Thursday, August 12, 2010

Naapuri ja lohidippi

Vastapäätä asuu kenties maailman paras naapuri. Kerri hemmottelee minut piloille uskomattomilla herkuilla. Toisinaan hän on askarrellut erityisen drinkin ja ilmoittaa drinkkiä tuodessaan, että nyt on ladies night. Joskus hän tuo salaatteja, jotka vievät kielen mennessään. Kerran maistoin kylmää alkuruokakeittoa, jossa oli mm. melonia. Kerri on taituri mitä tulee hors d´oeuvres, alkupaloihin ja pikkusuolaisiin. Hän tietää myös mieltymykseni Malbeciin ja tuo joskus pullollisen maisteltavaa.

Viime talvena tuiskutti lunta parina päivänä. Onnesta ymmyrkäisenä tartuin lapion varteen ja aloin tehdä lumitöitä. Kerri tuli hetken kuluttua lämpimän vodkapohjaisen kaakaon kanssa tervehtimään. Varmisti vielä siinä samalla, että ihan vapaaehtoisesti teen lumitöitä enkä miehen pakottamana. Naiset ja lumityöt eivät täkäläisten mielestä kuulu yhteen.

Tänään saimme tämän lohidipin. Kuvaamisen jälkeen on lautanen vajentunut ja epäilen, että muu perhe saa nuolla näppejään. Kiitos Kerri, tämä on erinomaista. Thanks Kerri, this is excellent!

3 comments:

 1. Nytpa kysyn, etta onko siella ihan oikeasti tapana, etta esim jos naapuriin muuttaa uusi perhe, niin sinne viedaan jotain kakkua tai ruokaa heti alussa? Vai onko tama vaan joku minun kumma kuvitelmani?

  ReplyDelete
 2. Olispa mullakin tuollainen naapuri!

  ReplyDelete
 3. Tuula, ymmärtääkseni tässä alkaa jo olla aika isoja paikallisia eroja mutta meidän kulmilla vielä tällaisia tapoja on. Mekin saimme suklaakakkua ja zucchinileipää, kun muutimme tähän. Myös lapsen syntymän, sairastamisen tai kuoleman kohdatessa perhettä muistetaan. Silloin on yleensä tapana valmistaa kokonainen ateria, jotta perheen ei tarvitse ruokailusta murehtia. Meilläkin on tällaisissa tilanteissa jaettu vuoroja: joku tekee lounaan, joku illallisen ja tätä saattaa jatkua viikonkin verran. Myös muuten autetaan: lastenhoitoapua, vahditaan taloa, kukkia, kissoja ja koiria.

  Yaelian, Kerri on kyllä upea naapuri. Tiedän, että häneen voin aina hädänhetkellä luottaa. Helpottaa kummasti elämää.

  ReplyDelete