Tuesday, October 10, 2017

Love Story

Viikonlopun ruokavieraat jakoivat hauskan tarinan vuodelta 1989, oikean love storyn. Aviopari on ollut naimisissa 28 vuotta, ihkaoikeat high school sweethearts eli pariskunta on seurustellut high schoolista alkaen. Olemme samaa ikäluokkaa, mutta parin avioliitto on kestänyt 10 vuotta pidempään kuin meidän. 

Tuohon aikaan ennen avioitumista piti käydä lääkärintarkastuksessa, pelkät verikokeet eivät riittäneet. Nuorimies, ikää 20 ja risat, kertoi hikoilleensa luoteja jo monta päivää etukäteen. Tarkastus oli yleensä perinpohjainen. Kauhu vaan tiivistyi kun paljastui, että lääkäri olisi nainen. Sydän pamppaillen tuleva sulho asteli vastaanotolle.

Rakastatko tätä naista, lääkäri aloitti. Kyllä. Rakastaako hän sinua? Kyllä käsittääkseni. Lääkäri tarttui kynään ja allekirjoitti todistuksen avioliittolupaa varten. Siinä oli tärkein. Sillä aikaa morsian tutkittiin perusteellisesti ja seulassa huomattiin solumuutokset. Ilman pakollista tarkastusta edessä olisi saattanut olla vakava sairaus. Sanoisin, että aikamoinen rakkaustarina. Nykyisin meidän osavaltiossa ei tarvita verikokeita eikä lääkärintarkastusta. 


Rita Kieltenopen kotiblogista kyseli kuvia persimoneista. Viime viikkojen aikana hedelmät ovat saaneet keltaisen ja asteittain syvenevän oranssin sävyn, ne alkavat jo erottua lehtien lomasta. Sato on runsas, en tiedä mitä ihmettä tapahtui. Nyt vain pelottaa, että linnut ehtivät pikkuhiljaa makeammiksi muuttuvien herkkujen kimppuun. Kauriitkin saattavat alaoksille yltää, oravista puhumattakaan. Viime päivinä olen hieronut tuttavuutta aran nelijalkaisen karvaturrin kanssa. Kissan alkuperä ei ole ihan selvä, mutta kissa on syntynyt töpön hännän kanssa kuten kaikki sisaruksensakin. Tuttavuuden lämmittely kesti monta viikkoa. Viime viikolla kissa tuli vihdoin kyhnyttämään jalkaani vasten ja pari päivää sitten jatkoimme tuttavuuden hieromista. Felix oli ihan villinä kun tulin kotiin ja haistoi kissan hajun. Mun mielestä tässä komistuksessa on häivähdys ilvestä, mutta voivatko kissa ja ilves lisääntyä keskenään? 10 comments:

 1. Tuuli Annikan Tuvassa blogista tänne löysin ja jäin lukijaksesi..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tervetuloa! Ansun blogi on kyllä sellainen hyvän mielen -blogi. Ja mitä ideoita!

   Delete
 2. Ihana Love story, jännältä tuntuu että joskus on täytynyt oikein lääkärintarkastus läpäistä jotta on voinut mennä naimisiin, tuota ne tiennyt:) Herkullisen näköisiä nuo persimonit, toivotaan että jää syötäväksikin jotain..Ihana kisu! Mukavaa syyspäivää♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllähän se erikoiselta kuulosti. Muistan joskus lukeneeni kirjoja, joissa asiasta mainittiin. Osavaltioissa on varmaan ollut vähän eri käytäntöjä.

   Ei mua haittaisi jakaa muutama persimoni eläinten kanssa, mutta olisihan se hauska tehdä vaikka vähän hilloa oman puun hedelmistä.

   Kissalla on muuten hauska tapa alkaa kuolata, kun oikein on tyytyväinen! Hyvin erikoinen kissa.

   Delete
 3. Ilveksen näköinen katti, mutta tuskin kuitenkaan ilveksen jälkeläinen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä on kyllä ihan mahtava kissa, ja tuo häntä tuntuu hyvin erikoiselta. Enpä ole tosita samanlaista kohdannut.

   Delete
 4. Rakkaustarina, persikat ja kissa, elämä muodostuu pienistä puroista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin se on, ja sitten joskus ne purot lorisevat samaan lampeen. Tai lätäkköön :)

   Delete
 5. Hurjan ja komean näköinen kissa, aivan kuin villipeto 🐅

  No saatiinhan niitä kaivattuja persimoneja näkyviin 😀 Ihastuttavia, toivottavasti teille riittää satoa sen jälkeen kun linnut ja oravat ottavat omansa. 🐿 Meillä oli kaneliomenapuussa tänä vuonna vain yksi omena - nyt se on kadonnut. Epäilemme oravaa tai harakkaa. Molempia on liikkunut pihassa. Kiitos linkityksestä ❤️ Kivaa torstaita !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuli vielä yksi saalistaja lisää - mies. Sanoi, että aikoo googlata ja tehdä hedlemistä jonkinlaisia viinaksia. Siinä on mun marmeladit vastaan viina.

   Kissa taas tänäön tuli kyhnyteltäväksi. Tämä kissa kyllä poikkeaa kaikista muista mm. siksi, että suostuu kuåyhnyteltäväksi vasta jokapäiväisen pitkällisen tutustumisen jälkeen.

   Viikonloppu on käsillä. Meillä aivan erityisen stressaava, sillä on harrastuksia, töitä JA yliopistohakemuksia. Miten tästä taas selviää,

   Delete