Sunday, November 26, 2017

Ensimmäinen joulutähti

Olen ollut kurja blogiystävä: en ole ennättänyt kommentoimaan enkä keskustelemaan. En kyllä ole saanut paljon muutakaan aikaiseksi. Kiusana on ollut jo yli viikon sitkeä röhä ja köhä. Se on tehnyt sekä työstä että vapaa-ajasta vähemmän miellyttävää. Mutta vanhan sanonnan mukaan hoitamattomana tällainen kestää kaksi viikkoa ja hoidettuna 14 päivää - voiton puolella siis ollaan. 

Juttelin Kiitospäivän alla ystäväni kanssa, joka on ER-lääkäri. Toivottelin, että toivottavasti ei tule paljon itsensä käräyttäneitä kalkkunan paistajia. Hän sanoi, että itseasiassa ihmiset tulevat hakemaan helpotusta flunssan oireisiin. Pitää löytyä ihmeparannus, että jaksaa olla tolpillaan Kiitospäivän. Paranna minut, sinähän olet lääkäri! Toinen suuri ryhmä ovat vanhainkotien asukkaat: omaiset tuovat vanhukset tutkittaviksi, kun vanhus ei olekaan niin virkeä kuin aikaisemmin. Ymmärrän toki, että toiselta puolelta maata ei lennellä alvariinsa vanhainkotivisiitille, mutta ehkä siinä on vähän omantunnon kolkuttelua. Ja sitten ovat matkailijat, jotka tuelevat suoraan lentokentältä. Koettelemus on ollut aivan liikaa. 


Lauantai-iltana paistoin ensimmäiset joulutortut ja ensimmäinen joulutähti tuikkii pikkupöydällä. Olen ihastunut valkoisiin joulutähtiin, mutta kyllä punaisiakin pitää olla. Black Friday meillä yleensä sivuutetaan olankohautuksella. Yksi vuosi lasten ollessa taaperoita varasin päivälle valokuvauksen ja opin, että kannattaa pysytellä poissa kaikista kauppapaikoista. Valokuvaamo oli suuressa viisaudessaan tehnyt tuplavaraukset: asiakkaita oli kaksinkertainen määrä. Kuvat ovat kyllä ihan ok, mutta oli kolmessa alle neljävuotiaassa paimentamista ja huolehtimista, että pysyivät kuvauskunnossa. Tänä vuonna kävimme miehen kanssa ostamassa vain muutaman kehyksen hänen "man cave" -projektiinsa. Miesluolaa pukkaa. 

Huomenna on taas 11 tunnin työpäivä. Sen jälkeen pitäisi vielä jaksaa lasten uintikisoihin kannustamaan. Ajanottajaksi en uskalla lupautua, saattaisi olla vähän epävireistä. Olemme illalla kotona ennen yhtätoista. Toivottavasti. 

Osan ajasta on vienyt kirja, joka on temmannut mukaansa. Jaan lukukokemukseni toivottavasti hyvin pian. Vielä olisi loppuhuipennus jäljellä. 

Onnellista viikkoa!
❤:lla Johanna, köhän ja kirjan pauloissa

8 comments:

 1. Toivottavasti olosi pian kohentuu. Jaksamista pitkään työpäivääsi. Black friday oli saanut täälläkin ihmiset hullun lailla liikkeelle. En tykkää ollenkaan kun jatkuvasti keksitään jotain uusia päiviä jotta ihmiset saataisiin ostamaan aina vaan enemmän tavaraa.

  ReplyDelete
 2. Pikaista paranemista!
  Valkoinen joulutähti on kyllä kaunis..:)

  ReplyDelete
 3. Tuo valkoinen joulutähti on niin nätti! Harmi ettet ole ollut ihan kunnossa, toivottavasti pian olet taas voimissasi..Tsemppiä ja jaksuja♥

  ReplyDelete
 4. Kyllä nuo taudit osaavat voimat viedä, tsemppiä! Ihana joulutähti <3

  ReplyDelete
 5. Voi, pikaista paranemista! Sitkeä flunssa vie älyttömästi voimia ja harmi, ettet pysty lepäämään, kun joudut tekemään ylipitkiä päiviä.
  Kaikesta huolimatta ihanaa tulevaa adventinaikaa Sinulle!

  ReplyDelete
 6. Ei mitään paineita bloggaamisesta Johanna. Ymmärrystä riittää, aina ei vaan jaksa tai ehdi.

  ReplyDelete
 7. Pikaista paranemista Johanna, tuollainen flunssa kyllä vie voimat helposti;minulla oli flunssa viime kuussa mutta vieläkin tunnen että jotain siitä jäljellä,ainakin keuhkoissa. Onpa sinulla pitkät päivät, mutta toivottavasti saat levätäkin välillä. Kauniit joulutähdet, itse juuri eilen ihailin joulutähtiä (niitä tavallisia punaisia) täällä kukkakaupassa.

  ReplyDelete
 8. Pikaista paranemista ystäväiseni ❤️ Mustaherukkamehua ja villasukat jalkaan ❤️

  ReplyDelete