Friday, December 15, 2017

Alkaako joulu jo kyrsiä?

Jos joulu tuntuu jo tunkevan päälle liian kanssa, niin katseen voi siirtää horisonttiin ja ystävänpäivään. Ainakin meidän markkinamiesten ja -naisten mielestä. Sain sähköpostia, että nyt olisi oiva aika valmistautua helmikuiseen juhlapäivään, Valentines' Day. Hämmästyksekseni osa tuotteista oli jo myyty loppuun. Eiväthän kaikki vietä joulua, mutta aika hyvissä ajoin ovat romantiikan kauppiaat liikkeellä. Kokosin pari kollaasia mainospostin tarjonnasta: Toisaalta jos joulua on myyty jos syys-lokakuusta, niin ihan loogistahan tämä on. Oikeastaan tykkään näistä yleisistä juhlapäivistä, ne tahdittavat mukavasti vuotta. Keittiöpyyhkeetkin voi vaihtaa aina tilanteeseen sopiviksi. Muutenhan ne olisi aina vain ne samat ruudulliset tai raidalliset, tuskinpa ainakaan sydämillä koristellut ja pinkit. 

Lahjapakettivarkaat olivat riesana vielä muutama päivä sitten. Meidän naapurusto on turvallinen ja usein näkee postin tai muun firman jättämiä paketteja talojen etuovilla. Noin viikko sitten paketteja alkoi kadota. Yksi tarkkasilmäinen naapuri sitten näki, että pizza-autolla liikkunut pariskunta ei tuonutkaan pizzaa vaan noukki paketteja. Kauan ei mennyt, kun tekijät olivat poliisin hoiveissa. Ja koska raportit löytyvät netistä oli "porch pirates" -koplan saaliista tehty lista: joulukortteja (siis jonkun perheen tilaamat valokuvalliset joulukortit), miesten kengät, joulukoristeita, valokuvakehys, vinyylirullia, ovulaatiosetti. Aika vähäisten asioiden vuoksi ihmiset pistävät elämänsä peliin. Näidenkin sankareiden naamat ovat olleet paikallisuuutisissa ja -lehdissä nyt useamman päivän. Lintukotoon on rauha palannut. 

Mukavaa viikonloppua ystävät! 

❤:lla Johanna

12 comments:

 1. Aikaisemmin ja aikaisemmin alkaa kaikki nykyään. Kun itse juhlapäivä koittaa, niin mikään ei enää tunnu miltään. Muistan kuinka ihanaa lapsena oli herätä jouluaattoaamuun kun edellisenä iltana äiti ja isä olivat laittaneet kaikki joulukoristeet paikoilleen. Nyt niitä koristeita on katseltu jo pari viikkoa ja melkein tulee jo sellainen tunne että pitäisi korjata kaikki pois!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä samoin kuusi tuotiin sisälle vasta päivää ennen aattoa, sulamaan. Aattona koristeltiin. Ja kaikki muukin oli valmista juuri aatoksi, ei monta viikkoa aikaisemmin. Siinä oli omanlaisensa taika. Ja totta, täällä ensimmäiset heivaavat kuuset tienposkeen tapaninpäivänä. Ymmärrettävää jos kuusi on pitänyt seuraa jo kuukaudenkin päivät.

   Delete
 2. No huh, ollaanpa aikaisin jo markkinoimassa Valentine's daytä. Täällähän ei joulu puske päälle kun se ei ole virallinen pyhä, mutta jouluisia koristeita sen sijaan on näkynyt enemmän kuin koskaan.
  Voi kurjuus, pahuksen joulupakettivarkaat, miten paha mieli sellaisesta tuleekaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minä en ollut varma pitäisikö itkeä vai nauraa. Osa oli askartelutarvikkeita kortteihin ja muuhun. Siinähän ne joulunpyhät menisi mukavasti ystävänpäiväkortteja askarrellessa :)

   Mua alkoi melkein surettaa niiden pakettivarkaidenkin puolesta. Ei ollut kummoinen saalis. Meidän kylän poliisit ovat kyllä ihan huippuja ja saivat paketit ja tavarat palautettua oikeille omistajille. Paha mielihän tuosta tulee kaikille.

   Delete
 3. Kekseliäitä varkaita! Teilläpäin ystävän päivällä on varmasti suurempi merkitys kuin meillä. Tai onhan se meillä Suomessakin tullut hyvin esille. Itse en siitä välitä enkä vietä millään tavoin. Harmista, että joulun hehkutus aloitetaan jo varhain syksyllä. No, kaupat haluavat ottaa siitä kaiken irti. Meillä joululahjoja ei saa muut kuin koira! Hyvää joulun aikaa sinne!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikös olleetkin. Tosin siinä taisi mennä työpaikka samalla, sillä tämä oli toisen rosvon työpaikka. Siis se pizzafirma.

   Ystävänpäivä on meillä enemmänkin rakastavaisten päivä ja auta armias sitä miestä, joka unohtaa tyttöystävälle/vaimolle järjestää jotain erityistä. Kukat ja kortti nyt ainakin. Ei mekään olla oikein vielä opittu tavoille.

   Teidän koira on kyllä onnekas :) Meidän Felix saa myös oman pakettinsa. Laitan paketin naruun yleensä piparkakun ja siitä Felix kiskoo pakettinsa avattavaksi. Ja olen samaa mieltä, tämän joulunvieton voisi aloittaa vähän myöhemmin. Ensimmäiset joululaulut tulivat radiosta jo lokakuun lopulla.

   Delete
 4. Onneksi varkaat jäivät kiinni!! Joskus muinoin muistan, että kerrostalossa asuva perhe oli laittanut lahjasäkin portaikkoon pukkia odottamaan. Pukki saapui, mutta säkki oli kadonnut....voin vain kuvitella lasten surua.
  Ystävänpäivä on hääpäivämme♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen lukenut myös näistä, kun on jätetty häkkikomeroon tai oven pieleen lahjasäkki odottamaan ja sitten lahjat on varastettu. Siis kuka voi varastaa toisen joululahjat?

   Wau, te olette valinneet hyvän päivän! Hääpäivä ei varmaan ainakaan ihan heti pääse unohtumaan :)

   Delete
 5. Ihana on tarjonta, niin suloisia tavaroita! Oho..vaan onpas törkeää tuollainen, mutta onneksi rosmot jäivät kiinni! Voi sitä harmin ja pettymyksen määrää monella...ja varsinkin lapsilla jos joululahjat varastetaan!! Hyvä että rauha on palannut lintukotoon ja saatte nauttia joulunodottelusta! Hyvää kolmatta adventtia♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nämä alkavat tuntua virkistäviltä kaikkien joupukkien ja kuusien jälkeen :)

   Onhan se kyllä tosi inhottavaa, että käydään postipaketit varastamassa. Toivottavasti rauha nyt säilyy. Meiltä hävisi reilu vuosi sitteen merkillisesti postia. Postihan lähtee omasta laatikosta ja siihen se myös tulee. Pari kirjettä joissa oli shekkejä hävisi taivaan tuuliin. Yksi shekki tuli kyllä takaisin, mutta sen mukana olleet paperit katosivat.

   Hyvää kolmatta adventtia!

   Delete
 6. No jopas jotakin. Ystävänpäivä on loppujen lopuksi aika lähellä, mutta en ole uhrannut sille ajatustakaan. Kaikenlaiaia varkaita, onneksi jäivät kiinni.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olivat kovin kekseliäitä nämä varkaat. Paitsi tulivat samalla paljastaneeksi toisen työpaikan, kun käyttivät pizzerian kylttiä autonsa katolla.

   Ystävänpäivän jälkeen sitten pääsiäinen :) Näin se vuosi taas rytmittyy.

   Delete