Thursday, September 7, 2017

Pumpkin Spice Latte ja Tai Chi

Pumpkin spice -tuotteita alkaa olla taas joka lähtöön: teetä, kahvia, piirakoita, pikkuleipiä, jogurttia, purkkaa, tortillalastuja, soijamaitoa, vodkaa, Oreo -täytekeksejä, maapähkinävoita, tuoksukynttilöitä, kaurahiutaleita ja kondomeja. Lähikaupan Starbucks tarjosi maistiaisia Pumpkin Spice Lattestaan. Olihan se kyllä hyvää, maku muistuttaa lähinnä piparkakkutaikinaa. Mulle riitti äkkimakeaa juomaa melkein tämän verran. 

Kirjastolla järjestettiin paikallisen Tai chi -seuran esittely. Tai chi on kiinnostanut kohta varmaan 30 vuotta, vaan enpä ole saanut aikaiseksi tutustua. Kuulijoita oli kymmenkunta, ohjaajia kolme. Mä olin nuorin vaikka en enää ihan eilisen teeren tyttöjä ole. Porukka innostui valtavasti, kun Tai chin terveysvaikutuksista puhuttiin: parantaa melkein kaiken muun paitsi huonon kuulon kuului tuomio. 

Ohjaaja-ladyt oli ihania! Kolme tyylikkäästi harmaantunutta mummelia (ja tämä on hyvällä sanottu, itsekin voisin olla mummeli ikäni puolesta) jakoi tietoa. Ihan aluksi he esittivät kaikessa hiljaisuudessa 17 ensimmäistä liikettä. Ilmeet olivat niin keskittyneitä, tunnelma niin juhlava että mua kakaraa alkoi melkein hymyilyttää. Piti keskittyä tarkkailemaan käsiä ja jalkoja. Sitten saimme opastuksen kolmeen ensimmäiseen likkeeseen. Oli ihan hauskaa. Tai chi sopisi sikäli mulle hyvin, että mitään ei puhuta vaan oppiminen tapahtuu toisia katselemalla ja kopioimalla. 

Seuran toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja niinpä esimerkiksi $140 jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen. Mulla oli mielessä monta kysymystä, mutta en sitten uskaltanut kysyä mitään. Jokainen yleisön kysymys nimittäin aiheutti ohjaajien kesken pitkällisen pohdinnan ja vastaukset olivat monisyisiä. Saimme kolme kopioitua tiedotetta: yksi oli vanha, toisesta puuttui puolet ja kolmas oli nettiosoite. Se onneksi oli oikein. Kysymykset otti vastaan lajia useamman vuoden ohjannut rouva, mutta koska hänen kuulonsa oli vähän heikko kaksi muuta ohjaajaa vastasivat sen jälkeen kun pääohjaaja oli saanut kysymyksen selville näiden kahden välityksellä. Mun teki mieli halata arvon ladyjä. Ekat harkat olisi maanantaina ja nyt pitää tosissaan miettiä olisiko minulla mahdollisuutta osallistua kurssille seuraavan neljän kuukauden ajan pari kolme kertaa viikossa. Näyttää siltä, että Irma-hurrikaani olisi tulollaan maanantaina illansuussa. Sitten ehkä Jose hiukan myöhemmin. Kuten me täällä sanomme epätoivon ja surun hetkellä, mun rukoukset ja ajatukset ovat nyt heidän luonaan jotka myrskystä kärsivät. Olemme käyneet pari kertaa Florida Keys, Key Westissä saakka. En ymmärrä miten saaret voisivat tästä selvitä. Viimeisten uutisten mukaan Miami saa suoran iskun. Uutiset Irman tekosista jo aikaisemmin, kuten myös Harveyn toimista, ovat jo riittävän karuja. 


8 comments:

 1. Hurjat ilmasto-olot USA:ssa. Ihmiseltä voi pyyhkiytyä koko koti ja omaisuus kertaheitolla kun hirmumyrsky tulee. Aku Ankassa taisin lapsena nähdä ekan kerran hurrikaanin ja sellaisen kellarinluukun mistä pääsi ulkokautta turvaan maan alle. Tulvan tullen kellarikaan ei auta.

  Onpa teillä kulutusjuhlat kurpitsatuotteilla ! 😀 Kutsuvan näköiset juomat.

  Minun liikuntamuotojani on salsatanssi ja zumba. Ohjeet espanjaksi, latinomusiikki. Hiljaisuutta en tahtoisi, silloin joutuisi ajattelemaan liikaa niitä liikkeitä ja ponnistuksia. Kävin kauan sitten salsaryhmässä, tosi hauskaa ❤️ Nykyään tanssin kotona TV:n ääressä zumba-DVD:itten rytmittämänä 🙂

  ReplyDelete
  Replies
  1. Luulen muuten myös, että Akusta luettiin hurrikaaneista. Joku hahmo oli nimeltään Hirmumyrsky Marenki. Tai sitten oli joku muu kasvatuksellinen opus :)

   Joka syksy tulee lisää ja lisää kurpitsajuttuja. Kaikki mitä olen itse maistanut on maistunut valtavan esanssiselta, keinotekoiselta. Ehkä en ole vaan osannut tutustua oikeisiin tuotteisiin. Ja makeutta on myös yllin kyllin.

   Mä en tykkää tehdä esimerkiksi joogaa jos ei ole taustamusiikkia. Mietin, että miltä se tuntuisi olla salissa ventovieraiden ihmisten kanssa ja hiljaisuuden vallitessa tehdä tai chitä. Enpä tiedä.

   Näin matkan päästä jotenkin osaan yhdistää sinut ja latinorytmit! Tanssi on kyllä mitä parhain liikuntamuoto. Itse olen kokeillut napatanssia, mutta ei ollut ihan se omin juttu vaikka hauskaa olikin.

   Delete
  2. Just niin ! Aku Ankat ovat kasvattavia 😀Olen ihan tosi oppinut niistä vaikka mitä partiotaidoista asennekasvatukseen ja ihmistyyppeihin. Myös koen kasvaneeni television kanssa 🌹Hirmumyrsky Marenkia en muista mutta hyviä nimiä riitti, esimerkiksi (grönlantilainen) S. Kimo ja kerran oli hypnotisoija Tuijoposki 😀Jo ne tavalliset nimetkin miellyttävät: Roope, Aku, Mikki, Hessu Hopo, Tupu, Tupu ja Lupu ❤️

   Minuakin häiritsee keinomaku tuotteessa kuin tuotteessa sekä jos on liian makea.

   Kiva että ajattelet minua yhdistyneenä lattarirytmeihin. Espanja ja latinalaisuus yleensä on jotenkin minun juttuni. Olen myös amerikkalaisuuden ystävä 💕 Zumba-DVD:issäni on joitakin napatanssin tapaisia osuuksia - ihan ookoo, mutta ei minullekaan omin juttu.

   Delete
  3. Mun mieleen on painunut ikuisesti Aku Ankan hahmo Mikael Jaksonen ja kehoitus: tanssi sorsa diskohumppaa. En ole varma olivatko samassa tarinassa vai miten se meni, mutta vieläkin huvittaa :)

   Delete
 2. Muistan itsekin maistaneeni paljon kurpitsajuttuja Halloweenin aikoihin USAssa. ja pidän pumpkin spice-mausteesta, ja sen tuoksusta,ja ylipäänsä kaikesta kurpitsaisesta, mutta en pidä Starbucksin kahveista;täällähän oli Starbucksit mutta pistivät pillit pussiin, täkäläisillä ketjuilla oli paremmat kahvit.Tein muuten juuri kurpitsamuffineita,mutta suolaisia;D Minulla on pieni rasiassa oleva kynttilä, jossa oikein hyvin tunnistettava pumpkin spice-tuoksu. En käytä sitä kynttilänä,mutta käyn aina välillä haistelemassa kynttilää,se tuoksuu niin ihanalta!
  Niin surullista miten joka vuosi sääilmiöt aiheuttavat niin paljon tuhoa, mutta tänä vuonna vieläkin enemmän. Olen ollut Miamissa kovien tuulien aikana,mutta en kuitenkaan juuri pahan hurrikaanin aikana, mutta muistan kerran kun taas tulimme Caracasista ja puita oli Miamin alueella kaatunut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mielenkiintoinen juttu tuo Starbucks! Se on hyvä vaihtoehto, kun omaa kahvia ei ole tarjolla. Olen kyllä niin tylsä, että otan aina joko latten tai americanon. Nämä kerma- ja makukahvit jäävät multa ostamatta. Joskus joulun aikaan olen ostanut piparminttuisen kahvin, mutta ilmankin pärjää :)

   Näitä kurpitsajuttuja tulee koko ajan lisää, vuosi vuodelta. Ihmettelen, että noinko muka ihmiset viitsivät niitä kokeilla. Tuoksu on kyllä hyvä.

   Nyt Miamissa joutuvat nämä uudet hirmumyrskyn kestävät rakennukset koetukselle. Toivottavasti kestävät. Juuri nyt ennuste näyttää siltä, että Irma laantuu huomattavasti ennen meidän kulmille tuloa ja näyttäisi kaartavan enemmän länteen. Sittenhän sen taas maanantain tiistain paikkeilla tietää miten tämä sujui.

   Delete
 3. Onpas paljon tuotteita keksitty kurpitsalle! Eniten naurattaa vodka ja kondomit 😁 Täällä se ei (vielä) ole lyönyt itseään niin hyvin läpi. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, taivas on vaan rajana näille tuotteille. Kauppaan kun astuu näin syksyllä tuntuu ettei mitään muuta olekaan kuin pumpkin spice versioita tuotteesta kuin tuotteesta. Kyllähän nämä kausituotteet on hauskojakin ja tuovat vaihtelua, ei siinä mitään.

   Mukavaa viikkoa Sinulle!

   Delete