Sunday, October 17, 2010

Asuntomessut amerikkalaiseen tapaan

Viime viikonloppuna kävimme kurkkimassa pari naapurustomme lähelle rakennettua taloa. Muistikortista loppui tila ensimmäisen kuvan jälkeen. Tänään kävimme katsomassa kolme muuta taloa. Tässä ensimmäinen. Pinta-alaa on hiukan yli 3000 neliöjalkaa. Makkareita on neljä, kylppäreitä kolme ja puoli, pelihuone, ruokasali, keittiö ja olohuone ovat yhtä tilaa. Hinta $439,900. Taloja on esillä kymmenittäin. Tapahtumaa mainostetaankin suurimmaksi yksittäiseksi open house -tapahtumaksi vuosittain. Pääsymaksuja ei tarvitse maksaa ja yleisöryntäyksestäkään ei tarvitse kärsiä.

Julkisivu kivestä ja puusta. Autotalli kahdelle autolle.

Vasemmalla näkyy ruokasalin ikkuna.


Autotallin pielessä tulijaa tervehtii kaunis lamppu.

Nyt mennään vähän käännetyssä järjestyksessä. Kierroksemme alkoi yläkerrasta ja master bedroomista. Katon reunaa kiertävät valot - tunnelmavalaistuksen eteen ei sen enempää vaivaa tarvitse nähdä.

Walk-in-closet. Tässä vain pieni kulma. Säilytystilaa on reilusti ja tässä talossa oli myös integroitu kassakaappi.

Masterbedroomin suihkunurkkaus...

... ja kylpyamme.

Joku on väkertänyt pyyheliinat kauniisti esille.

Ikkunasta lankeaa pehmeä valo kylpijän iloksi.


Ja vielä lähikuva suihkusta.


His and hers vanity.


Yksi makuuhuoneista oli maalattu tummanharmaaksi.


Vaatekomeroon oli saatu mukavasti säilytystilaa ja huoneessa oli myös kirjahylly ja työtaso.


Toisen kylpyhuoneen sisustusta.


Ja suihkunurkkaus.


Pitkänomainen kodinhoitohuone...

... jossa tila myös pyykinpesukoneelle ja kuivurille. Tämäkin siis toisessa kerroksessa. Sitten päästään alakertaan.


Peilin molemmin puolin oli syvennykset lampeteille.


Olohuoneesta pääsee katetulle reilunkokoiselle deckille.


Kauniisti tehty takanreunus. Takka toimii kaasulla.


Takka hiukan kauempaa.

Ja vielä vähän kauempaa.

Ja ihan lopuksi vikaisu vielä keittiöön.


Kaikissa kolmessa kohteessa oli tummat keittiönkaapit.

28 comments:

 1. Aivan sanattomaksi menin oli niin upea asunto.Kylla tuossa kelpaisi asustella.

  ReplyDelete
 2. Onpa hieno talo,ja kalliinpuoleinenkin! Tuonne voisinkin muuttaa heti,mutta keittiön muuttaisin vaaleammaksi...

  ReplyDelete
 3. Sateenkaari, tätä oli ilo kierrellä ja katsella. Kokolattiamatot jatkavat voittokulkuaan. En ole vielä päässyt sellaiseen taloon, jossa eivät ylemmät kerrokset olisi matotettu.

  Yaelian, laskin äkkiä dollarit euroiksi ja tämän päivän kurssilla tälle tulisi hintaan sellainen 315 000 euroa. Ihmettelen kovin, kun kaikki nyt nähdyt keittiöt olivat niin tummia.

  ReplyDelete
 4. Aika kovalta tuntuu se hinta.Nythän saa taloja aika halvalla.Eksä osti joku aika sitten Minnesotan Rochesterista uuden 2 kerroksisen talon...140 000 dollaria! Aika halpa se oli.

  ReplyDelete
 5. Yaelian, sun ex taisi tehdä aika hyvät kaupat! Tässä maksaa tietysti sijainti jonkin verran. Alue on suosittu, hyvät koulut, erinomaiset palvelut ym. lähellä. Ja onhan tuossa tilaa kyllä ihan kohtuullisesti. Myöskään materiaaleissa ei oltu lähdetty säästölinjalle.

  ReplyDelete
 6. Joku on taas päässyt lähelle minun unelmaani :) Todella kaunis talo! Vaikka keittiö ehkä minunkin maukuuni aavistuksen tummahko. Voisin kyllä helposti tuossakin keittiössä leivoskella :)

  Ja mitä hintaan tulee, niin suomalaisittain tuo on suorastaan halpa. Täällä kun esim. Tampereen seudulla vastaavasta saisi kyllä pulittaa vähintään jotain viitosella alkavaa, euroissa siis. Pääkaupunkiseudusta puhumattakaan...

  Sitten vielä off topic-kysymys. Eli saanko linkittää tämän sinun blogisi omaani, niin tänne olisi helpompi aina tulla? :)

  -S-

  ReplyDelete
 7. Wau! Aika hieno. Tuo suihkunurkkauksen istumistaso oli aivan mahtava ajatus!

  ReplyDelete
 8. Mikä iiiihana keittiö! Nyt sainkin taas uusia ideoita meidän uuden talon keittiöön. Pidän todelal paljon tuon värisestä puusta kuin nuo kaapistot oli, mut oon miettinyt onko se liian tumma. Eipäs vain ole tullut mieleen vaaleat tasot...

  ReplyDelete
 9. Pitipä vielä sanoa kiitos! :) (vaan unohtui)

  t. Assari

  ReplyDelete
 10. Johanna ja Jael myös, ei tuo talon hinta ole yhtään mitään Suomen tasoon verrattuna. Meidän naapurista on myynnissä talo hintaan 420 000 euroa. Ja onhan sanonta: Location, location, location. Siis alue määrittää myös hintaa. Tosin tuo talo on varsin uusi, mutta ei meidänkään kivitalo omalla yksityispuistolla lähtisi yhtään alle 300 000 euroa. Suomessa hintatasoon tosin vaikuttaa se, että pitää olla lämpöovet etc.

  Yksi kuva ei olisi saanut olla mukana ollenkaan;-) Tai siis se taisi olla kahteen kertaan...Minun ikuinen unelma on kylpyamme juuri noin ja tuo lyijylasi-ikkuna...

  Keittiön kaapistoja en huolisi. Väärä väri. muuten ihan ok eli kelpais mullekin. Se oli kiva myös, se katossa kiertävä tunnelmavalo.

  ReplyDelete
 11. Satu, mietiskelin tässä tuota keittiötä ja siellä paikan päällä se itse asiassa näytti ihan ok. Kuvissa vain se jotenkin pomppasi esille.

  Hinnasta olen samaa mieltä. Kesällä Suomessa käydessäni kävin kurkkaamassa pari esittelykohdetta: vanhoja kerrostaloasuntoja, osa 70-luvun kuosissa, neliöitä 70-90, ei edes pääkaupunkiseutu ja hinnat jo lähellä ja yli 200 000 euroa.

  Ilman muuta saat linkittää sivuni! Ilo ja kunnia. Mun täytyy tunnustaa, että olen niin huonotapainen, että olen vain linkittänyt kivoja blogeja lupaa kysymättä.

  ReplyDelete
 12. Tuula, kieltämättä olisi kiva joskus istuskellakin suihkussa. Kaakelointi oli tehty kauniisti. Jostain syystä mulle tuli hirmuisesti kuvia kylpyhuoneista. Pitäisiköhän tässä alkaa miettiä jotain...

  Assari, kiva kun kävit! Sinulla on mielenkiintoisia ja ajankohtaisia juttuja blogissasi.

  ReplyDelete
 13. Assari, mä olen näköjään tänä aamuna ihan kohmeessa. Piti siis laittaa kommenttia myös tähän värikommentointiisi. Kuten tuossa jo Sadulle vastasin, niin paikan päällä keittiö näytti oikeastaan aika kivalta. Kuvissa sitten tuo tummaväri pomppasi silmille. Trendinä näytti olevan tummemmat keittiön kalusteet vähän joka talossa.

  ReplyDelete
 14. Leena, kommentoin jo aikaisemmin Sadulle viime kesän kokemuksista Suomessa. Vanhoista kerrostaloasunnoista pyydetään ja nähtävästi myös saadaan ihan poskettomia hintoja. Minä en pitänyt tätä taloa kovin kalliina, sillä materiaalit olivat erinomaiset. Ja lokaatiosta maksetaan. Koulut ovat ehkä tärkein asia, joka vaikuttaa asumispaikan valintaan.

  Talossa on vielä rakentamaton kolmas kerros. Sinne voi sitten laittaa vaikka kirjaston, elokuvateatterin, pelihuoneen, vierashuoneen, kotitoimiston tai muuta tarpeellista...

  ReplyDelete
 15. Onhan tuo tummempi väri keittiössä sikäli hyvä, että ihan jokainen tahmatassun kosketus ei heti pomppaa silmille :)

  ReplyDelete
 16. Wau mikä koti :) kiitos Johanna upeista kuvista :) Minäkin olen unohtanut linkittää sinut suosikkeihini -nyt on aika korjataampa sato!
  Mukavaa viikkoa voittajalle :)

  ReplyDelete
 17. Mielenkiintoinen postaus. On tuo amerikkalaistn tyyli vaan aika kaukana pohjoismaisesta:D Itseäni tämä ei hirmusti miellyttänyt, kun on niin tummaa ja krumeluuria.

  ReplyDelete
 18. Ihana tuo keittiö, tykkään! Nuo kylppärit on siellä isoja meidän kylppäreihin nähden...

  ReplyDelete
 19. Satu, olet muuten ihan oikeassa. Valkoiset ovet ovat meillä ainakin aina sormenjälkien peitossa. Kurjinta on, kun on lukenut sanomalehteä ja painomuste siirtyy lehdestä valkoisille pinnoille.

  ReplyDelete
 20. Wilhelmiina, kiitos Sinulle vielä kerran. Vielä näin iltamyöhällä jaksain myhäillä hyvää mieltäni. Sieltä se tuli Wilhelmiinan Kotilieden lämmöstä!

  ReplyDelete
 21. Leena, tämä tyyli, traditional, on se mitä taloissa ja sisutuksissa näkyy eniten. Nyt en edes muista, että olisin muuta oikein nähnyt. Tyyli on keskiluokan suosiossa ja jos aikoo esimerkiksi saada talonsa jatkossa myydyksi, niin ei kannata paljon poiketa tästä lajista.

  ReplyDelete
 22. Mari, keittiöt ovat monissa taloissa kyllä tosi kivoja. Sitten kun on vielä erikseen kaasuliesi ja sähköliesi.

  Ihmettelen, että mikä vimma minulla oli näihin kylppäreihin. Otin niistä aika paljon kuvia. Ehkä jokin alitajuinen kutsu vähän uudistaa... Vaatehuoneet kyllä saivat minut kuolaamaan. Joissakin olisi voinut järjestää sellaiset pienimuotoiset illanistujaiset. Kengille oli telineet kiertäen koko huoneen jne. Huokailen, huokailen.

  ReplyDelete
 23. Niin hulppeaa, että! Keittiökin on hieno, vaikka itse tykkäänkin kevyemmästä ratkaisusta ja vaaleammista sävyistä. Mutta kirjoititkos niin, että siellä suositaan edelleen kokolattiamattoja? Harmi, jos niin on.

  Kiva, kun jaoit nämä kuvat kanssamme. Näin se maailma avartuu asuntoasioissakin tällaisella ummikkosuomalaisella.

  Aurinkoisia terkkuja!

  T: Nimim. "Ikkään en oo Ameriikas käynnynnä"

  ReplyDelete
 24. Ihana talo!
  Tuonne voisi muuttaa oitis ;-)
  Ja koska pidän puusta,keittiökin olisi aivan upea!
  Hintakaan ei ole Suomen hintoihin mikään paha!

  Terkkuja aurinkoisesta Helsingistä! Syysloman aluksi piipahdimme siellä..

  ReplyDelete
 25. Ylva, kokolattiamattojen voittokulku jatkuu. Yleensä alakerta on puulattialla, pesutilat kaakelilla ja sitten muut tilat kokolattiamatolla. Joskus kiersin katsomassa n. 15 vuotta vanhoja taloja ja niissä oli kokolattiamatot vielä kylppärissäkin. Yhdessä jopa kylpyammeen vieressä... Ja ihan olivat hyviä, keskiluokkaisia asumuksia.

  Anne-Marie, kyllä tässä talossa oli paljon kivaa. Suomen hintoihin sopeutettuna ihan kohtuuhintainen.

  Kiitos Helsingin terveisista. Toivottavasti oli kivaa. Aika menee vaan hurjaa vauhtia. Nyt jo syysloma! Kohta joulu. Iiik!!!!

  ReplyDelete
 26. Johanna, jotenkin tykkään tuosta amerikkalaisesta tilasta. Ymärrän hyvin, että tutumme, jotka olivat monta vuotta USAssa töissä ja asuivat siellä kolmekerroksista taloa, jossa monta makuuhuonetta ja kaikissa omat kylppärit, saivat täällä melkein sokin, kun heidän palatessa hinnat olivat karanneet ja joutuivat menemään puolta pienempään.

  Kiintoisa oli, että sanoit, kaiken olevan tehdyn laadulla. Lumimies aina jänkää mun kanssa, että Kaandassa ja USAssa tehdään hepposta eli ei aitoja materiaaleja, kuten umpipuuta, kiveä, terästä etc. Minä kun ihailen jonkun malliston amerikkalaisia ulko-ovia, hän sanoo, että ne menevät potkaisemalla rikki;-) Ehkä hän ei vain jaksa alkaa tedhä mulle lyijylasiikkunoita...;-)

  Helsingin hinnat ovat ihan sairaat!

  ReplyDelete
 27. Johanna, tämä oli kiinnostavaa! Kiitos!

  ReplyDelete
 28. Leena, tilan suhteen ei säästellä. Huomasin kuitenkin, että nyt oltiin menossa ehkä vähän pienempään huonekokoon. Tässäkään talossa esim. tuo master bedroom ei ollut enää ihan älyttömän suuri.

  Kyllä varmasti niitä heppoisasti rakennettujakin löytyy. Riippuu aika paljon ilmastosta. Etälässä ei tarvitse olla niin kovin vahvat seinät, vähemmälläkin pärjää. Väliovet ovat toisissa taloissa aika kevyitä, kyllä ne potkimalla varmaan sisälle saa.

  Yksi juttu muuten mistä talon arvoa voi alkaa arvailla on juuri ulko-ovi. Arvokkaammissa kohteissa se on jalopuuta. Toisissa sitten taas vinyyliä. Metallivahvikkeilla tietysti. Ja elokuvissahan ovet aina potkitaan sisään. Suomessa ovet aukeavat ulospäin, täällä sisälle.

  ReplyDelete