Sunday, September 10, 2017

Pienesti ajateltu - lasten sängyt

Ihan aluksi lapset nukkuivat pinnasängyssä, kaksoset peräti jakoivat saman pinniksen. Sen jälkeen oli vuorossa Ikean taaperosängyt ja sitten twin -kokoiset normaalisängyt. Ajattelin, että vuoteet ovat oikein passelit siihen saakka kun lapset joskus kotoa lähteävät.

Eilen illalla olin parivuotiaan taaperon seurana. Pikkuinen kertoi innoissaan, että on iso sänky. En ollut ihan varautunut valtamerilaivaan, mutta sitä kokoa vuode oli. Tuntui hassulta peitellä taapero keskelle sänkyä, molemmille puolille olisi mahtunut monta nukkujaa. Sinne vällyjen väliin ihan hukkui. Mutta näin se on näköjään joka paikassa, pinnasängyn jälkeen siirrytään suoraan queen size -punkkaan. Siis suomalaisittain parisänkyyn. 

Lapset ovat kertoneet, että kavereilla on aina hauskaa heidän pienten sänkyjensä kanssa. Miten noin pienessä voi nukkua! Jotkut asiat mussa on näköjään edelleen hyvin suomalaisia. Yksi syy varmaan suurin sänkyihin on se, että huoneet ja talot on tilavia. Ei tarvitse miettiä, että mahtuuko sänky huoneeseen vai ei ja viekö se liian paljon tilaa. Vuodevaatteitakin on reilusti. Joissan paikoin raivaan kokonaisen eläintarhan tai tyynymeren sängyn päältä, ennen kuin saan tenavat nukkumaan. Lasten huoneet on kauniisti sisustettuja ja yleensä vuoteen seurana on saman sarjan lipastot, kaapit, yöpöydät. 

Valkoinen sänky Wolf -furniture

Disney -malliston sänky löytyy Rooms to go -kaupasta. 

Irma -hirmumyrsky näyttäisi jättävän meidän armollisesti rauhaan. Vähän vettä satanee, mutta sillä pitäisi selvitä. Jose kaartoi merelle, kohti itää. Huokaisen helpotuksesta. Kaapit ovat täynnä ruokaa ja juomaa, joten kaupassakaan ei tarvitse ihan pian poiketa.

Kivaa viikkoa! Pihlajanmarjoja olen kurkistellut blogien kuvista. Voiko kauniimpaa näkyä olla.

❤ Johanna

12 comments:

 1. Kuulostaa jännältä nuo lastensänkyjutut sielläpäin. Meillä sänkyvalinnat ovat lapsille olleet samanlaisia kuin teillä. Jää enemmän tilaa leikeillekin, kun sängyt eivät vie suurta osaa huoneesta. Olipa kiva kuulla, että hirmumyrskyjen reitit eivät osu kohdallenne! Mukavaa alkavaa viikkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen ollut niin helpottunut, kun myrskyn voima laantui. Ja tietysti, ettei tullut tänne. Trooppinen myrsky on suunnilleen samanlainen kuin suomalainen syysmyrsky ja sitä en enää pelkää, mutta hurrikaanit on sitten juttu erikseen. Tuntuu niin hurjalta, kun nyt monta miljoonaa on vailla sähköä ja korjaamiseen menee viikkoja.

   Minä olen ajatellut niinkin, että pikkuinen tuntee olonsa turvattomaksi suuressa sängyssä. Saattaa olla omaa kuvitteluani.

   Delete
 2. Helpotus kun myrsky ei osu kohdalle ! Uutisissa sanottiin eilen että Jose pysyy merellä. Kunpa mikään laiva ei eksyisi tielle. Kaipa on informoitu.

  Upeat lastensängyt. Sopisivat vaikka prinsessoille 💕🎀💞

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin, en tullut edes laivoja ajatelleeksi. Oli vaan niin hyvä uutinen, että ei tullut maihin.

   Kyllä täällä nämä sängyt on kuin prinsessoille. Ja muutkin mööpelit. Ja pojille sitten paloauto- ja laivasänkyjä.

   Delete
 3. Onneksi olette välttyneet pahimmalta myrskyltä.

  Satumaisia nuo lasten sängyt, eivät mahtuisi suomalaisiin pieniin koteihin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olo on helpottunut. Varauduimme kyllä viime viikon lopulla, kun ennuste oli surkein meidän kannalta. Niin oli tehnyt moni muukin.

   Huonekalut ovat täällä muutenkin kookkaampia. Ikea on sikäli iskenyt herkulliseen väliin, että pienille kodeille ei niin helposti ole huonekaluja löytynyt.

   Delete
 4. Ihania sänkyjä, täällä vaan taitaisivat täyttää melkein koko huoneen!
  Pussilakanoidenkin koko on jännä.. yritin selvittää amerikkalaiselle ystävälleni että tuo tyttärelleni lahjaksi kaksi pussilakanaa , koska heillä ei ole tuplapeittoa vaan erilliset peitot.. se olikin monimutkainen selvitettävä😂 Hän ei millään ymmärtänyt, että joku voi nukkua niin pienessä peitossa!?!!! Lähetin lopulta kuvan omasta sängystäni ja peitoista 😁 Varmaan arveli, että omituisia nuo suomalaiset 😂😂

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, mä ostan yleensä Ikeasta, HM:stä ja nyt viimeisin Lidl :) Twin -kokoiseen peitteeseen on pari pussilakanaa Suomestakin, mutta en ole uskaltanut isompia kokoja kokeilla. Ne eivät taida enää mennä yksi yhteen.

   Pussilakanat on täällä yleensä hinnoissaan. Ja paljon on sitten polyesterisekoitteisia. Mulle pitää olla puuvillaa. Pellava olisi tietysti sitten luku vielä erikseen.

   Delete
 5. Miksi lapsilla pitäisi olla leveääkin leveämmät sängyt? Mielestäni ihan tavallinen leveys on riittävä. Parisängyn leveydeksi mielestäni 160cm on hyvä, koska sen pystyy vielä helposti petaamaan ja tilaa on molemmilla ihan riittävästi. Mutta sitä kapeammassa en halua nukkua kun käsille pitää olla tilaa. Oma peitto kummallekin, ilman muuta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulle ei ole selvinnyt. Ehkä ajatellaan, että ei tarvitse sitten sänkyä uusia kun pituuskasvu on päättynyt :)

   Mullakin pitää olla oma peitto, muuten ei tule mistään mitään. King -size sänky on osoittautunut hyväksi. Varsinkin silloin kun lapset oli pieniä ja ukkonen paukkui. Äkkiä meitä oli viisi siinä vierekkäin.

   Delete
 6. Hassua että niin pienellä pitää olla niin leveä sänky. Muistan kun näin ensimmäisen kerran USAssa ne tosi leveät sängyt,oli kyllä kiva nukkua sellaisissa;D Tuo ensimmäinen sänky on aika ihana:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä olen etenkin vielä näin vanhemmiten oppinut arvostamaan sitä, että tilaa on riittävästi. Toisinaan hiippailen ykköskerroksen vierashuoneeseen, että saan rauhassa joko lukea tai nukkua :) Ja myös silloin jos olen aikaisin aamulla lähdössä. Ei tarvitse sitten niin varoa kolistelujaan.

   Olihan näihin huonekalujen kokoihin totuttelua. Ia kuinka paljon niitä taloissa on. Mä kalustan edelleenkin suomalaisen niukasti. Ihmiset varmaan ajattelee, että onpa niillä tyhjä koti :)

   Delete