Wednesday, October 20, 2010

Asuntomessut amerikkalaisittain osa II

Toinen vierailukohteemme jatkoi samaa tyylilajia, traditionaalista rakentamista. Tämä on se tyyli, mitä keskiluokka ostaa. Meidän kulmilta ei modernia rakennusta löydy. Kokoluokka on sama kuin aikaisemmin esittelemässäni talossa, n. 3000 neliöjalkaa. Hintapyyntö $429.000, tämän päivän eurokurssilla hiukan yli 307 000 euroa.

Talo on kolmikerroksinen. Kaksi ensimmäistä kerrosta on rakennettu, ullakon voi ostaja nikkaroida mieleisekseen tarpeen mukaan. Autotalli kahdelle autolle.

Ruokasalin katto oli viimeistelty. Valaisin tummaa metallia.

Valaisintyyli jatkuu yhdistetyn olohuoneen ja keittiön tiloissa. Tässä aamiaisnurkkaus, josta käytin deckille. Osa deckistä oli katettu, osa kattamatta. Suomessa taitaa ostaja tuoda omat valaisimet mukanaan. Amerikassa ne kuuluvat pakettiin.

Valmiiksi rakennettu työpiste keittiön tuntumassa. Tässä voi hoidella laskut, postit ja muut juoksevat hommat.

Keittiösaareke on hyötykäytössä.

Tiskatessa voi katsella takapihan maisemia.

Keittiö on tummaa puuta.

Saarekkeen päällä on myös metallinen lamppu.

Luonnossa keittiö ei näyttänyt ihan näin ärhäkän tummalta.

Yksi yläkerran kylppäreistä. Väri oli luonnossa turkoosimpi.
Peilikuvasta näkyy seinien väri oikeampana.

Alakerran "puuterihuone", powder room.

Ikkunapenkit tuovat mieleeni Jane Austenin filmatisoinnin romaanista Ylpeys ja Ennakkoluulo. Elizabeth Bennet haaveilemassa Mr. Darcysta, roolissa tietysti Colin Firth.

Kyllä tässä voisi lukea romaanin jos toisenkin.

Master bedroomin yhteydessä oli jälleen oikein kiva kylppäri.

Tilava suihkunurkka...

... ja amme, johon päivänvalo siivilöityy. Huomasin sellaisen trendin, että nyt ei juurikaan ollut poreammeita. Muutama vuosi sitten master bedroomin yhteydessä oli poikkeuksetta poreamme.

18 comments:

 1. Kylläpä tuonne voisi muuttaa;-)
  Noi edelliset talot oli minun mielestä ulkoa kauniimpia,mutta tässä oli sisällä sitä jotain!
  Ah,tuo keittiö ja tuo ikkunanurkkaus rompskujen lukemiseen kruunaa kaiken!
  Kun tuollainen talo olisi täällä ja satatuhatta edullisempana ;-) No,ainahan saa haaveilla ;-)

  ReplyDelete
 2. Anne-Marie, huomasin vasta täällä kotona, että olisi pitänyt ottaa kuvia myös pihamaasta. Yleensä sekä etu- että takapiha on suunniteltu, istutettu, ruohonleikkaamista vaille valmis. Ei tarvitse siis olla viherpeukalo, että saa kauniin pihamaan. Ylläpito on sitten tietysti toinen juttu...

  ReplyDelete
 3. İhana talo tamakin,mutta mina pidin siita edellisesta enemman.
  Keittiöt ja kylpparit ovat naköjaan todella mahtavia siella.

  ReplyDelete
 4. Se ikkunanurkkaus oli ihana, muuten se edellinen talo oli enemmän minun makuuni. Kauniita kyllä molemmat.

  ReplyDelete
 5. Nämä ovat tosi mielenkiintoisia postauksia. Siis tietysti pitää ottaa kaikki huomioon, mutta jos oikeasti myyvät tuolla hinnalla niin voisin tehdä 1:1 kaupat meidän end-of-terrace housen kanssa... mutta kyllä taidan silti vielä tällä saarella hetekn pysyä, vaikka tänään onkin lotossa isoja miljoonia jaossa.
  Ihanaa loppuviikkoa!

  ReplyDelete
 6. Sateenkaari, täkäläiset asunnonvälittäjät väittävät, että talot myydään keittiöiden ja masterbedroomin kylppäreiden mukaan. Jos ne on ok, niin talo menee kaupaksi. Niiden varusteluun panostetaan. Ehkä siinä toisessa talossa oli enemmän ilmavuutta.

  Assari, minä olen ihan hassuna noihin ikkunasyvennyksiin! Taitaa olla vähän myös niin, että mun valokuvat eivät tee tälle talolle oikeutta. Piti napsia kuvat sukkelasti, että muutkin ihmiset pääsivät taloa katselemaan :)

  Heljä, lotto-onnea! Minä haaveilen lottovoitosta, mutta pitäisi kai myös lotota. Vaikka näin kotva sitten elokuvan, jossa pariskunta voitti lotossa pari kertaa peräkkäin, vaikka eivät koskaan lotonneetkaan.

  Dollarin kurssi on taas 10 kuukauteen matalimmillaan ja kun hinnat muuttaa euroiksi, niin johan kuulostaa hurjalta. Nämä hinnat ovat pyyntihintoja ja viime aikoina niistä on tingitty.

  ReplyDelete
 7. Siis tuo yläkerran kylppäri oli ihan yes ja tuo puuterihuone ihastuttava. Mutta et mitenkään saisi näyttää minulle brittiläistä ikkunapenkkiä, etkä enää kylpyammetta, jonka sivulla on ikkuna;-) Mulle tulee vajaa olo ja kohta on marraskuu!

  Jatka silti vain näitä talojuttuja! Ties vaikka sais jonkun inspiraation, kun ei aina tarvitse nähdä samanlaisia ratkaisuja...Suosikkisisustuslehteni on kylläkin brittiläinen Country Homes & Interiors, mutta näissä sun jutuissa on jotain uutta.

  ReplyDelete
 8. Leena, tämä on kyllä niin hassua! Kiertelen aina silloin tällöin katselemassa taloja ja tietysti täällä kaikissa tuntuu olevan samanlainen ratkaisu. Sitten suomalaisista blogeista löydän uutta ja jännää.

  Täytyy etsiä tuo mainitsemasi lehti.

  Jospa Lumimies lahjoittasi Sinulle joululahjaksi ammeen ikkunoineen ;)

  ReplyDelete
 9. Onpa kyllä ihan huikean kaunista! Paljon on erinäköistä kuin suomessa, kauniimpaa. Enemmän yksityiskohtia, ikkunat ja ovet oli aivan mahtavat ja tuo ikkunapenkki on aivan ihana. Tosi mukavaa käydä kurkkimassa blogiasi, koska oma siskoni asuu Amerikassa kans. :) Tosi mukavaa nähdä kuvia näistä taloista! On kyllä ihan uskomattoman hienoja. Tuollasessa kun joskus sais itsekki asua. :) Haaveiluksi jää. Mutta jospa siskolle sitten parin vuoden päästä vierailemaan ja näkis sitten hieman enemmän sitä kulttuuria ja elämää siellä päin. Arizonassa asustaa nyt, mutta matkustelee paljon, joten tulee varmasti sitten itelläkin käytyä siellä joka kolkassa. En malta odottaa. :)

  ReplyDelete
 10. Onko jenkeissä lainojen korot vastaavia kuin meillä? Minkä ammattien ihmiset suunnilleen muuttavat tuon hintaisiin koteihin?

  ReplyDelete
 11. Tossavainen, olen käynyt Arizonassa kerran ja toisen kerran ajanut osavaltion halki. Minulle tuli sellainen käsitys, että talot ovat vielä suurempia ja kauniimpia! Paljon taitaa olla myös meksikolaistyylisiä kaaria, kaikkea kaunista!

  Muuten, sitä green card lottoa kannattaa kokeilla. Tunnen parikikin ihmistä, jotka ovat saaneet työ- ja oleskeluluvan sitä kautta.

  Leena, lainojen korot ovat olleet ennätysalhaalla pitkän aikaa. Yleensä pitää olla käsirahaa 20%. Lainan korko riippuu siitä, minkälaiset luottotiedot on. Lainat taidetaan ottaa pidemmäksi aikaa kuin Suomessa, 25-30 vuotta ei ole ollenkaan harvinaista.

  Tässä naapurustossa asuu paljon perheitä, joissa miehet käyvät töissä ja naiset ovat kotiäitejä. Monen moisia ammatteja on: yksityisyrittäjiä (moni työskentelee kotoa), autokauppiaita, vakuutusmyyjiä, pankinjohtajia, lääkäreitä, kunnan hallinnossa työskenteleviä, keskiportaan managereita, opettajia, kirjanpitäjiä. Varsin siis vaihtelevia ammatteja.

  ReplyDelete
 12. Vähän toisen tyyppinen meininki tosiaan, kun mitä suomalaisilla talonäytöillä / asuntomessuilla. Keittiön varustelu ehkä jopa niin "rich" että käy hieman raskaaksi. Mahtaako sieltä päin löytyä kohteita, joissa olisi innostuttu kevyemmästä skandinaavisesta sisustustyylistä?

  ReplyDelete
 13. Onpa mahtavan suuri talo! Ja upeat kylpyhuoneet.Mutta taas tuota tosi tummaa keittiötä....täälläkin jotkut suosivat sellaista;itse pidän paljon vaaleammasta.Olin monessa omakotitalossa visiitillä USA:ssa asuessani,mutta yleensä ne olivat vähän uudempia tai sitten en nähnyt niitä kokonaan.....Täällä monet suosivat vähän raskaamman puolen sisustustyyliä kun taas itse pidän enemmän pohjoismaisesta tyylistä.Minua muuten ei onnistanut siinä Green Card lotteryssa.....

  ReplyDelete
 14. Anne, jotenkin kuvissa tuntuvat keittiöt raskaammilta. Tila ja esimerkiksi korkea katto ei pääse oikein oikeuksiinsa. Skandinaavista tyyliä en ole oikein nähnyt näissä uudiskohteissa. Skandinaavisuutta kai pidetään vähän liiankin riisuttuna. Meilläkin yksi vieras tokaisi, että onpas täällä tyhjää :) No, sen jälkeen on kyllä täyttynyt, mutta matkaa on vielä tyypilliseen sisustuukseen.

  Yaelian, minä kanssa olen kummissani tämän keittiön tummuuden suhteen. Tosin kuvista eivät pääse esille oikein vaaleat tasot ja laatoitukset. Nämä ovat uudiskohteita, joten kai tämä on nyt se mitä ihmiset haluavat.

  Nyt en tiedäkään, voiko lotteryyn osallistua useammin kuin kerran?

  ReplyDelete
 15. Kiitos talokierroksista! Harvoin näkee oikeita jenkkitaloja näin hyvin. Tykkään arikkailaisten tyylistä. Oikein pinnistelen ehtiäkseni huomata millaisia interiöörit ovat esim. täydellisissä naisissa. Leveät kauniit listoitukset tekevät paljon.

  ReplyDelete
 16. Kiitos mielenkiintoisesta talopostauksesta, näistä molemmista. Olen aina tykännyt USAn taloista, juuri tämän kaltaisista ns. paremman väen kodeista. Sellaisella asuin kauan sitten ja aivan äsken kävin taas ystäviä moikkaamassa. Ajelimme ympäristön taloja katsellen ja minä huokailin, kun näin sellaisia kolonial-tyylisiä pylväineen jne. Sellaisia new england-tyylisiä kai erityisesti ihailen. Ja tilaa riittää ja huoneetkin ovat isoja.
  Meillä on jo pitkään tehty mielestäni liian pieniä huoneita, olohuone erityisesti. Ja sitten on liuta pikkiriikkisiä makkareita. Kylppäreihin ja keittiöihin on viime vuosina alettu täälläkin todella satsata.
  Vielä en ole tavannut sellaista jääkaappia, missä olisi ice machine :) Mutta coffee machineita sen sijaan löytyy kyllä.
  Lopuksi sitten hinta. Ystäväni eivät varmasti uskoneet minua, kun kerroin, että pääkaupunkialueella oleva 64-neliöinen kerrostalokotini + iso lasitettu terassi maksaa tänä päivänä 250.000 euroa, ihkauudet vielä enemmän. Eiran ja Punavuoren asunnoista nyt puhumattakaan!
  Ystäväni asuivat suuressa omakotitalossa, iso piha jne keskiluokkaisella hyvällä alueella ja sanoivat, että talonsa on 350.000 dollarin arvoinen. Siis hiukka kalliimpi kuin tämä minun kaksioni. Onko tässä mitään järkeä?! Suomessa kodit maksavat aivan liikaa - jostakin luin, että meillä on Monakon hinnat (siis Helsingin ympäristössä). Mutta ei taida olla Monakon palkkataso...
  Vuodenajat eivät ole selitys korkeisiin hintoihin (USAssa on paljon hyvinkin kireän talven osavaltioita) ja laatukin tuppaa olemaan niin tai näin, on vesieristyksissä fuskattu (ehkei niin paljon enää). Minusta siellä rakennetaan yksilöllisemmin. Meillä sitä saa vain rakennuttamalla itse.

  Aina ulkomailla katselen ja kuvaan taloja ja pihoja, minusta ne ovat niin kovin kiehtovia. Ja erilaisia, se kai eniten viehättää.

  ReplyDelete
 17. Tuire, voi kun kiva jos tästä on ollut iloa. Kieltämättä listoituksilla saa paljon aikaiseksi. Usein myös ruokasalien (dining room, sali on ehkä liian mahtipontinen sana) paneloinnit ovat kauniita. Pistän tämän korvan taakse ja yritän löytää lisää taloja kuvattavaksi. Pitäisi ehkä hiukan skarpata kuvaustaitoja.

  Eeva, kyllä vain on aikamoinen kulttuurishokki tulla Suomeen ja alkaa vertailla hintoja. New Yorkin lentokentällä tuntui kahvimuki kalliilta, mutta se olikin aika halpa, kun vertasi Helsinki-Vantaan sormustimelliseen kahvia...

  Joku aika sitten taisi olla uutinen, että Helsingin asuntojen hinnat ovat korkeammat kuin Manhattanilla.

  Huonekoossa on viime aikoina tultu hiukan takaisinpäin. Enää ei ole ihan niin julmetun suuria masterbedroomeja ja vierashuoneita. Lisäksi yhdistetään keittiö-olohuone-aamiaisnurkkaus, jolloin tulee suuri yhtenäinen tila.

  Ja suurin ero taitaa olla, että kukaan ei ryhdy itse taloaan rakentamaan. Valtaosin valitaan vain sopivin valmiista taloista. Jokunen teettää vähän yksilöllisemmän, mutta avaimet käteen -periaatteella. Taloihin ei mielestäni myöskään kiinnityä kovin - ei katsella paikkaa jossa olisi omenapuita ja aurinko paistaisi tietystä suunnasta. Talo ostetaan tarpeen mukaan ja sitten taas myydään. Ei ole ollenkaan harvinaista, että ihmiset muuttavat muutaman vuoden välein.

  ReplyDelete
 18. Green Card lotteryyn voi käsitykseni mukaan osallistua niin monta kertaa kun haluaa ja kukkarokin sietää,jos käyttää niitä maksullisia lotteryitä.Tuli mieleen tästä talosta,että tuon talon hinnalla saisin Tel Avivista korkeintaan 2 huoneen ,korjausta vaativan asunnon.....

  ReplyDelete