Sunday, August 29, 2010

Operaatio Pantry

Yksi asia mistä tykkään aivan erityisesti meidän kotona on tämä ruokakomero. Huono puoli taas on, että komeroon iskee sekasorto alta aikayksikön.

Lisäksi minulla on harhainen luulo, että jos tavaroilla on tietty paikka, niin siinä luovuus kärsii. Minä löydän tavarat, vaikka olisikin vähän vinksin vonksin ja heikun keikun. Muu perhe ei. Perhe on kärvistellyt suurpiirteisyyteni kanssa. Vihdoin viimein miehen mitta tuli täyteen ja hän aloitti Operaatio Pantryn.

Mies teki tutkimustyötä netissä ja etsi purkit, joihin tuotteet pakataan. Lisäksi hän löysi tällaisen näppärän vempaimen, jolla tehdää nimilappuja. Tytär sai tehtäväksi tehdä hyllykartan. Eilen aamulla projekti polkaistiin käyntiin. Miehen johdolla lapset asettuivat human chain -muodostelmaan ja pantry tyhjennettiin. Seuraavaksi lapset saivat lajitella tuotteet tuoteperheisiin: mikä kuuluu yhteen, mikä erikseen. Minä liityin huoltojoukkoihin ja paistelin perheelle tonnikalahampurilaiset murkinaksi.

Komeron pesun ja maalaustöiden jälkeen alkoi purkitus.

Sokereille löytyi omat purkkinsa.

Joku (en kai minä?) oli innostunut ostamaan brown sugar...Nimilaput ovat muutoin englanniksi, mutta tähän peltitölkkiin se laitettiin suomeksi. Piparkakku on piparkakku eikä gingerbread tässä pantryssä.

Nameilla on omat säilytyspurkkinsa ja korinsa. Peltiset kaakaopurkit ovat saaneet tehdä vakituisen pesän pantryyn. Niihin on kiva kehitellä ihan omiakin sekotuksia mm. pienistä vaahtokarkeista ja kaakaosta.


Dear Family,

We have rearranged and cleaned the pantry today. So we must keep it clean. Everyone has worked hard and wants to make sure that their work is not for nothing. The only way we can do this is by keeping things clean, cleaning our messes, and making sure we don’t buy things we do not need. If we all do this the pantry will stay clean for at least a couple years. I hope that everyone will agree to these terms by signing their first and last name in the space below. Thank you for your cooperation and time.

I agree to these terms.

Tytär kirjoitti oheisen sopimustekstin ja me kaikki allekirjoitimme sopimuksen. Teksti laitettiin kehyksiin ja pantryn seinälle. Pientä pränttiä ei ole. En ainakaan huomannut...Tältä pantry näyttää nyt. Puisessa viinilaatikossa säilyvät pienet tölkit, purkit ja pussukat. Miehen valitsemat ja hankkimat säilytysastiat huomattiin erinomaisiksi ja nyt niitä pitää ostaa lisää mm. muroille ja pastalle.

16 comments:

 1. I wish I had a pantry like that too...
  Tosi hyvin näyttää teillä toimivan tuo yhteistyö.Ja hienot nimilaput tulee tuolla laitteella.

  ReplyDelete
 2. Yaelian, yhteistyö sujuu ihan mallikkaasti, mutta tiukka paikka tuli, kun mies oli laittamssa myös hyllynreunoihin laput. Se oli liikaa minun kaaosta halajavalle sielulleni! Tänään onkin ollut tosi outoa asioida pantryssä. Ihan kuin se ei olisi oma...

  ReplyDelete
 3. Oh, wow mitä tehokkuutta! Ei teiltä löytyisi intoa selvittää meidänkin kaapit ;)) hih! Tuo kone on kyllä aivan mahtava idea, ja nimilaputkin aivan ihania! Sellaisia kauniita. Sellaiset voisin laittaa meidänkin purnukoiden kylkiin! Tosi hieno projekti!

  ReplyDelete
 4. Tulin vastavierailulle ja mikä ihana blogi täältä löytyikään; saat minut vakilukijoittesi joukkoon. Täytyy alkaa lueskelemaan kivoja Amerikan juttuja, selailla vanhempia tekstejäsi jossain vaiheessa. Kauhea ikävä lomakotiimme Floridaan...!

  ReplyDelete
 5. Karkki, meillä se into asustaa enimmäkseen miehessä. Minulla ei juuri intoa tällaisiin ole... Huoh. Tuntuu niin pahalta myöntää innottomuutensa organisoinnin suhteen. Kone on kiva ja olen päräytellyt jos minkälaisia lappuja. Alkuunsa en kyllä tykännyt koko koneesta...

  ReplyDelete
 6. Hei Karhin koulu! Teilläpä olikin hauska omenapuuprojekti. Edelleenkin pähkäilen tuoksuuko omenapuu poltettuna vai ei. Teillä on lomakoti Floridassa! Kuulostaa ihanalta. Onko se Lake Worthin seutuvilla vai jossain muualla? Me käymme n. kerran vuodessa Floridassa, lähinnä Orlandossa. Pari kertaa olemme lomailleet myös Florida Keys.

  ReplyDelete
 7. Hienolta näyttää!
  Minussa on varmaan jotain samaa "vikaa" kuin miehessäsi..tykkäisin purkittaa kaikki ;-)

  ReplyDelete
 8. Voi hitsi, tuollaisen ruokakomeron minäkin haluan!!

  ReplyDelete
 9. Hienolta näyttää, kelpaisi minullekin, mutta...

  Täytätkö purkkeja vanhan päälle, vai säilytätkö uusia paketteja jossain piilossa? Sitä paitsi, mä tarvitsen paketeissa olevia annostelu- ja keitto-ohjeita =)

  ReplyDelete
 10. Anne-Marie, täytyy tunnustaa, että purkit ovat näppärämpiä kuin alkuperäispakkukset. Lisäksi näkee, mitä kaapissa on ja milloin pitää hankkia täydennystä.

  Mannukka, muhun tekivät heti alkuunsa vaikutuksen amerikkalaiskotien pantryt. Helpottaa kovasti arkipäivää, kun tilaa on riittävästi. Toisin tyhjällä tilalla on ikävä taipumus täyttyä...

  Juhannusruusu, tämäpä onkin ikuisuuskysymys. Olen päätynyt sellaiseen ratkaisuun, että n. joka toisella tai kolmannella täytöllä pesen purkin, kaadan esim. jauhot toiseen astiaan, laitan uudet jauhot pohjalle ja vanhat sitten päälle - näin pysyvät tuotteet tuoreempina. Ja oikeassa olet mittojen ja ohjeiden suhteen. Tärkeimmät leikkelin paketeistata talteen.

  ReplyDelete
 11. Nice job! Looks good.

  ReplyDelete
 12. Johanna: LW:ssä, talvella lumilintuilemme kuukauden pari.

  ReplyDelete
 13. Karhin koulu, teillä on siellä ihanat oltavat, sekä Suomessa (katsoin sun sivuja, upeat ovat) että LW:ssä. Olen siellä pyörähtänyt joskus läpikulkumatkalla.

  ReplyDelete
 14. Ensi kertaa vierailulla! Voi, ihastuin heti tuohon komeroon jo tyhjilläänkin ;) Haaveilen, että omastakin kodista löytyisi juuri tuollainen keittiökomero, mihin saisin laittaa kaikki ne kivat keräämäni erilaiset peltipurkit, missä olisi juuri ne kaikki tärkeät ruoka-aineet, herkkukätköt jne.

  ReplyDelete
 15. Susa, kiva kun poikkesit! Kunnon ruokakomero kyllä helpottaa kummasti elämää. Ja etenkin, kun sen organisoi :) On kiva, kun näkee kerta vilkaisulla mitä tarveaineita löytyy ja luulen, että turhia ostoksiakin tulee näin vältettyä.

  ReplyDelete