Wednesday, October 27, 2010

Meidät on buuattu! BOO!!!

Eilen illalla pimeän tultua soi ovikello.

Kynnysmatolta löytyi tällainen kori. Meidät oli buuattu! BOO!

Mukana korissa oli runo. Perinne on jo tuttu aikaisemmilta vuosilta. Nyt meillä on kaksi päivää aikaa laatia omat kaksi tervehdystämme ja viedä ne pahaa-aavistamattomien naapureiden ovien taakse. Joinakin vuosina olen saanut etsimällä etsiä taloa, jossa ei Boo-kylttiä olisi.


Ikkunaan tai oveen kiinnitetään Boo-merkki, jotta samaa taloa ei yllätettäisi toista kertaa. Yhtenä vuonna olin juuri tulostamassa BOO -teksiä, kun ovikello soi uudelleen ja kynnysmatolla oli TOINEN tervehdys.

Tämän korin laatija taisi tuntea meidät aika hyvin: korissa oli mm. 3 huulirasvaa (yksi kullekin lapselle), kahvia, kaakaota, monenlaista suklaata ja HALVAN LAKRITSIA (lakritsia saa erikoisliikkeistä, Pandaa ja Halvaa).

31 comments:

 1. Looks good! Starbucks, Toblerone - nicely done. We got boo´ed couple of nights ago. Happy Halloween!

  Jen

  ReplyDelete
 2. Jen, thanks! Do you know something about this? Licorice? Coffee?

  Hugs,

  Johanna :)

  ReplyDelete
 3. Mäkin haluan, toi on ihan mahtava tapa! Ja ihan mieletön korisi sisältö, taisi olla tuttu kummitus ;)

  ReplyDelete
 4. Hauska tapa! Teidän ovella tapahtunut böö! näyttää aika herkulta.

  ReplyDelete
 5. Sateenkaari, ensimmäisen kerran muutama vuosi sitten olin ymmälläni. Maistoin itse ensin kaikkia herkkuja ja vasta n. 30 minuutin jälkeen annoin lasten maistella. Halloween varoituksia kuunnelleena pelkäsin, että ovat myrkytettyjä...

  Nanna, tämä varmasti toimisi Suomessakin hyvien naapurusten kesken. Epäilen, että kummitus oli joku joka tuntee meidät TOSI hyvin. Lakritsia ei olisi kukaan kovin vieras osannut edes arvata.

  Anne, tämä oli kyllä ihana kori! Viime vuonna kummitus toi leivontatarvikkeita ja kaikkea pientä kivaa lapsille. Silläkin kertaa oli asialla tuttu kummitus.

  ReplyDelete
 6. Hih hauska idea kierrättää :)
  Mukavaa viikkoa!

  ReplyDelete
 7. WIlhelmiina, eikös olekin! Tästä on niin paljon iloa ja riemua. Lapsilla on mahdottoman hauskaa, kun miettivät kuka oli asialla.

  ReplyDelete
 8. Tuohan on kiva juttu! Harmi, kun täällä ei ole :)

  ReplyDelete
 9. Mietin juuri, että tämä voisi sopia sinne Suomeen hyvin pääsiäisen aikaan. Kun noidat liikkuvat ja muutenkin on kaikkea jännää. Jouluisin tulee muutenkin muistettua naapureita ja ystäviä, mutta olisihan tämä mainio myös joulutontun tekemäksi :)

  ReplyDelete
 10. Ihana kori ja ihana tapa! Minäkin haluan tulla buuatuksi;D

  ReplyDelete
 11. Aivan ihana yllätys! Onko tuo tapana vain teidän naapurustossa, vai onko kyseessä laajemmaltikin levinnyt tapa, kun en ole tuollaisesta booauksesta aiemmin kuullutkaan?

  Kutkutteleva ajatus aloittaa jotain vastaavaa täälläkin omassa naapurstossa/kaveripiirissa :)

  ReplyDelete
 12. Leena, kyllä tämä hymyn toi huulille!

  Yaelian, tällainen positiivinen buuaus on aina paikallaan.

  Pittuthti, ymmärtääkseni tällaista harrastetaan ympäri maan, monissa naapurustoissa. Ja esim. ystävänpäivänä tätä tehdään jossain paikoin. Yleensä tällaisen perinteen aloittaminen ei tarvitse kuin pari kolme pioneeria ja äkkiä se leviää kulovalkean tavoin. Mutta meidän naapurusto oli eka paikka jossa tähän itse törmäsin.

  ReplyDelete
 13. Hauska tapa! Haluan tuollaisia juttuja Suomeenkin -voi että me ollaan tylsiä!

  ReplyDelete
 14. Leena, lasten ilmeet olivat kyllä näkemisen arvoiset. Lisäksi tämän korin antaja oli nähnyt paljon vaivaa. Yleensä yllärisssä on pääosin namia. Halloweeninä sitä tulee muutoinkin aika paljon, joten oli kiva saada tällaisia herkkuja. Täytyy laittaa itsekin korvan taakse.

  ReplyDelete
 15. Voi, kun kadehdin teitä!:) Kunpa meillä Suomessakin vietettäisiin enemmän Halloweeniä. Piristäisi ihanasti näin syksyllä. Ja muutenkin.:)
  Ihanaa Halloween aikaa teille sinne!:)

  ReplyDelete
 16. No onpa hauska tapa :) en ole koskaan ennen tällaisesta kuullutkaan. Ja mitä herkkuja koreista löytyikään. Nams.

  ReplyDelete
 17. Saara, meillä tykätään Halloweenistä kovasti. Rento ja mukava juhla, johon kaikki voivat osallistua. Ei ole niin uskonnosta kiinni. Yleensä on vielä suhteellisen lämmintäkin, joten Trick or Treat -kiertue sujuu hyvillä mielin, varpaat lämpöisinä.

  Lenni, kerroinkin jo tuossa aikaisemmin, että ensimmäisellä kerralla suhtauduin hyvin varovasti. Yhtenä vuonna naapurin vanhempi rouva oli leiponut myös Halloween pikkuleipiä ja jättänyt niitä ison kulhollisen ovemme taakse. Silloin myös olin vähän epäileväinen. Mutta äkkiä epäilys kaikkosi ja pikkuleivät siirtyivät tuulen suojaan. Mrs. C kertoi pari viikkoa myöhemmin, että pikkuleivät olivat häneltä.

  ReplyDelete
 18. Tosi kiva juttu! Tuo ehkä menisi Suomessa tosiaan parhaiten tonttuilun piikkiin :) Pitäisköhän kokeilla... ;)

  ReplyDelete
 19. Virossa muuten juhlitaan trick or treat -tapaan kaksi kertaa vuodessa, Kadrin ja Martin päivinä. Hekin osaavat:)

  ReplyDelete
 20. Olisipa kiva tulla booatuksi!!
  Ihana tapa..tännekin olisi kiva ja varsinkin kun tuon tekee ajatuksella!! Pääsiäinen ehkä sopisi aika hyvin!! Täytyy laittaa korvan taakse ;-)

  ReplyDelete
 21. Mahtava yllätys! Ja hieno tapa ilahduttaa naapurustoa. Tosi reilua, että talon ulkopuolelle laitetaan merkki siitä, että perhe on jo saanut booauksen.

  Hauskaa Halloween-aikaa sinne!

  ReplyDelete
 22. Assari, uskoisin muuten että tällä tavalla saisi jonkun ilahdutettua perin juurin. Tosin aina voi käydä kuten minulle alkuunsa, että epäilee takana olevan jonkin vähemmän mukavan jekun.

  Leena, mitä enemmän kuulen Virosta ja virolaisista sitä enemmän tuntuu, että heillä on elämänmyönteinen ja iloinen asenne. Sitäköhän varten virolaiset näyttävät niin viehättäviltä.

  Anne-Marie, mun pitää alkaa harkita sellaista posti buuausta... Tuli vain mieleeni :)

  Ylva, huomasin tänä aamuna, että parille ovelle oli ilmaantunut kummituksen kuva. Tänä vuonna ollaan myöhemmässä kuin tavallisesti. Yleensä naapurusto on ollut buuattu jo viikkoa paria ennen Halloweeniä.

  ReplyDelete
 23. Taisit jo booata ;-)
  Mut saanhan vielä joulubooata? ;-)

  ReplyDelete
 24. Anne-Marie, aloin kyllä tosissani miettiä, että tällaista postibooausta pitäisi tehdä. Jossain näin ketjun, että salaiselle kirjaystävälle lähetetään paketti. Taisi olla Tuulan (Norjasta) blogi. Samalla idealla voisi booilla Halloweeninä tai vaikka jouluna.

  ReplyDelete
 25. Näin on!Ystäviä voisi muistaa ihan milloin vaan yllärinä.Varmasti monella tulee ihan liian harvoin muistettua ystävää ja sanottua,että joku on tärkeä!

  ReplyDelete
 26. Ihana yllätys...meitäkin odotti useita vuosia sitten ihana jouluaatto aamun yllätys,kun naapurit olivat tehneet meille vesilumilyhdyt oven taakse avorappukäytävään ilahduttamaan.Täytyy muista yllättää joku iloisella tavalla lähiaikoina.Ihanaa halloweenia sinne!

  ReplyDelete
 27. Ihanuudet, tuopas on vekkuli juttu! Ja ihan ikimuistoinen. Kyllä vain toisten ilahduttamiseen pitäisi paneutua paremmin. Tuppaa muka olla vain niin kiire. Pistän korvan taakse. Sunnuntaina kyllä saamme jakaa aika monelle lapselle nameja :)

  ReplyDelete
 28. Saittepas kivan buuauslahjan!:) Tuntuu aina hyvältä, kun lahjan eteen nähdään vaivaa ja silloinhan se on helpompaa, kun lahjan antaja ja saaja tuntevat toisensa:)

  Meidän neiti kävi eilen ystävänsä järjestämissä halloween-juhlissa. Asu tietysti päälle, pieni lahja juhlien järjestäjälle ja menoksi. Hauskaa oli ollut, tunnelmaa, kavereita, jänniä herkkuja, esim. juomakulhossa oli ollut käsi(hansikkaaaseen jäädytetty ja hansikas otettu pois) ja kivoja ja jäniittäviä leikkejä:) Viime vuonna meillä oli muutamalle kaverille juhlat ja silloin tyttö sai esim. hämähäkin (ison, yök;D) lahjaksi, oli Thriller-musiikkia, seittiä, jätesäkistä "luolan suu"... Koululaiset tuntuvat täällä päin innostuvan tästä juhlasta:) Ja kyllä minä suosin, että lapsilla olisi hauskaa:)Pimeään vuodenaikaan hauskanpitoa hassun jännityksen muodossa:)

  Leppoisaa sunnuntaita sinne kauas!:)

  ReplyDelete
 29. Marge, kuulostaapas mukavilta nämä juhlat! Halloween on siitä mukava, että sitä voivat juhlia niin tytöt kuin pojat, nuoret ja vanhat. Mielikuvitusta voi käyttää koristeluun ja tarjoiluun.

  Meillä tehdään mm. silmämunia (puolikas keitetty kananmuna, johon laitetaan oliivin puolikas keskelle - kiinnitetään ketsupilla), matoja (lihasuikaleita, makkarastakin tulee hauska), veriboolia (punaista mehua joka tarjoillaan kuivajään keskeltä niin että savu nousee). Jälkkäriksi jätskiä ja karkkimatoja. Kerrankin lapset syövät, eikä tarvitse tuputtaa.

  ReplyDelete