Thursday, January 11, 2018

I'm your peeling buddy

Haikailen punamultamaalattujen talojen perään. Suoraan sanottuna en juuri muista punamultaisia taloja nähneeni. Mutta nytpä sellainen löytyi. Näyttäisi olevan ehta liiterin ja rompevaraston risteytys. Lämmitti sydäntä. Krisse Mökki ja koti Ahvenanmaalla -blogista täyttää punaisten talojen kaipuutani. Hänen blogissaan on upeita kuvia. 
En nyt tietenkään voi olla ihan varma onko maali punamultaa, mutta jotain kotoista tässä on. Kuten tuossa otsikon lausahduksessakin. Olo on ollut aika vetämätön, jouluinen röhätauti tuntuu muuttavan muotoa ja jatkavan aina vaan. Juuri iskin mittarin korvaan ja vähän ovat lämmöt nousseet. Siispä perunateatterikaan ei ollut ihan lempiohjelmanumero illan alkajaisiksi. Kuoria ähistelin ja yhtäkkiä nuorimmainen seisoo veitsen kanssa vieressä: terve, mä oon sun kuorintakaveri - Hi, I'm your peeling buddy. Korvan lisäksi myös mieli hulvahti lämpöiseksi.

Mukavaa perjantaita!
 Toivon, että vierellesi ilmaantuu kuorintakaveri tai joku muu tärkeä ystävä. 

❤:lla Johanna, perunateatterin vakiokiinnitys

16 comments:

 1. Kauniisti ajateltu nuorimmaiseltasi! Pikaista paranemista ja mukavaa viikonloppua flunssasta huolimatta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aika usein saa patistaa ja pyytää, nyt toimi kuin ajatus :) Tai oikeastaan vielä paremmin, kun mulla ei edes ajatus kulje. Toivon, että flunssa hellittäisi. Tällainen hivutus on keljua. Suomessakin taitaa tämä tämän hetkinen flunssa koetella.

   Delete
 2. Ihana perunankuorija-kaveri <3 Lapset ne osaa ilahduttaa <3 Mukavaa viikonloppua ja paranemisia <3

  ReplyDelete
 3. Kiitos! Mä en ole varma parannutaanko tästä, sauna ja viina (vähäisin määrin) on kokeiltu, jäljellä on terva.

  Olin kyllä aika otettu. Tiedät millaista se on, kun lapset ymmärtävät yskän. Vilpittömyys ja läsnäolo ovat jotenkin niin omaa luokkaansa.

  ihanaa viikonloppua!

  ReplyDelete
 4. Kuorintakaveri on hyvä olla olemassa :) Mukavaa viikonloppua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mukavaa viikonloppua! Nyt tuli kaveri juuri oikealla hetkellä juuri oikeaan paikkaan :)

   Delete
 5. Harmillisen pitkä aika sairastella! Toivottavasti pian paranet!
  Hyvää viikonvaihdetta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Piipe. Aloin jo tänään googlailla, että kukkiiko meillä jokin kasvi. Kurkkua kutittaa ihan vimmatusti ja yskittää.

   Hyvää viikonloppua!

   Delete
 6. Ihana nuorimmainen:)
  Kiva että löytyi myös jotain joka täyttää tuota punamultatalokaipuuta:)
  Ja voi,harmi että tuo flunssasi kestää noin pitkään, nuo viirukset ovat nykyään aika pitkäkestoisia,mutta pikaista paranemista sinulle:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Varmaan suomalaisten asuttamilta alueilta punamultaa löytyisi enemmänkin. Ei sitä taitoa varmaan jätetty vanhaan maahan lähtiessä :)

   Kiitos. Silloin joskus ennen kun ei ollut lapsia ei ollut ihan kamalaa sairastaa: sai vapaapäivät ja muut. Nykyisin on vähän toinen juttu. Ja kai ikäkin vaikuttaa siihen, että muka ottaa jotenkin kovemmille...

   Delete
 7. No on se sitkeä flunssa, mutta niin olen kyllä kuullut monen muunkin sanovan tästä tällä hetkellä jylläävästä taudista.
  Sulla on onneksi tuo kuorijakaveri ja niin muuten mullakin <3.
  Voi kiitos kun linkitit blogini. Kyllä täällä niitä punaisia taloja riittää!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Luulen, että jos olisi noussut kuume kunnolla niin tämä olisi jo unohdettu. Nyt on sellaista hiljaista hivuttamista.

   Ne sinun punaiset tuvat ovat kyllä niin paljon kauniimpia kuin tämä minun liiterini. Kiitos kun jaat meille Ahvenanmaan aarteita. Aina välillä aikani kuluksi googlailen sopivia paikkoja viivähtää siellä sun kotikonnuilla :)

   Delete
 8. Tosi huomaavainen nuorimmainen 💜 Onni on ystävällinen läheinen. Viihdyin eilen isossa kierrätyskeskuksessa melkein kaksi tuntia, eikä mieheni valittanut sanallakaan vaikka tiesin että ei hänellä siellä niin hauskaa ollut tuntia kauempaa 😀 Aina voin luottaa hänen tukeensa. (Ja siihen että hän kuorii perunat.) Kiva että et joutunut yksin kuorimaan huonokuntoisena. Kyllä se flunssa lopulta hellittää. Paranemista !

  Punamultataloissa on sitä jotakin. Oma (toteutunut) haaveeni on keltainen talo. 💛

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin on. Siis onni on ystävällinen läheinen ❤️

   Sulla on kyllä ihana mies. Toisaalta on jotenkin, ihan vain vähän, vaikea ymmärtää kuka nyt ei viihtyisi kierrätyskeskuksessa :) Ja ihan huippua on jos vielä perunatkin kuoritaaan. Voi Rita, sulla on asiat hyvin.

   Mä en jaksaisi enää röhistä ja köhistä. En ole koko aikana tykännyt. Ennen riitti, kun ajatteli positiivisia mutta tätä nykyä pitää sairastaa pitkän kaavan mukaan. En tykkää. Mutta kyllä se tästä.

   Delete
 9. Olipas se virkistävä postaus. Toivottavasti flunssa hellittää ja pääset todenteolla mukaan perunateatteriin. Ihanan huomaavaista lapseltasi. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Anneli! Nyt vuorokausi vetelee jo sunnuntain puolta ja tuntuu, että kurkku on taas tulossa kipeäksi. Perunateatteri ei ole ehkä niitä mieluisimpia kiinnityksiä... mutta mieluummin kyllä perunateatteri ja terveenä kuin tämä tukala olo :) Lapset ovat ihania. Välillä kamalia, mutta silti rakkaita.

   Delete