Friday, December 22, 2017

Päiväretki Washingtoniin

Älysimme, että on aika uusia Suomen passit. Mars matkaan ja Washingtoniin. Lähdimme aamulla klo 6.30 ja olimme perillä klo 11. Onneksi ei ollut suurempia viivytyksiä matkalla. Felix (meidän koira) tuli myös mukaan. Pääsi vähän katselemaan maailmaa ja merkkasikin innokkaasti reviirejä aina kun mahdollisuus koitti. 

Olemme kaksi kertaa aikaisemmin yrittäneet päästä katsomaan Washington National Cathedralia. Ekalla kertaa osuimme aukioloaikojen ulkopuolella, toisella kerralla vuoden 2011 maanjäristys sulki katedraalin. Kolmas kerta toden sanoi. Vieläkin näkyvät rakennustelineet maanjäristyksen vaurioittamassa kellotapulissa. Korjaustyö vaatisi n. 35 miljoonaa dollaria. Meillähän ei ole valtionkirkkoa, joten rahoitus tulee yksityisiltä. 

Katedraalin peruskivi laskettiin vuonna 1907 ja rakennustyö kesti 85 vuotta. Episkopaalinen kirkko on rakennettu goottityyliin. Kirkko kuuluu episkopaalien mukaan kaikille ja saarnastuolissa ovat puhuneet mm. Desmond Tutu ja Dalai Lama. Seitsemännestä kerroksesta on aika kivat näköalat. 


Oli kiva käydä suurlähetystössä hoitamassa asioita. Kuvassa vasemmalla on Norjan lähetystö. Vähän hassulta tuntui asioida suomeksi. Rakennus on valmistunut Martti Ahtisaaren presidenttikaudella ja kyllähän se erottui muuten aika traditionaalisista rakennuksista. Tulomatka oli vähän pidempi. Poikkesimme Ikeassa (n. 30 minuutin ajomatka Washington DC:n keskustasta normaaliliikenteessä) ja sitten kotia kohden. Olimme onnekkaita, että olimme matkassa torstai-iltana. Siitä huolimatta kolareita oli lähes kymmenkunta. Pienikin kolari hidastaa liikennettä ja kotimatka kestikin tunnin enemmän kuin toiseen suuntaa. Ikealta olivat kaikki lihapullat loppuneet, mutta puolukkamehua ja -hilloa vielä sai. Felix oli onnellinen, kun pääsi omaan sänkyynsä. Ainakin häntä heilahteli. Meistä muista puhumattakaan. 

Ok, kaksi päivää jouluun. Jos maanantaiaamuna kotona näyttää joululta, niin olen tyytyväinen. Huomenna leivon karjalanpiirakat ja siivoan sen minkä jaksan. Sunnuntaina valmistelen ruokia ja maanantaina saa joulu tulla.

14 comments:

 1. Puolukkahilloa ja karjalanpiirakoita, kuulostaa suomalaiselta joulupöydältä. Minä teen tänään kotijuustoa ja paistan kalkkunarullan. Ihanaa ja rauhallista joulua sinulle ja perheellesi ❤

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Ansu! Ostin Ikeasta myös sinappisilliä :) Tilasin ruisleipää New Yorkista 9.12. mutta ei kuulu pakettia leipineen enkä saa firmaan (suomalainen) sähköposteista huolimatta yhteyttä. Ihan vähän harmittaa, sillä eestiläistä ruisleipää olisi ollut myös tarjolla mutta päädyin kuitenkin suomalaisiin yrittäjiin. Mutta pieni suruhan tämä on.

   Hyvää ja kaunista joulua!

   Delete
 2. Ihanaa joulua teille! Onneksi reissunne sujui turvallisesti :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aina on helpottunut olo, kun retkeltä palaa turvallisesti kotiin.

   Onnellista joulua!

   Delete
 3. Hyvä, kun pääsitte perille tullen mennen! Liikenteessä on aina omat riskinsä. Koska asun 4-tien varrella, näen päivittäin liikenneruuhkia ja parina viime viikkona myös valitettavasti sen, kuinka liikenne on täysin pysähtynyt kolareiden ja tien raivaamisen takia.
  Mutta iloisempiin asioihn: ihanaa, että leivot karjalanpiirakoita jouluksi. Toivotan Sinulle ja perheellesi oikein hyvää, rauhallista ja onnellista joulunaikaa! <3
  Terveiset samalla lumisesta Keski-Suomesta! Pakkastakin on tällä hetkellä -5 astetta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Piipe! Mun pitää käydä katsomassa nettikamerasta miltä Jyväskylässä näyttää. Niin teen aina tuon tuosta. Sääennuste lupailisi lunta tasan viikon päästä. Saas nähdä kuinka käy. Tänään oli yli 20 C astetta lämmintä.

   Piirakat on leivottu ja vähän jo maisteltu. Ihan kelvollisia niistä tuli, vaikka laitan vähän kuoreen vehnäjauhojakin.

   Onnellista joulua sinne Keski-Suomeen!

   Delete
 4. Hieno passinhakumatka:) Olimme eksän (joka taas on kuvioissa) kanssa Washington DC:ssä vuonna 2005., hienoja paikkoja löytyy sieltä, Kuinka monta tuntia teiltä kestää ajaa sinne?
  Täällä Suomen, Ruotsin , Norjan ja en ole varma onko Tanskankin, suurlähetykset ovat samassa korkeassa rakennuksessa, ison kauppakeskuksen yhteydessä,mutta muuttavat kaikki (kai samaan rakennukseen taas) vuoden alussa, uuteen korkeaan tornitaloon.
  Oikein hyvää joulua Johanna sinulle ja perheellesi:) Minäkin menin Ikeaan, sillit mielessä,ja kaikki sillit oli loppu,mikä pettymys!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jos on oikein hyvä liikenne, niin matka taittuu alle neljän tunnin. Yleensä kuitenkin jotain neljän ja viiden tunnin välillä.

   Yritin vilkuilla missä olisi Ruotsin lähetystö, mutta ei osunut silmiin. Ja kyllä Washington DC on aika upea kaupunki. Tykkään siitä kovasti. Olemme käyneet viisi kertaa ja vielä on monta paikkaa näkemättä.

   Onnellista joulua! Vaikka nyt ei olekaan silliä :( Minä tilasin New Yorkista Nordicbreads firmalta ruisleipää joulukuun 9. päivä. Ei ole tullut leipää eikä tiedusteluihini vastata. Rahat on kyllä menneet luottarilta. Harmittaa, olisin voinut tilata myös eestiläiseltä valmistajalta. Halusin kuitenkin tukea tätä suomalaistaustaista yritystä.

   Delete
 5. Mielenkiintoinen kirjoitus Johanna. Kiva oli lukea. Tietysti odotin koiran tunnelmia ehkä enemmän, ;) - koirat ovat ihania. Ikea on täällä Malagassakin, ei vaan olla "ehditty" sinne. Onneksi meillä on täällä Fuengirolassa ainakin 5-7 kauppaa tai kahvilaa joista voi ostaa vain suomalaista ruokaa. Ostin ruisleipää ja nakkeja, Fazerin suklaata & kainaloon suomalainen sanomalehti, ja bussinkuljettaja sanoi: hei! Voiko enää suomalaisempaa olla, kävinhän samalla reissulla joulusaunassa. Mutta Espanjassa kuitenkin!! Hyvää joulua & kaikkea hyvää kaikessa sinulle ja läheisillesi!

  ReplyDelete
 6. Oi miten upea tuo katetdraali, niin kaunis rakennus ja upeat on kyllä näkymätkin:) Täällä on satanut koko eilisen päivän lunta ja pihoilla on ihan kunnon kinokset, saatiin siis valkea joulu♥ Hyvää ja rauhaisaa joulun aikaa sinne teille koko perheelle❤

  ReplyDelete
 7. Rauhallista Joulua teille! ❤️

  ReplyDelete
  Replies
  1. T.Anne-Marie
   Jostain syystä nyt kommentointi erikoisen haastavaa!

   Delete
 8. Hyvää Joulua ja kaikkea hyvää uuteen vuoteen!

  ReplyDelete