Sunday, October 31, 2010

Namikori on valmis

This is it. Päivä jota on odotettu koko lokakuu. Karkkikori on valmiina. Odotamme vain, että ilta pimenee ja trick or treat -vieraat saapuvat.

Huomaan, että moni naapuri on toivottanut isovanhemmat tervetulleiksi. Isovanhemmat jäävät talovahdeiksi jakamaan nameja vierailijoille sillä aikaa, kun lapset tekevät omaa kierrostaan vanhempien valvonnassa. Minulla on ilo ja kunnia jakaa meidän talon namit. Mies kiertää lasten kanssa naapurustoa.

Korissa on vajaa 200 namia ja toinen mokoma on pusseissa täydennykseksi. Lapsia tulee usein myös muista naapurustoista. Vanhemmat hurauttavat auton tienlaitaan ja lapset kiertävät talosta toiseen. Sitten taas autoillaan seuraavaan naapurustoon. Näihin trick or treat -kiertäjiin osa suhtautuu vähän nuivasti, osa jakaa mielellään. Itse luulen, että osa lasten keräämistä nameista päätyy evääksi kouluun, iltapalaksi, välipalaksi.


Poliisi lähetti myös ohjeet. Sopiva aika Karkki ja Keppos -kiertueelle on klo 17-20. Asuissa pitäisi olla heijastimia, kenkien järkevät & tukevat, riittävän lämpimästi vaatetta yllä ja vanhempien on hyvä olla valvomassa. Tulen kanssa ei pidä leikkiä ja vanhempien on hyvä tarkistaa namit ennen kuin ne laitetaan suuhun.

Kun olen jakanut kaikki 400 namia sammutan talosta valot. Näin matti myöhäiset tietävät, että herkkuja ei ole enää tarjolla. Meidän gangsterit odottavat innoissaan iltaa.

HAPPY HALLOWEEN!

16 comments:

 1. Ihana kori! Ja onnekkaat lapset jotka koputtavat teidän ovelle..Ovatko nuo koristeet kotitekoisia? Happy Halloween!

  ReplyDelete
 2. Yaelian, koristeet ovat kaupasta... mutta taitaisivat olla aika helppoja tehdä itsekin. Tänä iltana on lämmintä piirun alle 20 C astetta ja taidan suosiolla istua rappusilla jakamassa karkkeja. Hiukan lämmikettä mukiin ja viltti jalkojen alle, niin hyvä siitä tulee.

  ReplyDelete
 3. Mahtavan näköisiä nuo koristeet. Ai kun täältäkin saisi tuollaisia (kätevä ehkä kutoisi / virkkaisi mallista ja ideasta vaikka itse, mutta en kuulu noihin käsityö käteviin).

  Minua ei haittaisi vaikka Halloween rantautuisi enemminkin Suomeen. Pimeä syksy kaipaisi vähän iloista säpinää.

  Tyttäret meillä käy Halloween kutsuilla eli tuo nuorempi polvi järjestää oman porukan kekkereitä.

  Herkullista (ja sopivasti jännittävää) iltaa!

  ReplyDelete
 4. Anne, kiitos! Yhtenä vuonna olin hiukan hämilläni, kun sellainen aikamiehen kokoinen kaveri tuli hakemaan karkkia. Ja hänellä oli kurpitsa, ihkaoikea kurpitsa, päässään. Muutoin olemme välttyneet kovin karmivilta keppostentekijöiltä ja karkinhakijoilta.

  ReplyDelete
 5. Mahtava kori.İhanaa halloweenia ja pitakaa hauskaa.

  ReplyDelete
 6. Ihana kori! Hyvää halloweenia sinne :)

  ReplyDelete
 7. Kiitos Sateenkaari ja Mari! Täällä alkaa olla ilo jo ylimmillään. Lapset hyvä kun housuissaan pysyvät. Juuri tällä tavoin Halloween on ihana: lasten juhla. Veitikoiden on vain vaikea uskoa, että äiti ei ole koskaan kiertänyt Karkki ja Keppos -tunnelmissa.

  ReplyDelete
 8. Aivan mahtavan hieno kori! 400 kiertäjää, hmmm.... :D Meillä juhlittiin jo eilen, lauantaina, ja ovella kävi yhdet karkki vai kepponen- kiertäjät :) Aika toisenlaiset mittasuhteet siis, mutta mukava ilta meilläkin oli. Siskoni perhe ja muutama lasten kaveri oli mukana juhlimassa.

  Hauskaa iltaa teille ja Happy Halloween!

  ReplyDelete
 9. Satu, määrä aina vaihtelee vuosittain. Meidän naapurustossa on paljon lapsiperheitä, ihan hirveästi. Yleensä perheessä on lapsia kaksi tai kolme. Ja sitten nämä muiden naapurustojen lapset. Joskus on namit loppuneet kesken ja olen ollut harmissani. Ilma on kaunis, joten voi olla aika vilkas ilta tiedossa.

  ReplyDelete
 10. Meillä ensimmäistä kertaa neiti uskalsi lähteä kierrokselle Papa'n kanssa kun itse jäin talonvahdiksi jakamaan korista. Naapurustomme lapset kohteliaita ja ne 3 teiniä, joille tokaisin "pukeutumattomuudesta" eivät ehkä ensi vuonna ovelle tule ;O)))

  ReplyDelete
 11. Heljä, urakka ohi! Namusia jäi tänä vuonna vähän ylikin, mutta ei paljon. Meillä olivat kaikki namin hakijat valmistautuneet sen verran, että jos ei muuta niin oli pupun korvat päässä... Sellaisia pieniä kiertäjiä ei ollut kuin muutama ja yksi pikkuinen alkoi nyyhikiäkin. Eikä minulla ollut edes mitään kostyymiä yllä! Aloimme suunnitella jo ensi vuotta. Haluaisimme tehdä jotain oikein jännää!

  ReplyDelete
 12. Nameja onkin hyvä olla vaikka reilusti yli kuin että yksi lapsi jää ilman. Meillä käy pääsiäisenä pupuja, kisuja ja noitia virpomassa ja meillä on nykyään aina tarjolla nameja. Yhtenä vuonna issukka joutui hakemaan lähihuoltsikalta äkkiä lisää muutaman lakupatukan, kun huomattiin virpojien määrän lisääntyneen.

  Meillä lapset eivät ole koskaan halunneet itse lähteä naapureita virpomaan, mutta ovat aivan onnessaan tarjotessaan herkkukoria virpojille. :D

  Yhtenä vuonna toinen pojista kipsutti pihalle vastaan korin kanssa, kun ei malttanut odottaa, että noidat ja kisut ehtivät ovelle. :D

  Muikean makeaa marraskuuta teille!

  ReplyDelete
 13. Ihana kori&koristeet! Meillä on muuten aikalailla samanlainen kori mutta se koristellaan aina pääsiäiseksi (siis tipuja, pupuja ja kukkia) ja täytetään erilaisilla pikkunamuilla.

  ReplyDelete
 14. Ylva, kyllä vain minustakin tuntuu, että se namien jakaminen on kivempaa. Mutta tottahan toki lapset myös tykkäävät kierrellä naapureita. Tänä vuonna annoin heidän ensimmäisen kerran ottaa tyynyliinat namipusseiksi. Sopi hyvin gangsteriasuihin.

  Namit riittivät ja vähän jäi ylikin. Viimeisille tulijoille annoimme sitten reilummin.

  Pääsiäisen virpomisperinne olisi kiva välittää lapsille. Voisivathan he virpoa meitä kotiväkeä.

  Assari, tämä on tämmöinen tavallinen pajukori. Kori on ollut jo monet Halloweenit mukana ja koristelen sen milloin hämähäkeillä ja muilla ötököillä. Kummitukset ja lepakot tulivat vasta tänä vuonna.

  Ylvalle jo vastasinkin, että pitäisi lapsille opettaa virpomisperinne. Pääsiäistä muuten vietetään aika hiljalleen, ainakin Suomeen verraten. Ylimääräisiä vapaapäiviä ei ole ja pääsiäismuniakin saa metsästää. Muita nameja kyllä on.

  ReplyDelete
 15. Myöhästynyttä Halloweenia, Johanna! Minulla jäi nyt Halloween täysin messujen jalkoihin, sillä jo matkat edestakaisin etc.

  Muhkea on kori, eikä tuossa mitään muuta kuin kivaa. Silti hyvä, että vanhemmat mukana, sillä kaikenlaista on liikkeellä/olemassa outoa kulkijaa/tekijää.

  ReplyDelete
 16. Onpas herkullisen näköinen kori!
  Kyllä olisi tännekin kiva tuo tapa mutta onhan meillä tosiaankin tuo virpomisperinne.Tosin sekin taitaa olla paikoin hiipumassa.

  Mukavaa myöhästynyttä halloweenia!!

  ReplyDelete