Wednesday, December 29, 2010

Vuoden 2010 Parhaat

Vuoden viimeisiä päiviä eletään. Mennyt vuosi on ollut vähän haikea, paikoin vaikeakin. Paljon hyviä ja ihan parhaita asioita on kuitenkin tapahtunut. Tässä minun meemini vuoden 2010 parhaista jutuista. Saa vapaasti ottaa käyttöön:

Paras Biisi: Taio Cruz ja Dynamate - ihan vain siksi kun lasten harrastuksiin ajellessa lapset laulavat radiosta tulevan biisin tahtiin ja heiluvat niin, että koko auto huojuu. Sitä elämäniloa!

I throw my hands up in the air sometimes
Saying ay-oh, gotta let go.
I wanna celebrate and live my life
Saying ay-oh, baby let's go.
Cause we gon rock this club
We gon' go all night
We gon' light it up
Like it's dynamite.
Cause I told you once
Now I told you twice
We gon light it up
Like it's dynamite

Paras Elokuva: Menee mustemman huumorin puolelle. Wild Targetissa oli sitä jotain, vaikka tarina on vähän karmiva. Elokuvassa on myös pari miessuosikkiani: Bill Nighy ja Rupert Everett sekä punatukkainen Rupert Grint. Helen Mirrenin tähdittämä leffa Red pääsi myös lopputaistoihin. Mustempi brittihuumori kuitenkin voitti.

Paras Kirja: Stieg Larsson ja Lohikäärme-trilogia. Sain vasta menneenä kesänä kirjat suomeksi käsiini. Se oli menoa se.

Paras Teko: tämä oli silkka vahinko. Annoin ystävälleni lahjaksi kirjan, jossa oli tieto jota hän oli etsinyt pitkän aikaa. Tieto avasi hänelle ihan uusia uria. Olen onnellinen, että sain olla jonkinlaisen kosmisen voiman välikätenä. Halusin ilahduttaa, mutta jonkun muun sormet tässä oli pelissä.

Paras Ateria: Kuopiossa sain perheeni kanssa viime kesänä osallistua herkkuaterialle. Istuimme juhlapöydässä, jossa oli mukaelma Nizzan salaatista (erittäin ruokaisa) ja jälkiruokana mustikkakukkoa. Lapset haikailevat vieläkin kotona tehdyn leivän perään. Seura oli verratonta.

Paras Yllätys: Kolkkiluokkalaisemme toivoi, että hänen muutaman tuhannen mailin päähän muuttanut paras ystävänsä voisi tulla synttäreille. Ei hyvältä näyttänyt. Vajaa viikko ennen syntymäpäiviä soi puhelin ja lapsen äiti soitti. He olisivat tulossa katsomaan vanhoja kulmia ja voisiko lapset nähdä. Paras ystävä tuli yökylään ja oli juhlimassa heti syntymäpäivän aamusta alkaen.

Paras Löytö: Arabian pomona, josta jo kirjoitinkin blogissani. Hinta-laatusuhde ihan lyömätön.

Paras Hankinta: Kitchen Aidin sekoitin on ollut ahkerassa käytössä. Vanha blenderi oli jo ihan mahdoton, vaikka hyvin palvellut. Tähän liittyy myös ensimmäinen kuva, maatuska joulukoriste. Etsin Suomen matkalla kaikista mahdollisista ja mahdottomista kaupoista maatuska kaulakorua. Ei löytynyt. Tai löytyi yksi ja olisi luullut hinnan perusteella, että puunukke oli vähintään kullasta tehty. Eilen löysin maatuskan Targetin joulualesta, maksoi $1.50 ja hädän tullen voin ripustaa vaikka kaulaan.

Paras Saavutus: sain lapset lähetettyä kouluun 180 aamuna mukanaan lounaat, välipalat, tehdyt läksyt; yllään silitetyt vaatteet ja ehjät sukat, hiukset stailattuina. Sain kuskattua lapset harrastuksiin 200 iltana. Sain tehtyä yhdessä mieheni kanssa aamiaisen reiluna 360 aamuna, kuten myös lounaan ja illallisen. Jep, laakereilla lepäillään ;)

The bottom line

Ihan parasta menneessä vuodessa on ollut huomata, että tuntemattomat, vieraat ihmiset voivat olla hyvin ajattelevaisia, sydämellisiä. He ovat valmiita jakamaan kaikenlaisia asioita, kuuntelemaan ja puhumaan tuntemattoman kanssa. Minulla on ollut etuoikeus vuonna 2o1o tutustua hyväsydämisiin, ystävällisiin ja viisaisiin ihmisiin. Ja tietysti perheeni on saanut elää turvallisen, onnellisen & tasapainoisen vuoden.

11 comments:

 1. Tämäpä oli hyvä idea! Pitääkin tehdä huomenna tai ylihuomenna:)

  ReplyDelete
 2. Mukavia asioita ja tapahtumia tähän vuoteen on mahtunut.
  Tuota elokuvaa en muista nähneeni täällä? tai sitten se on mennyt ihan ohi...

  Lukijana voin lisätä,että tämä blogi on ollut tämän vuoden juttu ;-) En ole aikaisemmin lukenut mitään ja tähän jäi heti koukkuun!!

  ReplyDelete
 3. Hauska meemi! Ja tuo sinun valitsemasi paras leffa pitää etsiä,sillä minustakin Bill Nighy on hyvä! Ilahdutti lukea tuosta hyvästä teosta,joka sattui kuin vahingossa;D
  Ja minullakin on KitchenAidin blenderi,punainen,joka on ahkerassa käytössä!
  Ja kuten Anne-Marie tuossa sanoo,sinun blogisi on yksi vuoden parhaimmista löydöistä:-)

  ReplyDelete
 4. Tää on hyvä meemi!

  Tuo ystävän ilahduttaminen vahingossa on ollut todella ihana asia. Siitä voi ammentaa iloa itselleenkin. :)

  Tuo viimeinen saavutus-kohta sai mut haukkomaan henkeäni. Ei olisi onnistunut multa/ meiltä!

  Tuo eväiden tekeminen olisi mun kompastuskiveni. Kun pojat kävivät kaksi kertaa viikossa seurakunnan kerhossa ja sinne piti tehdä hyvin vaatimattomat eväät, niin välillä olin jo sittenkin helisemässä, että mitäs nyt...

  ReplyDelete
 5. Taio Cruzia on jostain syystä kuultu täälläkin. Takapenkin toiveesta. : )

  Johanna, mekkolähetys saapui tänään! Suuret kiitokset! Mekko ja siihen kuuluva takki ovat todella somat. Laitoin postauksen blogiini mekkoaiheella:
  http://kotikolmelle.blogspot.com/2010/12/postilaatikosta-loytyi-mekko.html

  ReplyDelete
 6. Leena, täytyykin tulla lukemaan miltä vuosi näytti Sinun vinkkelistäsi!

  Anne-Marie, kiitos ystävällisistä sanoistasi. Olet kyllä ollut uskomaton "virtuaali" ystävä! Vaikka ei ollaan koskaan nähty niin tunnut tavattoman tutulta. Kyllä ilo on ollut ihan tykkänään minun puolellani.

  Elokuva voisi olla melkeinpä ranskalaista alkuperää. Siinä on sellainen ote. Tykkäsin, mutta ei sopine ihan totisimmalle elokuvien ystävälle.

  Yaelian, kiitos Sinulle! Minä käyn myös säännöllisesti viihtymässä Sinun blogissasi. Olen onnellinen, että näin blogimaailmassa kohdattiin.

  Bill Nighy on oiva näyttelijä! Rupert Everett on myös mainio, mutta ikävä kyllä hänen roolinsa on tässäkin elokuvassa vähän ennalta arvattavissa.

  Ylva, luulen että kun laittaisit ylös kaikki hommat jotka päivän aikana lasten ja perheen eteen teet, niin Sinullakin olisi aika huisin suuria numeroita. Nämä äidin hommat on vähän sellaisia, että tehtävä on vaikka päätä särkisi, selkää kolottaisi ja yskisi keuhkot pellolle. Toisaalta lapset kasvavat pikavauhtia ja kohta ei äitiäkään enää sitten niin tarvita. Kuskailua jatkuu vielä muutaman vuoden, ajokortin lapset saavat 16-vuotiaina.

  Eväsrintamalla kyllä tarvitaan jotain piristystä. Toistan itseäni ihan puuduttavalla tylsyydellä.

  Anne, Taio Cruz on mukaansa tempaava!

  Kiva, että paketti tuli perille. Posti kulki nyt kyllä aika hitaasti. Kävin lukemassa juttusi ja olit kirjoittanut sen niin herttaisesti. Siellä oli kuva myös niistä kauniista pellavamekoista. Sekä tytöt että mekot olivat hurmaavat!

  ReplyDelete
 7. Kiva meemi!! :) Pitää mennä etsimään tuota elokuvaa, en muista, että sitä olisi näytetty täällä, kuulostaa hyvältä! Itse en osaisi yhtä kirjaa valita, hyviä kirjoja on ollut paljon tänä vuonna ja minulla on krooninen valitsemisen vaikeus aina joka asiassa :) Mutta olen lukenut minäkin nuo Larssonit, hyvä sarja!! Vuosi on ollut tosiaan tapahtumarikas (joka mielessä). On kyllä ollut ihana tutustua uusiin, ystävällisiin ihmisiin näin bloginkin kautta!! :) Enpä olisi vielä viime vuoden lopussa osannut arvata, että vuoden päästä olisin oleva aktiivinen bloginpitäjä :D Kiva vuosi, paljon kivoja, uusia asioita. Toivotaan, että seuraava vuosi jatkaa samaan malliin! :D Oikein ihanaista uuttavuotta ja uutta, alkavaa vuotta sinullekin!! :)

  ReplyDelete
 8. Tämä on ihana ja sydämellinen postaus. Minäkin voisin kertoa yhden hyväntyön, jonka olet tehnyt. :)
  Onnellista Uutta Vuotta sinulle ja perheellesi. :)

  ReplyDelete
 9. Aivan ihana postaus! :)
  Tykkäsin erityisesti lasten kouluunlaittamis-kohdasta, olet oikea arjen sankari! :)

  ReplyDelete
 10. KIITOS ihanasta blogiystävyydestäsi!!<3

  Toivon Sinulle ja perheellesi iloa, onnellisia muistoja, terveyttä, rauhaa ja siunausta vuodelle 2011!!<3<3

  ReplyDelete
 11. Taio Cruz myös meillä löytyi tanssivan 12 vuotiaan joululahjasta.
  Elämä on välillä raskasta ja tylsää ,mutta kyllä se kiitos joskus koittaa...varsinkin kun näkee lastensa kasvavan suht kunnollisiksi kansalaisiksi...yhden viidestä jo aikuiseksi saanut.
  Ihanaa vuotta 2011 teille kaikille!!!

  ReplyDelete