Wednesday, October 6, 2010

Joy to the World!

Eilen läksin lempikauppaani katselemaan Kiitospäivän asioita. Kotiin tulin kuitenkin joulukoristeen kanssa. Joulukoristeita ostan nykyisin hyvin harvoin. Meillä on kaikki, mitä tarvitsemme, mukavia muistoja ja jouluntuojia. Mutta tätä en voinnut vastustaa. Joten kai se on virallista: joulu ON tulossa tänäkin vuonna.

Tykkään koristeesta siksikin, että kaikki voivat varmasti yhtyä tähän sanomaan: Joy to the World! Viis siitä miten laulu jatkuu, mutta kyllä maailmaan tarvitaan iloa. Koriste toi heti hyvää mieltä. Kassatyttö alkoi hyräillä laulua kauniilla altollaan ostostani pakettiin laittaessa. Koriste on sen verran suuri, että esim. eteisen seinällä se ei muuta seurakseen tarvitse.

Post Scriptum

Eilen olisi ollut poisnukkuneen läheiseni syntymäpäivä. Etukäteen jo ahdisti: olisin valinnut syntymäpäivälahjan ja kortin, viikkoa aikaisemmin lähettänyt paketin, eilen olisimme soittaneet ja laulaneet. Olisin aloittanut puhelun: "Hyvää syntymäpäivää!". Toisessa päässä olisi ollut hetken hiljaista ja sitten olisi kuulunut: "Kiitos, kiitos". Olisimme jutelleet hetken niitä näitä...

Ei sellaista päivää voi unohtaa. Joten menin kauppaan ja ostin kakun. Klovnit ovat mestareita hymyilemään kyynelten läpi, hauskuttamaan vaikka naurun aihetta ei olisikaan. Yksi kynttilä siksi, että tämä on ensimmäinen syntymäpäivä kun sankari on vain meidän muistoissamme. Puhalsimme kynttilän illalla yhdessä. Lapset olivat kakusta innoissaan. Minäkin maistoin palan. Me emme unohda.

15 comments:

 1. ... the lord is come :)

  Aloin heti minäkin laulamaan mielessäni.

  Toi koriste on tosi kiva!! Näyttäisi hyvältä meidän ovessakin :)

  Mulla oli aivan ihania jenkeistä tuotuja joulukoristeita, mutta hiiret söi ne! Laatikossa oli jäljellä vain hiirenpissaisia puoliksi syötyjä juttuja ja osa oli syöty lähes täysin. Murr....

  ReplyDelete
 2. Nanna, Voi ei! Hiirulaisilla mahtoi olla vallaton joulumeininki kaiken mässäilyn jälkeen... Meillä on muuten mennyt erinäinen jouluvalo rikki ullakolla. Siellä nousee kesäisin lämpötila melkein saunan lukemiin ja eiväthän lamput sitä tietenkään kestäneet. Tuli aika kalliit oppirahat.

  ReplyDelete
 3. Halloween on jo ihan kohta, sitten kiitospäiväkin tulee nopeasti ja joulu heti perään. Ihana aika vuodesta! Kiva tunnelmoida koristeiden ja ruuan ääressä. Aurinkoisia lokakuun päiviä!

  ReplyDelete
 4. Oi, ompa kaunis koriste kerrassaan!

  ReplyDelete
 5. Tiina, kyllä vain kiirettä piisaa. Vuosi 2011 on ennen kuin huomaakaan! Tykkään Halloweenista ihan erityisesti, sillä se ei vaadi oikeastaan muuta kuin paljon karkkeja naapuruston lapsille, muutaman kurpitsan ja lasten vaatteet. Kiitospäivä ja joulu ovatkin sitten jo vaativampia, pitäisi kokata, puunata ja lahjoa...

  ReplyDelete
 6. Mari, kiitos! Minä olin ihan myyty kun tämän näin. Harvoin käy niin, että heti ja oikopäätä tietää, että tämän minä haluan.

  ReplyDelete
 7. Olisi kiva jos täällä olisi Halloween tai Kiitospäivä,ihan oikeina juhlina eikä kopioida vaan sieltä..

  Tuli mieleen sanonta:
  Elä elämäsi hymyillen,
  hymyile läpi kyynelten.

  -Anja Heikkinen

  Voimia raskaina päivinä,niitä vielä tulee varmastikin :(

  ReplyDelete
 8. Tuli vaan mieleen, että meillä on täällä Suomessa marraskuussa Pyhäinpäivä, jolloin muistellaan poisnukkuneita läheisiä ja (mun mielestä) ollaan myös kiitollisia siitä yhteisestä ajasta, jota ollaan joskus saatu viettää yhdessä. Se ei ole siis juhlapäivä, mutta siitä voi kyllä mielestäni tehdä juhlallisen. Ihan niinkuin sä ostit kakun ystäväsi syntymäpäin kunniaksi. (Mikä oli aivan ihanasti tehty.)

  Ymmärrän hyvin ahdistuksesi. Itsen työstän oman serkkuni poismenoa ja tunnen usein ristiriitaisia ajatuksia pelkästään arjen keskellä. Ja juhlat ovat vielä ristiriitaisempia, kun haluaisi viettää niitä "siskon" kanssa. Tämän menetykseni käsittelyssä kestää varmaan todella pitkään, sillä se ei ole ollut viimeisen kymmenen vuoden aikana ensimmäinen eikä ihan toinenkaan.

  No, ei pitänyt tulla tänne itkemään ja mahdollisesti lisäämään sinun tuskaasi, vaan ihan vaan ottaa osaa teidän kaikkien suruun ja ikävään. (sori)

  Tuo koriste on tosi kaunis, vaikken taida sitä kipaletta näin äkkiseltään hirveen hyvin tunteakaan.

  Voikaa hyvin!

  ReplyDelete
 9. Minä olen mitä suurimmassa määrin Jouluihminen, joten en yhtään ihmettele ostostasi - se on kertakaikkisen kaunis!! Ja aloin hyräillä laulua mielessäni... :)
  Iso halaus - kaunis ajatus tuo syntymäpäiväkakku.

  ReplyDelete
 10. Niin kaunis ajatus, syntymäpäiväkakku. Iso iso halaus!

  Joulukoriste on ihan uskomattoman ihana! Voi, kun teiltä löytää aina kaikkea niin kaunista, hih jäisin varmasti asumaan kaikkien niiden upeiden joulukoristeiden keskelle :D:D Laulukin jäi soimaan mieleen. Se vain toimii, aina yhtä hyvin :)

  ReplyDelete
 11. Anne-Marie, minä tykkään ihan hirmuisesti Halloweenistä ja se sopisi varmasti sinne Suomeenkin. Parhaimmillaan tosi kiva lasten juhla! Kiitospäivä on sitten vakavampi, leimallisesti koko perheen ja suvun juhla.

  Kiitos lohduttavista sanoistasi.

  Ylva, kiitos kun tulit kertomaan omia kokemuksiasi. Sekin jotenkin helpottaa, kun ymmärtää että muilla on omat surunsa ja murheensa. Saa asioita paremmin perspektiiviin.

  Pyhäinpäivänä olen joskus vienyt kynttilöitä haudoille. Nyt mietin, että pitäisi tehdä omalle takapihalle jokin hiljentymis paikka, muistelupaikka.

  Italiansalaatti, kiitos, minäkin tästä hurmaannuin, menin ihan tolaltani. Lapset ihmettelivät tänään koulusta tullessaan, että miksi on joulukoriste seinällä. Jouduin ottamaan sen vielä vähäksi aikaa pois. Haluas myös sinne!

  Karkki, mietin kyllä itse vähän olenko ihan höyrypää, mutta en vaan voinut jättää juhlapäivää viettämättä.

  Kiitos kehuistasi. Näiden koristeiden kanssa pitää kyllä olla tarkkana. Pian on muuten ihan mahdoton koristeviidakko. Yhdellä naapurilla on aika huikeat jouluvalot. Ne ovat kyllä aika huikeat ja näkyvät varmaankin kuuhun.

  ReplyDelete
 12. Heti tulin vastavierailulle. Olen oppinut että jos näkee lokakuun alussa jotain ihanaa jouluista niin ei pidä odottaa, se on seuraavalla viikolla mennyt... Todella kaunis on.
  Joku jo mainitsikin tuon Pyhäinpäivän, mutta tuo miten muistit syntymäpäivänä ystävääsi on tosi herkkää ja kaunista. Täällä laitetaan usein muistokirjoitus lehteen poisnukkuneiden syntymäpäivinä.

  ReplyDelete
 13. Heljä, minä huvittauduin Sinun hauskojen sivujesi parissa eilen vielä iltamyöhällä. Niitä on ilo lukea! Meillä aloittivat esimmäiset kaupat joulutavaroiden myynnin jo elokuun lopulla... Halloween koristeet on jo monissa paikoin laitettu siististi sivummalle, kun joulukoristeet valtaavat tilan.

  ReplyDelete
 14. Nyt huomasin että kommenttini täältä oli hävinnyt.,Johtuu varmaan siitä että sinulla on tuo embed-kommentointisysteemi,välillä luulee ,että kommentti on mennyt läpi vaikkei olekaan.Ymmärrän miten vaikeaa on kun tulee poismenneen läheisen syntymäpäivä,ja kun se on vielä niin tuorettakin.Mutta ihanan klownikakun olit hankkinut ja onhan aina jäljellä muistot,onneksi!Iso hali täältä!

  ReplyDelete
 15. Yaelian, kiitos Sinulle. Klovnikakku oli jotenkin surkuhupaisa, eihän siitä mihinkään pääse. Minulle oli vain niin kovin tärkeää viettää syntymäpäivää, muistaa jollain tavoin.

  Minun pitäisi tutustua lähemmin tähän blogin toimintaan. Olen ihan huuli pyöreänä aina välillä.

  Hali myös Sinulle sinne helteiden keskelle!

  ReplyDelete