Thursday, September 9, 2010

Fashion Alert! Rako hampaiden välissä

Tämän päivän Wall Street Journalissa oli mielenkiintoinen juttu. Kuuminta hottia on nyt rako ylhäällä etuhampaiden välissä. Jos ei sellaista luonnostaan ole, niin sellaisen voi hankkia hammaslääkäriltä.

Artikkelissa kerrotaan kuinka muotisuunnitelija David Delfin isänsä kuoleman jälkeen halusi tehdä konkreettisen eron elämässään ja marssi hammaslääkärille. Ylähampaiden väliin laitettiin levy, jolla etuhampaiden väliin saatiin aikaiseksi rako, diastema. (Diastema = the medical term for a space between two teeth, usually in front). Mr. Delfinin kevätmallisto vuonna 2009 oli nimeltään "Diastema".

Madonna ratsastaa taas trendin huipulla. Mr. Delfin oli edellä aikaansa. Tänään New Yorkissa alkavilla Model Casting Days etsitään erityisesti malleja hammasraon kanssa. Enää ei täydellisyys kelpaa, vaan täydellisyydessä pitää olla särö.

Ei kai tässä muu auta kuin mennä hammaslääkärin juttusille ja hankkia rako hampaiden väliin. Onneakas hän, jolla rakonen on luonnostaan.

13 comments:

 1. No,johan on...tähän asti olen luullut olleeni onnekas kun hammasrivistö on suora jne.luonnostaan ilman oikomisia..mutta olinpa taas väärässä ;-)
  No ehkä tämä saa kelvata kun on kelvannut tähänkin asti ;-)

  ps.laitoin sulle s.postia ;-)

  ReplyDelete
 2. Anne-Marie, mä olen kanssa ihan out. Ainakin pari vuotta kärvistelin, että saataisiin raot umpeen ja hampaat suoraksi! Näin ne muodit vaihtelee...

  ReplyDelete
 3. Oi voi, tämä täytyy kertoa sisko-rakkaalle! Hänellä siis on rako hampaiden välissä ja tutti-raoksi on sitä aina nimitetty. Ei liene vaikea arvata, että se ei ole ollut kovin mieluinen. Vaan nythän se on sitten oikein muotia :)

  ReplyDelete
 4. Satu, kyllä nyt diasteman omistajia hymyilyttää! Eikö ole aika hauska juttu, miten jokin tällainenkin asia voi olla muotia. Itse olen pitänyt sellaista rakoa aina jotenkin hurjan söpönä, vekkulina. Siskosi on nyt hyvin trendikäs!

  ReplyDelete
 5. Huh, uskomatonta että näitä saa (no miksi ei tänä päivänä saisi) jo hampitädin tai -sedän käsittelystä. Postaus oli kyllä hyvä ja mielenkiintoinen - ja todisti taas sen, että aina on pakko keksiä jotain uutta, joka koukuttaa ihmisiä. Ei sillä, että hammasrako olisi ruma, mutta että _kaikesta_ voidaan tehdä bisnestä. Huh :)

  Miksei ne omat hammasraudat silloin 6. luokalla olleet yhtään hotit??

  ReplyDelete
 6. Nella, sydän kylmänä odotan mikä on seuraava villitys! En tiedä ovatko ajat muuttuneet vai onko täällä kulttuuri erilainen, mutta ainakin vitosluokkaisten mielestä oikomisrauhdat on tosi coooool. Olen ollut aika ihmeissäni, kun lapset kyselevät, että eikö äiti mekin please saada raudat, kun kavareillakin on.

  ReplyDelete
 7. No onpa villitys! Minulla nimittäin on tuo muodikas rako ihan omasta takaa, ja nuorena oli jo aika hammaskirurgille,jotta tuo silloin niin ei-muodikas rako saataisiin korjasttua,mutta jänistin kovasti ja rako jäi.It is nice to know that I am so trendy;D

  ReplyDelete
 8. Yaelian, olet onnentyttö! Wau. Eikös olekin kivaa, kun jostain tällaisesta asiasta tulee sitten ihan muoti. Tuossa jo aikaisemmin totesinkin, että itse olen aina pitänyt etuhampaiden välissä olevaa rakoa söpönä ja vekkulina. Niin nähtävästi Vanessa Paradiksen mies Johny Depp.

  ReplyDelete
 9. Onpa mukavaa että vihdoinkin voin ylpeillä tällä hammasraollani;D

  ReplyDelete
 10. Yaelian, on muuten mielenkiintoista seurata ensi kevään ja syksyn muotikuvia että näkyykö siellä enemmän hammasrako-malleja. Milloin tulisi oikein pisamaiset muotiin?

  ReplyDelete
 11. Viime kauden Suomen huippumalli-kilpailun voittaja oli sitten aikaansa edellä ;-)
  Netissä oikein otsikoitu "hammasrako-Jenna" ;-)

  ReplyDelete
 12. Anne-Marie, onpas jännä yhteensattuma. Hän on sitten tulevalla kaudella todella kuuma nimi! Kyllä tässä nyt on revanssin paikka kaikille niille, joita on tällaisenkin syyn vuoksi kiusattu.

  ReplyDelete
 13. But the way one responds to weight loss. For example, he might wonder
  if it were in hibernation or full shutdown mode just like with standard sleep stages.
  Your circadian clock, which tells your brain and
  body to wake up at night. The website has new bells and whistles.
  Although effective this machine was not accepted as a positive for LMCA.


  Also visit my blog; medicine

  ReplyDelete