Saturday, December 4, 2010

Lunta!

Meillä sataa lunta! Tiedän, suomalaisten ja muiden lumeen tottuneiden silmin tämä näyttää aika säälittävältä, mutta meillä on aihetta juhlaan.

Koskaan täällä oloaikanamme lunta EI ole satanut ennen joulua. Yhtenä vuonna sitä tuli Tapaninpäivänä ja se oli kuulemma ennätyksellistä paljasjalkalaisten mielestä.

Maailman ja historian ilmastokirjat ovat nyt sekaisin. Alkuasukkaat väittävät, että lunta ei ole satanut KOSKAAN ennen joulua.

Toiveet lumen pysymisestä edes päivän tai pari ovat heikot. Lapset ottavat kuitenkin ilon irti. Lumiukko on tehty, lumisota käyty. Ja tottahan toki businessorientoituneet amerikkalaiset näkevät tässäkin tilaisuuden. Naapurin lapset tulivat hakemaan lapsia laulamaan. Äkkiä väsättiin kyltti, jossa sanottiin että laulua 25 sentillä.

Kyltin kanssa seisottiin tienvarressa ja laulu raikasi. Jingle bells ja muut klassikot esitettiin sellaisella tarmolla, että harvoin on kuultu. Saldo: yksi auto yksi tööttäys, yksi auto kaksi tööttäystä ja yksi auto kolme tööttäystä, vilkutuksia ja hymyjä. Kolme autoa, jotka eivät huomanneet. Pienet yrittäjät aikovat jatkaa toimintaa myös huomenna. Nyt juodaan kaakaota ja hytistään takkatulen äärellä.

18 comments:

 1. Kivaa, että teillä on myös lunta! Ei se täällä Suomessakaan enää aina niin varmaa ole, että lunta tulisi. Pari-kolme vuotta sitten koko talvi oli ihan hirveätä loskaa ja vesisadetta, jouluaattona otetuissa valokuvissa on ulkona ruoho ihan vihreää.. Näin ainakin länsirannikolla. Nyt on onneksi vähän lunta ja tänään on tullut vähän lisääkin, enemmänkin saisi mun puolestani tulla.

  ReplyDelete
 2. Mannukka, tämä on niin jännittävää, että en tiedä pystynkö ensi yönä nukkumaan... Yksi suuria toiveitani on toteutunut. Jos lunta tulisi niin paljon, että saisi kynttilälyhdyn ympäröityä lumella olisi kyllä elämä mallillaan.

  Viimeksi kun vietin Suomessa joulua oli lunta reilusti ja pakkastakin liki -30 C. Se oli joulujen joulu!

  ReplyDelete
 3. Mikä ihana yllätys,olispa täälläkin. Kyllä maapallon vähän joka puolella ovat ilmat menneet sekaisin.Täällä kun on ollut kuivempaa ja kuumempaa kuin koskaan. Mutta näin Tel Avivin vanhan kaupungintaloin näyttelyssä,miten 1950-luvulla oli kerran lunta jopa Tel Avivissa! Nautinnollisia lumisia hetkiä!

  ReplyDelete
 4. Ja ihana tuo jälkikasvusi yrittelijäisyys;D

  ReplyDelete
 5. Niin viime vuonna kuin tanakin syksyna olen alkanut epailemaan maailman lämpenemista... Asiasta oli uutisissa eilen. Monet alkavat uskomaan, etta kaikki nama "ilmastonmuutokset" ovat vain normaalia syklusta ilmastossa, joskus on kylmempaa ja joskus lampimampaa. Tieda häntä sitten.

  ReplyDelete
 6. Ei lainkaan säälittävää!
  Itse olen tähän vuoteen asti osannut hetkellisistä lumisateista tavallasi hieman nauttia (en ole yhtään talvi-ihminen), mutta kun alkuvuodesta ja nyt lumen sataminen on tarkoittanut täällä kaiken pysähtymistä ja "saarroksiin" joutumista niin enää naurata.
  Nauttikaa lasten kanssa lumesta ja toivottavasti saat kynttilälyhtysi tehtyä, niin minä lähden keittelemään toisen kupin piparkakun makuista kahvia.

  ReplyDelete
 7. Oi, mahtavaa!! Voin kuvitella, miten ihanaa teillä on ollut; ei pidä vähätellä yhtään sitä lumenmäärää, sillä sillähän nyt ei ole merkitystä. Vaan sillä, miten tuokin määrä lunta saa aikaan maiseman valaistumisen, joulutunnelman ja mielettömän yhteenkuuluvuuden tunteen.

  Nauttikaa lumesta ja tunnelmasta!

  ReplyDelete
 8. Teilläkin lunta, varmasti tenavista kivaa :) Ne kyllä osaa ottaa heti ilon irti!

  ReplyDelete
 9. Kieltämättä täällä pakkasten keskellä miettii, että onko tapahtunut oikeasti muutos ja Suomenkin talvet tulevat olemaan pakkastalvia ja lunta hurjasti, niinkuin viime talvena. Onpas jännä, että teillä on siellä ennätyksellinen lumisade! :)

  ReplyDelete
 10. Minä voisin antaa puolet jo sataneista lumista sinne ;-) Olsi lapsilla muutaman päivän kunnolla lunta!
  Täällä on jo ihan talvista ja pakkasiakin ollut jo..mutta jos niitä ei olisi kaipa niitä kaipaisi :)

  Mukavia "valkoisia" hetkiä sinne.Jospa lunta riittäisi vielä huomiseen,niin olisi valkoinen suomalainen itsenäisyyspäivä..hih

  ReplyDelete
 11. Ihanaa! Nyt on sääkirjat todellakin sekaisin, meillä sataa myös vuoropäivinä ja on kylmempi kuin koskaan.. Hrrrr... Valkoinen joulu voi hyvinkin toteutua :D:D

  Nauttikaa lumesta ja toivottavasti se tosiaan kestäisi itsenäisyyspäivään, olisihan se aivan ihanaa, jos pystyisi juhlistamaan päivää lumen säestämänä <3

  Iso halaus koko perheelle!

  ReplyDelete
 12. Oikein ihanaa lumista päivää teille! Toivon siis todella, että lumi pysyisi teillä edes pienen hetken. :) Vaikka ilmeisesti mahdollisuus tuohon on aika teoreettinen. Toivoahan kuitenkin aina saa. :)

  Ihanan yritteliäitä lapsukaisia!

  ReplyDelete
 13. Minä nautin myös lumesta ja onneksi sitä on meille satanut ihan sopivasti. Se valaisee ihanasti, kun aamuisin kuljen koirien kanssa lenkillä. Toivottavasti saisitte nauttia myös lumisesta joulusta.

  ReplyDelete
 14. Toivotaan, että lumi siellä pysyy! Niin ja että täällä Suomessa sitä ei olisi liikaa, kuten viime talvena, jolloin se aiheutti jo aikamoisia ongelmia. Myös koomisia tilanteita, kuten mun miehelle, joka oli mökkeilemässä vähän korvessa ja lunta tuli niin paljon, ettei ovea saanut auki. Aura-auto tuli kahden päivän päästä:-)

  ReplyDelete
 15. Kiitos kaikille viestin jättäneille! Oli ihana herätä aamulla ja huomata, että oli niin monta kaveria jotka iloitsi lumesta meidän kanssa.

  Niinhän siinä sitten kävi, että aamupäivän aikana kaikki lumi katosi. Lapset ehtivät käydä vielä yhden lumisodan. (Meillä oli joku vuosi sitten naapuri, joka ei antanut lasten käyttää sanoja kuten "war" tai "fight". Lumisota oli sitten "throwing snowballs". Toiseen sai yrittää osua, mutta mitään taisteluun viittaavaa sanaa ei saanut käyttää).

  En tiedä kuinka paljon tässä on takana kasvihuoneilmi¨tä, kuinka paljon vain tavallista vaihtelua. Kai sää on aina vaihdellut, merivirrat muuttaneet reittejään jne.

  Huomenna Suomen itsenäisyyspäivänä näyttäisi Suomessa olevan kaunis, valkoinen juhlahuntu!

  ReplyDelete
 16. WOW! Olen ihan kade...tapahtuispa täälläkin tollanen ylläri

  Täällä on satanut lunta (googletin joskus) viimeksi vuonna 1962, sitä tais olla kokonaista 1 cm, joten ei se kai ihan mahdotonta olis, että sitä satais. Mä kyllä innolla odottelen, mulle kyllä naureskellaan, että älä unta näe.

  ...vaikka toisaalta LA:n liikenne menee sekasin jo vesisateesta, joten vois tulla aika pahaa jälkeä, jos lunta alkais tupruttaan.

  Toivottasti laulubisnes tuottaa jotain, ennen kuin lumet sulaa pois. ;)

  ReplyDelete
 17. Itkupilli, kerran siellä asuessa tuli jättisuuria rakeita. Ja muistan sen kuinka vesisateella AIVAN kaikki meni sekaisin. Meillä ei edes puhelin toiminut, pätki vain :)

  Laulubusiness jäi nyt syrjään. Lemonaadikoju kannattaa paremmin. Odotellaan kevättä ja kun voidaan pitää yardsale.

  ReplyDelete
 18. Hyvää itsenäisyyspäivää sinne! Olisiko lunta satanut myös tänään? :) Meilläkin lunta sataa todella harvoin - viime vuonna, kun sentään Roomassakin saatiin kunnolla lunta, täällä ei senttiäkään. Lunta on satanut juuri jouluna kuulema kerran yli 20 vuotta sitten. Eli toivoa on siis aina... :)

  ReplyDelete