Saturday, October 2, 2010

Kirjahyllyni kertoo

Löysin assarinajatukset blogista kivan jutun siitä, mitä kirjahylly lukijastaan kertoo. Iltani iloksi pläräilin kirjoja ja yritin löytää vastauksia. Tässäpä nämä:

1. Oletko mies vai nainen?
Ruma kreivitär

2. Kuvaile itseäsi.
Kaunotar ja hirviö

3. Mitä elämä sinulle merkitsee?
Onnela

4. Kuinka voit?
Askeleen jäljessä

5. Kuvaile nykyistä asuinpaikkaasi.
Ystävyyden talo

6. Mihin haluaisit matkustaa?
Toujours Provence

7. Kuvaile parasta ystävääsi.
Vallaton Waltari

8. Mikä on lempivärisi?
Musta aurinko

9. Millainen sää on nyt?
Tuulen puolella

10. Mikä on mielestäsi paras vuorokaudenaika?
Neljä päivänlaskua

11. Jos elämästäsi tehtäisiin tv-sarja, mikä sen nimi olisi?
Ei aina kaviaaria / Melukylän lapset

12. Millainen on parisuhteesi?
The tao of the loving couple

13. Mitä pelkäät?
Fear and loathing in Las Vegas

14. Päivän mietelause.
Älä toivoa heitä

15. Minkä neuvon haluaisit antaa?
Hiljaisuuden voima (löytyy myös versio The power of silence)

16. Miten haluaisit kuolla?
Kuolema käy kirjastossa

Kirjat ovat minulle tärkeitä. Ensimmäinen suuri rakkauteni, etten sanoisi. Nykyisin tosin lukemiseni on aika kevyttä kamaa, Sota ja rauha ja Rikos ja Rangaistus saavat odottaa. Joskus teini-iän ohittaneena ahmin myös kirjallisuuden klassikoita. Itse lukeminen taisi olla tärkeämpää kuin kirjat. Ehkä taas jossain vaiheessa tartun näihin kirjoihin ja yritän saada jotain tolkkua. Kotona on yksi suuri seinä kirjojen peitossa, kirjoja on pöydillä ja osa pötköttää lattioilla. En voisi olla päivää lukematta.

9 comments:

 1. Ihana oli Johanna tuo sinun kertomus Suomesta :)
  Ajatella että meillä lapset menevät ulos ja sisälle jopa neljäkin kertaa päivässä ellei kuusi. Joten vedä ne haalarit, myssyt, kurikset ja muut kommervenkit ylle. Sitten riisu ne vielä kuivumaan ja kas parin tunnin päästä uusi kierros paitsi että yhdet tumput on vielä märät, etsi tilalle toiset mieleiset. Haalari on likainen , vaihda toiseen jne... ja tätä koko vapaapäivä ;) Oootas kun tuloo talvi huhuh !

  ReplyDelete
 2. Mukavia vastauksia..pitää varmaan kurkata mistä sait nuo vastaukset;-)
  Mitähän minun kirjahyllyni kertoisi..huh!
  Ihana kirjahylly...täällä toinen kirjojen ystävä ;-)
  Lukeminen on harrastus mitä voi tehdä huolimatta kolmivuorotyöstä.

  ReplyDelete
 3. Wilhelmiina, kun minulla meinaa menna hermot niinä parina lumipäivänä vuodessa... En todellakaan tiedä miten olisin Suomessa selvinnyt. Meillä ei lapsilla ole edes kumppareita, kun tarvetta niille on parina kolmena päivänä vuodessa. Flipflopeilla ja lenkkareilla pärjää oikein hyvin. Ja onhan se aikamoinen rahallinenkin säästö.

  Anne-Marie, nämä ovat puhtaasti hömppäosastola, lähes kaikki. Lehtolaista, Manekellia, Utriota, Orasta ja Pakkasta... Niin ja tietysti Waltaria, josta pidän kovasti. Aikaisemmin ajattelin, että jos tulipalo yllättäisi pitäisi yrittää pelastaa kirjat. Nyt tietysti pelastaisin ensimmäisenä perheenjäsenet, kotiserverin kovalevyn ja sitten kirjat. Niin se aika muuttuu.

  ReplyDelete
 4. Hömppää löytyy minultakin...
  vaikuttaneeko yövuoro asiaan vai mikä mut en ensin tajunnut,että vastaukset vaan etsitään sopivista kirjan nimistä ;-)
  Minä olrn ajatellut,että jos ihmisten jälkeen ehtisi pelastaa vielä jotain ,niin se olisi varmaan valokuvat,niissä on niin paljon muistoja ;-)

  ReplyDelete
 5. Anne-Marie, valokuvat on meillä mies laittanut kaikki kotiserverille. Vanhatkin valokuvat on skannattu, joten sen vuoksi pitäisi kotiserverin kovalevy saada mukaan. Tänään muuten viimeksi katselin vanhoja kuvia. Piti nassikoille näyttää miltä he näyttivät vieraillessaan Alcatrazissa 10 kuukauden ikäisinä...

  ReplyDelete
 6. Toisten kirjahyllyihin on kiva kurkistella;-)Ja hauska tämä haaste.Olen joskus paljon aiemmin paljastanut kirjahyllyni,mutten tämän haasteen tiimoilla.Kirjat ovat minullekin tärkeitä:lapsena olin todellinen kirjatoukka!

  ReplyDelete
 7. Yaelian, eikös vain olekin mukava tutkia kirjahyllyjä! Huomaan, että minulle tulee heti mukava olo kodeissa joissa on kirjoja. Jos lähden shoppailemaan ihan vain huvikseni päädyn aika usein kirjakauppaan...

  ReplyDelete
 8. Hei onpa kiva haaste!! :D Olen jo aikaisemminkin todennut, että rakastan lukemista ja kirjahyllyjen penkomista! Kirjahylly voi kertoa paljonkin sen omistavasta ihmisestä. Meilläkin kirjoja pursuilee vähän joka nurkasta. Tuntuu, että vaikka välillä ostamme uusia hyllyjä, mikään ei ikinä riitä... :)

  ReplyDelete
 9. Hello there! This is kind of off topic but I need some help from
  an established blog. Is it difficult to set up your
  own blog? I'm not very techincal but I can figure things out pretty quick. I'm thinking about creating
  my own but I'm not sure where to start. Do you have any points or suggestions? Many thanks

  Here is my blog ... pdf password remover

  ReplyDelete