Thursday, December 20, 2018

Oisko se siinä

Niin ihanaa kuin joulun juhliminen onkin, niin tuntuu välillä siltä että päässä vain helkkää pienet tiu'ut hei. Selailen innoissani joulehtiä ja -kirjoja. Tutkin ruokaohjeita, vaikka aika samalla kaavalla aina mennäänkin. 


Onkohan se merkki vanhuudesta, kun tuntuu että joulu alkaa aina vain aikaisemmin? Yllätyin Suomessa (loka-marraskuun vaihteessa), kun kaupoissa oli jo joulu ylimmillään. En muista, että ihan niin aikaisin olisi aloitettu vielä parikymmentä vuotta sitten. 

Ilahduin ihan valtavasti, kun eilen postilaatikkoon tulivat tammikuun Good Housekeeping ja Better Homes & Gardens. Oli rentouttavaa selailla lehtiä, joissa kaikki ei ole punaista ja paketoitua. Katsella sitrushedelmien kuvia ja lukea kaappien organisoinnista. Että joulun jälkeistä elämääkin on. Kaiken luvataan olevan coolia ja rauhallista, ei ole stressiä, kaaosta eikä muutakaan turhaa. Sanovat, että saavutan  vuonna 2019 tavoitteeni, syön terveellisesti ja kaiken lisäksi on hauskaa. Markkinatalouden tylsä puoli on, että kaikki eletään hyvissä ajoin etukäteen ja sitten kun pitäisi olla juhla niin mikään ei tunnukaan miltään. Ja sitten tietysti rynnätään jonkinlaisiin alennusmyynteihin. 

Michelle Obama on mun suuria suosikkejani, olisi huikeaa tavata hänet joskus livenä. Tosin en varmaan keksisi mitään sanottavaa. Hänen halauksensa näyttävät siltä, että niillä voimaannuttaisi pienen kylän. Vahva ja kaunis nainen. 
Mun pienet ankanpoikaset ovat kotona ja melkein samanlaisia kuin ennenkin. Vähän ovat varttuneet. Mä olen ollut hurjan ylpeä ja iloinen pojan menestyksestä yliopistossa ja siitä miten hän täällä kotona ottaa asiat. Äsken olin laittamassa ruokaa ja poika tuli kysymään, että voisiko olla avuksi. Ruokailun jälkeen hän vielä erikseen tuli kiittämään. Olen mä aina tiennyt, että siellä rinnassa sykkii iso sydän mutta se näyttää käyvän suuremmaksi mitä enemmän ikää tulee. 

4 comments:

 1. Ihanaa kun olet saanut kaikki poikasesi kotiin:) Nyt on sitrusaika,täällä ainakin, ja hedelmiä täynnä olevat sitruspuut niin kauniita. Joulun esteettisyys on ihanaa, ja täälläkin sitä näkee joka vuosi enemmän,mutta virallisestihan joulua ei täällä ole,joten joulupäivät ihan tavallisia arkipäiviä, Kaunista joulun aikaa Johanna.

  ReplyDelete
 2. Ihania joululehtiä!
  Niitä minäkin hamstraan ja säästän seuraaviin jouluihin.
  Sitrusaikaa vietetään meilläkin ja oman sitruunapuuni hedelmät kypsyvät vauhdilla.

  Herttaista joulun aikaa teille!

  ReplyDelete
 3. Ihanaa, kun lapset ovat kotona <3 Hyvää Joulua!

  ReplyDelete
 4. This post is absolutely brilliant! Thank you so much for sharing!

  ReplyDelete