Wednesday, October 13, 2010

Manolo´s New Shoes

Eilen lokakuun 12. päivä julkaistiin kirja Manolo´s New Shoes, drawings by Manolo Blahnik. Kaikki ovat varmasti kuulleet kengistä, mutta minulle itse jalkinetaiteilija oli aikamoinen yllätys.


Tv oli auki taustahälynä ja sitten kuulin kauniin englannin aksentin, sellaisen yläluokkaisen brittiläisen. Äänikin oli jotenkin samettinen, miellyttävän matala. Ja kas, siellähän oli Manolo Blahnik ABC:n The View showssa. Kuvat eivät ole kovin hyviä, mutta ehkä niistä pääsee jyvälle.
Tässä Joy Behar ja Mr. Blahnik. Päässäni hyrisi miljoona ajatusta ja päällimmäisenä tietysti, että tämä isoisämäinen gentlemanniko ne Manolot suunnittelee...?


Jalkinetaiteilijan omat kengät olivat söpöt. Eihän näistä voi muuta sanoa kuin että söpöt!

Tänään jo säntäsin lähimpään Barnes & Noble -kirjakauppaan kirjaa etsimään. Kauppoihin ei ollut tullut yhtään kappaletta, kirja täytyy tilata online. Itse olen balleriinatossujen, flip floppien & lenkkareiden käyttäjä, mutta nämä kuvat olivat niin mielettömän kauniita!

Toki showssa esiteltiin vielä Manoloitakin. Näistä minulle tulee mieleen Sofia Coppolan ohjaaman elokuvan "Marie Antoinette" jalkineet, jotka Mr. Blahnik suunnitteli.
Blahnikin vanhemmat toivoivat pojastaan diplomaattia ja hän aikansa opiskelikin valtio-oppia ja lakia. Moni taitaa olla tyytyväinen, että mies valitsi sittenkin toisen alan.

Itse oppinut jalkinetaiteilija työskenteee yksin. Hän piirää luonnokset, veistää puiset mallit ja muovailee korot. Alkuaikojen korot, jotka alkoivat lämpimällä säällä heilua eivätkä tukeneet jalkaa ovat muisto vain. Nyt jalkineet ovat sekä kauniita että jalkaa tukevia.Muotihistorioitsija Colin McDowellin mukaan kengän luonnos syntyy Mr. Blahnikilta kolmessa minuutissa. Seuraava vaihe eli puisen muotin veistäminen vie jo päivän.

Blahnikin perusajatuksia on, että 12 cm:n koronkin täytyy tuntua tukevalta ja turvalliselta.

Ja mitä seksikkyyteen tulee, niin seksikästä on näyttää vain kaksi ensimmäistä varpaan väliä.

Säihkyvät talvisaappaat ylettyivät reilusti yli polven.

Vaan minä rakastuin näihin karvaturrikoihin!

12 comments:

 1. Taidat olla kenkäfriikki;D
  Voi noita Manolon päällä olevia herttaisia kenkiä,hih!
  Sex and the City-sarjasta viimeistään tulivat Manolon kengät tutuiksi.

  ReplyDelete
 2. Yaelian, tykkään kauniista kengistä. Siis vain ihailla, ei tarvitse yrittää edes itse kävellä :) Juu, taisi Carrie tehdä tuotteet tunnetuiksi. Jossain jaksossa kai totesi (vai oliko se elokuva) että viekää vaikka tuhkat pesästä kunhan ette vie Manoloita. Minä en vain koskaan ole aikaisemmin nähnyt tai kuullut jalkinetaiteilijaa itseään. Olipa yllätys.

  ReplyDelete
 3. Aika kivat popot!

  ReplyDelete
 4. Hih..minä kun luulin että Manolo on joku kuuma latinomies ;-)
  No mutta osaa mies ainakin suunnitella kenkiä! ;-)

  ReplyDelete
 5. Ihana postaus,kiitos Johanna! Olen ihan vastikään löytänyt sivusi, täällä on paljon ihania juttuja mutta tämä oli kyllä oikea kenkäfriikin unelmien juttu;-) kerrothan kun saat kirjan käsiisi, tunnelmia siitä?

  Itselläni on ihan sama juttu- "olosuhteiden" pakosta; pienten poikien perässä juostessa suosin nykyään matalampia versioita, mutta ihailen, voi ihailen silti suuresti korkkareita!

  Kaunista päivää sinulle!

  ReplyDelete
 6. Anne-Marie, näin minäkin ajattelin. Ja itse asiassa Manolo on puoleksi espanjalainen (äidin puolelta) ja puoleksi tsekki (isä). Olen nyt löytänyt joitakin nuoruuden kuvia ja niissä hän näyttää erilaiselta.

  ReplyDelete
 7. Aamunkukka, voi kun kiva kun olet tullut poikkeamaan ja kommentoimaan! Minä en ole koskaan oikein oppinut kävelemään koroilla, sellainen 5 cm on maksimi. Nyt annankin sitten tytön toikkaroida korkokengillä ja harjoitella kävelyä. On mahdottoman kaunista, kun korkkareilla osataan kävellä ryhdikkäästi ja luontevasti. Ehkä Manoloilla onnistuisikin.

  ReplyDelete
 8. Ihania kenkiäääää :) Kun olin vielä nuorempi, kävelin myös piikkikorkoisilla korkokengillä hyvinkin sujuvasti. Nykyään pistän mielummin korottomat tai 4 sentin korot jalkaan. Mukavuus voittaa....Mutta Manolon kenkiä on ihana katsella!! :D
  Olin vähän aikaa sitten häissä, ja olin pukua varten ostanut Todella Hyvännäköiset, 13 cm korolla varustetut tappajakengät. Pääsin niillä ravintolaan asti, sitten oli pakko vaihtaa 5 sentin mukavuuskorkoon. Mutta oli ne kengät niiiin hyvän näköiset..... ;D

  ReplyDelete
 9. Italiansalaatti, eikös olekin upeita. Minä kuolasin telkkarin ääressä. Ja niin vain on, että mukavuuden tieltä saa väistyä meillä matalkorkoisetkin kengät. Tämä on sellainen asia, jossa koen olevani tavattoman tylsä.

  Ihailen rohkeuttasi! En varmaan koskaan uskaltaisi lähteä yli 5 sentin koroilla minnekään. Kesällä tykkään käyttää korokepohjia ja niillä onkin onneksi helppo kävellä.

  ReplyDelete
 10. Italiansalaatti, vielä piti lisäämäni tuohon viestiini. Olen Italiassa saanut aivan satumaista kohtelua kenkäkaupassa. Tosin hiukan turistityttöä harmitti, kun varpaat oli varmaan aika hikiset kun hyvin kohtelias miesmyyjä sovitti kenkiä jalkaan. Olo oli kyllä kuin Tuhkimolla! Siellä teillä tämä asikkaiden kohtelua osataan.

  ReplyDelete
 11. Kenkäsuunnittelija ei ihan vastannut mielikuvaani ;) Ihania kenkiä kuitenkin! Nuo "karvaturrikat" varsinkin.

  ReplyDelete
 12. Assari, eikös vaan! Nuorena miehenä hän vastasi enemmänkin sitä mielikuvaa, mikä nähtävästi monella hänestä on.

  ReplyDelete