Monday, September 6, 2010

Labor Day - kesän loppu

Juhlaviikonlopun tunnelmat ovat vähän myös haikeat, alakuloiset. Nyt se on virallista, kesä on ohi ja valkoisia kenkiä ei pidä enää käyttää.

Kun olen katsellut ulos työhuoneen ikkunasta olen nähnyt ohi lipuvan autoja veneet perässään. Välillä olen ihmetellyt ollaanko maalla vai merellä. Moni viettää pitkää viikonloppua meritunnelmissa.

Swim clubbin uima-altaat ovat viimeistä päivää auki. Loppuhuipennuksena on pahvilaatikko regatta. Tässä valmistuu pontonialus, joka on suunniteltu kestämään maaliin saakka, vaikka vauhdissa joudutaan tinkimään.

Vanha rekisterikilpi pääsee taas tositoimiin.

Perhe osallistuu regattaan kahdella aluksella. Tässä valmistuu speedboat, jonka muotoilu on suunniteltu kovaan vauhtiin. Riittääkö vauhti maaliin saakka, se jää nähtäväksi.

Ohjeiden mukaan alusten rakennukseen saa käyttää vain vahaamatonta pahvia ja teippiä. Enimmäismitatkin ovat tarkat.

Valmis Speedboat. Tähän laitettiin vielä olkaimet, jotta alus ei karkaa heti ohjastajansa alta.

Valmis Ponttonialus. Hyvin pitäisi kellua ja olla lähes yhtä merivarma ja uppoamaton kuin Titanic. Altaassa ei ole jäävuoria, joten voitto häämöttää..

Varjo suljetaan viimeisen kerran. Mikä kesä, mitä muistoja! Kiitos, että saimme tämänkin kesän olla onnellisia, yhdessä. Syksyä kohti pusketaan.

8 comments:

 1. Onko teillä siellä selkeät vuodenaikojen vaihtelut? Mä kyllä pidän syksystä, talvi on kyllä Suomessa liian pitkä..

  ReplyDelete
 2. Tytär, ei, ei meillä ole selkeät vuodenaikojen vaihtelut, mutta altaat laitetaan kiinni aina Labor Dayn jälkeen. Tänäänkin on lämmintä yli 30 C astetta. Suurin ongelma ovat uimavartijat, joiden koulut ja colleget alkavat viimeistään Labor Dayn jälkeen ja sitten ei ole valvojia. Nyt alkavat ilmat viilentyä ja päivät lyhentyä. Päivälämpötilat ovat seuraavien kuukausien aikana vielä yli 20 C.

  ReplyDelete
 3. Tytär, ei, ei meillä ole selkeät vuodenaikojen vaihtelut, mutta altaat laitetaan kiinni aina Labor Dayn jälkeen. Tänäänkin on lämmintä yli 30 C astetta. Suurin ongelma ovat uimavartijat, joiden koulut ja colleget alkavat viimeistään Labor Dayn jälkeen ja sitten ei ole valvojia. Nyt alkavat ilmat viilentyä ja päivät lyhentyä. Päivälämpötilat ovat seuraavien kuukausien aikana vielä yli 20 C.

  ReplyDelete
 4. Kuinkas kävi pahvilaatikkoaluksille? ;-)

  Olisipa täälläkin vielä lämmintä...

  ReplyDelete
 5. Anne-Marie, kiitos kysymästä! Ponttonimalli meni loppuun saakka ja sijoittui sarjassaan kolmanneksi. Speedboat meni alun kovaa, mutta puolessa välissä allasta upposi. Onneksi oli uimataitoinen kuljettaja. Jotkut olivat nähneet hurjasti vaivaa, rakentaneet aluksia päiväkausia. Yhteistä kuitenkin kaikille oli (jopa sille, joka oli teipattu yltympäriinsä vedenpitäväksi) että upposivat. Lapset olivat innoissaan. DJ soitti "Love Boat" tv-sarjan tunnusmusiikkia. Jäi hyvä mieli tästä uintikaudesta.

  ReplyDelete
 6. Onnea pronssista ;-)

  p.s.Kiitos muuten vinkistä..Ebaystä löytää todellakin Arabiaa ja Iittalaa... ;-)

  ReplyDelete
 7. Anne-Marie, kyllä ollaan ylpeitä vanhempia! Onnea ostoksille!

  ReplyDelete