Monday, December 6, 2010

Hyvää syntymäpäivää, Suomi!

Teimme lasten kanssa synttäripikkuleipiä.

Anne-Marien lähettämä Suomi-muotti oli kovassa käytössä.

Puhuimme pikkuleipiä tehdessä tärkeät asiat: vuosiluvut, traditiot, lipun värit, naapurimaat. Ja mitä tarkoittaa, että on itsenäinen.

Sininen ja valkoinen kuorrutus kävivät vähiin, joten apuun otettiin vaaleanpunainen kuorrutus. Kyllähän Suomi Neidolle pinkkikin käy, hädän tullen.


Hyvää itsenäisyyspäivää!


P.S.

Pääsin kyyneltymättä Areenan nettilähetyksessä siihen saakka, kun ohjelman näkyvyydestä sanottiin "koko maailma". Ohjelman alku kuvineen lumisateisesta Helsingistä ja soihtukulkuuesta oli jo ihan liikaa. Jääkärinmarssi meni ohi korvien ja vasta Ritva Valkaman näkemisen jälkeen tyrskeet tyyntyivät.

Mielelläni katsoisin muitakin itsenäisyyspäivän tapahtumia. Linnan juhlien vieraista olisi kiva kuulla enemmänkin. Selostus keskittyy nyt pääasiassa vaateasioihin. Uskon, että jokainen vieras on kaunistautunut juhlaan oman makunsa ja parhaan harkintansa mukaan. Linnan flopit -jutut ja -kuvat ovat sikäli vähän tylsiä.

15 comments:

 1. Uii,Suomi-piparimuotti! Tulipas söpöjä Suomi-neitoja!

  Tulin vasta vähän aikaa sitten kotiin,suomalaisen kirjaston itsenäisyyspäivätilaisuudesta,ja näin vaan ihan loppumetrit kättelykierroksista.Mutta oli ihanaa nähdä edes se:-)

  ReplyDelete
 2. Yaelian, luulen että ohjelma on netissä nähtävissä taas pitemmän aikaa. Toivottavasti Sinulla oli kivat juhlat!

  Suomi-pikkuleivät on kohta syöty.

  ReplyDelete
 3. Ihanat Suomi-pikkuleivät! Jälleen on kättelyt katsottu ja juhla-asuja ihasteltu.

  Olen samaa mieltä tuosta että jokainen vieras on varmasti pukeutunut juhlaa kunnioittaen oman makunsa ja tyylinsä mukaisesti. Tiettyjen "muotikonsulttien" kommentit naisten paljaista käsivarsista (ei saa paljastaa jos ei timmit) esimerkiksi jätän omaan arvoonsa. Miksi viedä linnaan kutsutuilta ilo juhlasta haukkumalla pukeutumista tai muuta ulkoista hapitusta...
  Surullista jos maa(ilma) on vain täydellisten yksilöiden paikka.

  Öh, hyvää itsenäisyypäivää piti sanomani! : )

  ReplyDelete
 4. Anne, hyvää itsenäisyyspäivää!

  Jaan mielipiteesi näiden kommenttien suhteen. Joinakin vuosina olen pahoittanut mieleni juhlijoiden puolesta, kun asiantuntijat ovat ruotineet juhlavieraita. Olen yrittänyt pitää mielessä, että jos ei ole kivaa sanottavaa niin parempi sitten olla hiljaa.

  Katsoin jostain vanhoja musta-valkoisia kuvia linnasta(vanhimmat kai jostain 30-40 -luvulta) ja ihmiset näyttivät aidosti iloisilta. Tuntui olleen hyvä meininki.

  ReplyDelete
 5. Nyt vasta oli paivittynyt postauksesi.On kumma,etta hyvin monet paivittyvat myöhassa.Oleko sina huomannut.Joku muukin on tasta valittanut.
  İhania Suomipipareita.
  Ei voi muutaikuin toivottaa oikein hyvaa "mennytta" İtsenaisyyspaivaa,ystavain.Puolen tunnin kuluttua vaihtuu vuorokausi.

  ReplyDelete
 6. Ihania pipareita olitte vààntàneet ja tosi hienoa, ettà keskutelunne olivat olleet itsenàisyyspàivàssà ja siinà mità se tarkoittaa.

  ReplyDelete
 7. Ihania pipareita.

  Mäkin seurasin nyt ekaa kertaa täällä maailmalla linnanjuhlat. Mä liikutuin kanssa kyyneliin, mutta tunnelma keveni, kun juttelin poikani kanssa siinä samalla mesengerissä.

  Linnanjuhlien jatkoilla haastateltiin yhtä mun vanhaa luokkakaveria ja sekös sai taas kyyneleet silmiin.

  ReplyDelete
 8. Sateenkaari, kiitos, kyllä nämä toivotukset käyvät myöhemminkin. Pääsin postaamaankin vasta aika myöhään, siis Suomen aikaa. Meillä oli päivää vielä ihan hyvin jäljellä.

  Olen huomannut, että joskus kommenttien kanssa menee aikaa ja osa katoaa taivaan tuuliin. Onneksi ei ole tullut lohkaistua vielä mitään kuolematona ;)

  Ciacy, en tiedä kuinka paljon lapset meidän jutuista saavat irti. Yritän aina sopivien tilaisuuksien tullen kertoa sellaisia asioita, jotka jo kuuluvat yleissivistykseen. Ja kyllähän heidän kaverinsakin aina kyselevät Suomesta, samoin opettajat.

  Pikkuleivät ovat jotenkin mystisesti kadonneet. Ainoastaan yksi oli enää jäljellä, kun isi tuli töistä...

  Itkupilli, on se aina aika liikuttavaa, ei siitä mihinkään pääse. Kiva, että sait jutella poikasi kanssa! Mahtoi olla yllätys nähdä luokkatoverisi. Varmaan sellaisia hetkiä, että täytyy silmiään hieraista. Sulla oli sitten ihan nappijuhlat!

  ReplyDelete
 9. Hyvää (myöhästynyttä) itsenäisyyspäiväää!

  Mukavaa,että Suomi-muotille oli käyttöä ;-)

  ReplyDelete
 10. Ihania pipareita!

  Meiltä meni koko linnanjuhlat ohi. Olimme eilen juhlimassa ystävien kanssa ja ajastin digiboxiin ko. ohjelman. Tilaakin piti olla. Noh, sinne oli ajastettu vähän muutakin ja tila oli loppunut kesken. Että näin.

  Ps. Kun sanoit ettei se lisääminen onnistu, niin mulla oli blogissa joku asetus päällä joka esti sen.

  ReplyDelete
 11. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 12. Anteeksi, painovirhepaholaisia...
  Oih, mitä ihania Suomi-pipareita te olette siellä leiponeet!! Ihanaa, kun sinä puhut Suomesta lapsillesi!:)

  Johanna, kiitos jälleen niin kauniista viestistäsi blogissani!! Olet sydämellisen tuntuinen ihminen!:)

  ReplyDelete
 13. Nämä ovat (tai siis ilmeisesti OLIVAT) mahtavia fiilistelypipareita! :D Todella söpöjä!

  ReplyDelete
 14. Anne-Marie, kiitos vielä. Et tiedä kuinka paljon iloa tästä oli!

  Assari, voi harmi! Luulen, että ohjelma löytyy kyllä netistä. Mutta eihän se ihan samalta tunnu kuin tv:stä katsellen.

  Karhin koulu, vähän emmin tuon vaaleanpunaisen kanssa, mutta sitten ajattelin, että kyllä se väri neidolle sopii.

  Marge, yritämme säilyttää lapsilla lujat siteet myös Suomeen. Tässä taannoin joku tuntematon kysyi, että mistä olemme kotoisin (olimme toisessa osavaltiossa käymässä) ja yksi lapsista ilmoitti meidän olevan Suomesta. Sikäli ihanaa, kun ovat täällä syntyneet ja kasvaneet, mutta tuntevat olonsa myös suomalaisiksi.

  Kiitos kauniista sanoistasi. Minulle tuli niin juhlallinen olo vieraillessani blogissasi.

  Ylva, juu pikkuleivät katosivat. Suuri lippu säästettiin illaksi, jotta kaikki saivat vielä pienen palan. Lapset sanoivat illalla ennen nukkumaan menoa, että leivonta oli päivän paras juttu.

  ReplyDelete