Friday, October 8, 2010

Halloween lähestyy

Halloween tekee taas tuloaan, lokakuun viimeisenä päivänä juhlitaan.

Läheiselle aukeamalle on pistetty taas pystyyn Pumpkin Patch. Kukkia, kurpitsoita, maissilyhteitä ja heinäpaaleja on tarjolla kaikille tarvitseville. Ostoskärrytkään eivät ole pienimmästä päästä.

Useat naapurin ovat jo askarrelleet pihamailleen jos jonkinmoisia virityksiä. Me ostamme yleensä ensimmäiset kurpitsat ja kukat vasta pari viikkoa ennen Halloweeniä. Kurpitsat olemme kaivertaneet usein vasta päivää, pari aikaisemmin. Täkäläisittäin olen siis jälkijunassa.Näitä kukkia on jokaisen rappusilla ja verannalla.

Valinnanvaikeuskin joskus iskee. Olisiko tänä vuonna keltaisten, oranssien vai punaisten kukkien vuoro? Vai kaikkia vähän?

Minä ostan kurpitsat yleensä ruokakaupoista. 6 dollarilla saa Pumpkin Patchiltä kakkosluokan kurpitsoja, jotka eivät kestä Halloweeniin saakka. Muutoin kelpo kurpitsa maksaa n. $12-$25. Kaupasta saa kauniin ja hyvänkokoisen kurpitsan n. 7 dollarilla.

Monet ostavat pihamaan koristuksiin myös heinäpaaleja ja maissilyhteitä. Ja tokihan lyhteissä on vielä maissintähkiä.

Halloweenin jälkeen alkaa kiireen vilkkaa joulukoristeiden laitto. Moni aloittaa pihamaan koristelun marraskuun puolella.

13 comments:

 1. Meijän niin pitäisi päästä edes kerran ennen Halloweenia Amerikkaan! Ostoksille!
  Isäntää katottiin hieman vinoon kun se viimeksi toukokuussa kyseli New Yorkissa Halloween-juttuja;)
  Upeita kurpitsoita!

  ReplyDelete
 2. Niinu, höh, ompas kummaa porukkaa kun eivät ymmärrä, että Halloween tuotteita tarvitaan jo keväällä :) Monet kaupat alkoivat tuoda Halloween-juttuja esille elokuun puolella. Tämä on kyllä mainio juhla ja kurpitsoita olen nähnyt Amerikan vuosinani enemmän kuin koskaan ennen sitä siellä koto-Suomessa.

  ReplyDelete
 3. Ihanan värikästä kuvissasi.Olen ollut 2 Halloweenina Yhdysvalloissa ja ne värit ovat ihanat,ja kurpitsapellot ihan upean näköisiä!

  ReplyDelete
 4. Yaelian, tämä väriloisto kyllä on kaunis. Minulle melkein riittäisi naapureiden koristelut iloksi, mutta lapset ovat eri mieltä.

  ReplyDelete
 5. Ihania kuvia! Minä joskus haluaisin viettää sielläpäin maailmaa Halloweenin,Kiitospäivän ja joulun!
  Minusta tuntuu,että täällä noin yleensä ottaen pääsiäinen ja joulu ovat juhlat mitä koristellaan ja vietetään juhlavasti.(vaput ja juhannukset ovat sitten vähän toisenlaisia juhlia ;-) hih)

  ReplyDelete
 6. Olisinpa siellä!! Noista kurpitsapaikoista sai ainakin ennen niitä ihania omppuja, oliko ne candy apples nimeltään!?

  ReplyDelete
 7. Anne-Marie, minulla on edelleenkin viilaamista varsinkin mitä tulee Kiitospäivän ateriaan. Siinä suhteessa olemme päätyneet luottoravintolan apuun: takuuvarmasti ei kalkkuna kärähdä ja täytteet on sellaisia kuin pitääkin.

  Nanna, nyt herahti vesi kielelle. Olin unohtanut koko omput ja kauppareissullakaan ei ole osunut silmiin. Kiitos kun muistutit!

  ReplyDelete
 8. Voi että miekin tulisin viettämään teillepäin halloween juhlia :) Olis niin kiva muutenkin mie taidan olla hiukka amerikka fani !
  Mukavaa viikkoa !

  ReplyDelete
 9. Wilhelmiina, voi kun olisikin kiva järjestää juhlat kaikille blogiystäville! Siitä mahtaisikin tulla ikimuistoiset Halloween-kekkerit!

  ReplyDelete
 10. Eiköhän lähdetä joskus porukalla viettämään Halloween, kiitospäivä ja joulu rapakon taakse ;) Se olisi minunkin haaveeni!

  Meillä muuten järjestetään tänä vuonna jo kolmannen kerran Halloween-kekkerit lapsille. Minä leivon teemaan sopivia leivonnaisia ja koti koristellaan Halloween-koristein. Kyllä niitä jo aika kivasti saa täältä Suomestakin, koristeita nimittäin :) Ja kun joka vuosi ostaa muutaman jutun lisää, niin kohtahan on hyvä kokoelma olemassa. Kurpitsoitakin olen omassa maassa kasvattanut, taitavat vaan mokomat jäädä väriltään vihreiksi, kun ensi viikolle on luvattu niin kylmää keliä :( Koko olisi kyllä jo ihan hyvä :) Trick or treat-kierrosta ei täällä harrasteta ja ihan hyvä niin, pääsiäisenä kun noidat sitten kiertelevät, eikä kaikilla ihmisillä vielä ymmärrys riittäisi Halloween-kiertäjille.

  Krysanteemien aika meillä on jo ohi, kanervat ja callunat on pihalle jo hankittu :) Mutta samannäköisiä ovat siis täälläkin elo-syyskuussa kukkakauppojen edustoilla.

  Tämä sinun blogisi on kyllä ihana, varsinkin kun minäkin tunnustaudun vähän Amerikka-faniksi :) Koskaan en siellä ole käynyt, mutta jonain päivänä toivottavasti vielä pääsen.

  ReplyDelete
 11. Satu, kiitos kivasta vastauksestasi. Näin olen ymmärtänyt, että Halloween alkaa Suomeen myös rantautua. Ja kiitos kehuista! Vähän punastuttaa...

  Tapana on, että talot joista Halloweeninä saa namia on valaistu ja ne jotka eivät halua ovikellon pimputtajia pitävät talon pimeänä. Yhtenä vuonna valaisin pihan n. 30 kynttilälyhdyllä ja kovin moni ei tullut namia hakemaan, kun luulivat kynttilöiden tarkoittavan "ei valaistua". Nyt on käytössä yhdistelmä kynttilöitä & valot päällä. Jostain syystä olen ainoa kynttilöiden polttelija. Minusta ne vain tuovat syysiltaan niin paljon tunnelmaa.

  ReplyDelete
 12. Johanna, minäkin mietin joka vuosi, minkävärinen jättikrysanteemi tänä vuonna. Nyt osui softi lila. Ostan vain yhden, sillä kaikissa isoissa puutarharuukuissa kukkivat vielä suven kukat ja köynnökset ja loput ruukut jäävät odottamaan jo callunoita ja ericoita.

  ReplyDelete
 13. Leena, kiva kun tulit poikkeamaan! Olin ihan innoissani, kun törmäsin sivuihisi.

  Tänä vuonna taidan kallistua keltaisen kannalle. Kaipaan kovasti värejä ja piristystä ympärilleni. Lila on myös kaunis. Kanervoja minulla on ikävä. Olin niihin Suomessa ollessa ihan hulluna.

  ReplyDelete