Tuesday, August 24, 2010

Koulubussi

Joka aamu saatan lapset koulubussille, odotan että he nousevat kyytiin ja vilkutan niin kauan kuin perävalot näkyvät. Kuten kaikki muutkin äidit. Pysäkille on matkaa n. 200 metriä. Iltapäivällä toimin sitten kuin ehta skandinaavi: lapset saavat kipaista omin nokkinensa kotiin. Näen verannalta pysäkille. Mutta tässä suhteessa olen erilainen äiti: muut vartovat pysäkillä.Olemme olleet onnekkaita kuljettajien suhteen. Vuosi sitten meillä oli kuljettaja, joka antoi lapsille pienet joululahjat, tarjosi pizzaa viimeisenä koulupäivänä ja mikä parasta, antoi työntää pään ulos ikkunasta ja laulaa! Siis viimeisenä koulupäivänä. Kun me äidit kuulimme, että Mrs. D. siirrettäisiin toiselle linjalle soittelimme puhelimet punaisina kuljetusosastolle. Rukoilimme, kerjäsimme, anelimme. Ei auttanut, oli toisten lasten vuoro nauttia Mrs. D:n kyydistä.Vaan nytpä meillä onkin ihan uudenlainen kuljettaja. Lapset tulivat kotiin ja kertoivat, että kuljettajan paidassa lukee "Sexy Chick". Nilkkaan on tatuoitu "BITCH". Lapset eivät saa puhua bussissa. Jos edes kuiskailevat keskenään sanoo uusi kuljettaja, että kotiin voi myös kävellä ja lisää vielä, että hän ei ole lasten kaveri eikä lasten tarvitse olla hänen kavereitaan. Hänen hommansa on vain ajaa lapset kouluun ja takaisin. Pienen 5-vuotiaan Kindergartenilaisen leuka oli alkanut väpättää, silmäkulma kyyneltyä, mutta isommat lapset suhtautuivat asiaan filosofisemmin.

Koulubussin kuljettajan täytyy olla vähintään 18-vuotias, ajokortti on täytynyt olla vähintään 2 vuotta ja rattijuopumuksesta tai muiden päihteiden vaikutuksen alaisena ajosta on saanut jäädä kiinni vain kerran. Alkupalkka on $11.81/tunti ja päivässä on vähintään kuusi tuntia työtä.

13 comments:

 1. Nuo amerikkalaiset koulubussit ovat kyllä ihanan värikkäitä.
  Voi mikä harmi että Mrs.D joutui menemään toisia lapsia ilahduttamaan,ja tuli tuollainen "bitch" tilalle.Mutta toivottavasti hänkin pääsee piakkoin muita lapsia pelottamaan ja saatte jonkin sympaattisemman kuljettajan.

  ReplyDelete
 2. Yaelian, Mrs. D. oli ihana! Hän sai ylennyksen ajaa normaalia pidempiä busseja, joten se oli askel eteenpäin hänelle. Minä vieläkin joskus bussin nähdessäni ajattelen, että ihan kuin elokuvissa. Mielenkiinnolla seuraamme miten uuden kuljettajan kanssa sujuu. Täällähän vanhemmat ovat aika innokkaita soittelemaan.

  ReplyDelete
 3. Voi Mrs.D.. On tosi harmi,että lähti pois, ilahduttamaan toisia.. Vaikka tietysti aivan ihanaa,että pääsi hieman eteenpäin ja sai ylennyksen. Minäkin toivon,että seuraava kuski olisi sitten taas enemmän Mrs.D:n persoonallisuutta, ihanaa kun lapsille on nautinto mennä kouluun ja tulla sieltä turvallisesti kotiin :)

  ReplyDelete
 4. Karkki, perjantaina oli ollut sijainen. Sijainen oli puhunut jamaican aksentilla ja ollut muutenkin kiva & rento. Koulubussiasia on hyvin jännittävä, siitä jutunaihetta riittää.

  ReplyDelete
 5. No onpas tosiaan melko bitch ;) Nuo koulubussit siellä ovat ihania!

  ReplyDelete
 6. Mari, toisinaan tatuointi osuu oikeaan nilkkaan ;)

  ReplyDelete
 7. Ihana bussi, mutta toivottavasti myös saatte hyvän kuljettajan! Kamalaa, miten tuollaisia ihmisiä onkin!

  Tapasimme juuri miehemme sukulaisia Seatlesta ja heitä ihmetytti suuresti, että suomessa lapset jo ovat aloittaneet koulun. Heilläpäin yhä lomaillaan.

  ReplyDelete
 8. Tarkoitin mieheni. Ainakaan en tiedä, että olisi muidenkin kanssa naimisissa :)

  ReplyDelete
 9. Emilia, bussit ovat hurmaavia. Harmi vain, että en ole päässyt sisälle kurkkimaan. Vanhemmilta ja ulkopuolisilta on pääsy kielletty. Meillä lapset ovat ympärivuotisessa koulussa. Vuosi menee suunnilleen niin, että on 9 viikkoa koulua ja 3 viikkoa vapaata. Kesällä on nelisen viikkoa kesälomaa.

  ReplyDelete
 10. Ihania nuo bussit!
  Mutta kuri on kuin armeijassa..huh!
  Aika outo ammattivalinta kuskilta jos ei ja ilmeisesti ei pidä lapsista!!??

  ReplyDelete
 11. Anne-Marie, meillä on ollut aikaisemmin sellainen ongelma, että busseja olisi ollut, mutta ei ollut kuljettajia. Nyt on jouduttu karsimaan bussivuoroja. Työ on vain niin huonosti palkattua, että vapaaehtoisia ei tahdo löytyä. Laskeskelin juuri, että kuukausipalkaksi tulee n. 1400 dollaria/kk minimipalkalla ja minimitunneilla. Mutta on jännä nähdä, miten tässä käy, kuinka kauan meidän "Sexy Chick" lapsia kuljettaa.

  ReplyDelete
 12. Oho mikä kuljettaja ;) Menin ihan sanattomaksi.
  Mutta toivotaan että matkat sujuu kaikinpuolin kuitenkin lasten parhaaksi :)
  kaunista viikkoa ja Johanna jos et saa lehteä sieltä minäpä tyttö sen sinulle sitten lähetän ! Hih muistuta vain , Espanjaan olen yhden luvannut lähettää juu kyllä niin samalla se sinnekin tulee...

  ReplyDelete
 13. Wlhelmiina, olisipa ihanaa jos muistaisit minua sen lehden kanssa! Ilomielin korvaan siitä kaikki aiheutuvat kulut. Luulen nimittäin, että meitä lehden irtonumeron tänne kauemmaksi "tilaajia" siunaantuu vielä muutamakin. Olisipas ihanaa!!! Juu, meillä ei ihan tällaista kuljettajaa vielä ole ollut. Itse en ole ottanut asiaksi soittaa ja valittaa: hän kuitenkin ajaa bussia ihan mallikkaasti eikä esim. puhu kännykkään ajon aikana. Lapset on evästetty käyttäytymään siivosti ja miettimään ammatinvalinta-asioita ;)

  ReplyDelete