Friday, September 22, 2017

Kolme kuukautta jouluun, laskin aivan itse

Piti melkein hieraista silmiä eilen kaupoilla. Joulukuustahan siellä koristeltiin. Räknäsin omia aikojani, että jouluun on vielä kolme kuukautta ja pari päivää. Aika tuntuu pitkältä, mutta tiedän että ei tässä taas ennätä kissaa sanoa kun joulu kolkuttelee ovella. 

Mä olen ollut tällä viikolla huono blogikaveri. En ole ehtinyt vieraisille.  Eilen tein töitä aamusta alkaen 5:30 ja työpäivä päättyi klo 21. Tämän päivän kymmenen tuntia meni yhdessä hujauksessa. Kävi ilmi, että Irma -hurrikaani sittenkin vaikutti elämääni: yritykset ovat lähettäneet täkäläisiä työntekijöitään apuu Floridaan. Kun yksi vanhempi on ulkomaan työmatkalla, toinen Floridassa ja isovanhemmat eivät enää jaksa niin mut kutsutaan hätiin. 

Vanhalla perheellä on ongelma, ei löydy nannyä. Luulen, että moni ei voi sitoutua siihen että työviikon aikataulun saa vasta viime tipassa. Olen käynyt apuna aina kun ennätän. 

Huomenna on asuinalueemme pihakirppis, yard sale. Huomasin ilmoituksen vasta tänään aamulla töihin ajellessa. Tarkoitus on ollut koota myytävää kaikessa rauhassa, mutta tänään kuuden jälkeen töistä päästyä piti sitten hoitaa sekin homma vikkelästi. Varmaan kotiin on tullut jonkinlainen ilmoitus ja netistäkin tieto olisi löytynyt. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis, nyt kolottaa kun olen raahannut säilytyslaatikoita edes takaisin. Tämän vuoden joulukuusi olisi sitten vissiin trendikkäimmillään valkoinen. Koristeet mereneläviä. Ne olivat kyllä hyvin lystikkää näköisiä, samoin beach house -teemaa sivuavat ornamentit. Mä taidan olla niin vanhanaikainen, että kuusen pitää olla vihreä. 

Hyvää viikonloppua! Mun pitää kömpiä seitsemäksi myymään. Pihakirppis on ollut perinteisesti hyvä tapa päästä eroon lasten pieneksi käyneistä vaatteista. Toivottavasti huomennakin.

P.S. Arvontaan ehtii vielä mukaan, aikaa on maanantaihin puolilleöin meidän aikaa (klik, klik).

16 comments:

 1. 3kk..Äkkiä tuo aika vaan hujahtaa ja kohta ollaan jo ihan joulutunnelmissa:) Itse olen kyllä ihan jouluihmisiä ja tykkään siitä "hössötyksestä":)♥ Leppoisaa viikonloppua sinne!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minäkin kyllä nautin joulusta. Joskus vaan tuppaa yllättämään. Viime vuonna päätin, että tänä vuonna aloitan hyvissä ajoin kuten täällä on tapana. Mulla oli viimeiset koristeet taas esillä vasta jouluaattona ja sehän on jo melkein myöhäistä. Kiitos, viikonloppu oli ihan mukava vaikka taas jäi moni ennalta suunniteltu homma tekemättä.

   Delete
 2. Ei oikein houkuta vielä joulu, mutta sieltä se taas on tulossa. Tuollainen pihakirppis on niin hieno idea!
  Mukavaa viikonloppua sinulle Johanna!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pihakirppistä suosi kyllä sää. Ihan mukava, kun saa kantaa tavarat pihalle ja asiakkaat vievät pois.

   Minusta meillä aloitetaan joulu liian aikaisin. Ensimmäiset radioasemat aloittavat joululaulujen soiton jo marraskuun alussa. Toisaalta on joulumyymällöitä, jotka ovat auki ympärivuoden.

   Delete
 3. No hupsista! Jopa siellä jo joulua mainostetaan.
  Itsekin suosin perinteistä ja aitoa, vihreää kuusta. Kuusenkoristeetkin ovat ne samat, jokavuotiset ja perinteiset olkikoristeet sekä poikieni lapsuudessa väkertämät ja niin hellyttävät tonttuset.
  Mukavaa kirppispäivää! Minä rupean siivoamaan puolukoita, joita eilen kannoin metsästä kaksi sangollista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minulla myös on samat koristeet vuodesta toiseen. Tosin tänä vuonna ajattelin hankkia toisen kuusen, sillä niin moni koriste ei pääse muuten joulua kuuseen viettämään. Pitää se joulu olla joulukoristeillakin :)

   Puolukat! Juuri katselin jotain leivontaohjetta puolukoista. Et kyllä arvaa kuinka kade olen. Meidän cranberry on vähän sinnepäin, sekoitus puolukkaa ja karpaloa. Ei niin tuhti kuin suomalainen karpalo.

   Delete
 4. Menestystä kirppikselle. Minäkin vuokrasin kesällä kirppispöydän kahdeksi viikoksi, vuokra oli 50 € ja myyntiä tuli 37 €. Sattui niin huonot ilmatkin silloin olemaan, ihmiset pysyivät visusti mökkeröissään. Seuraavaksi kierrätykseen sitten.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi voi, siinä sitten rikastui kirpputorin pitäjä. Onko kaikki kirppikset jo menneet maksullisiksi? Joskus Jyväskylässä oli ainakin viikonloppukirppari kadulla ja sinne ei tarvinnut maksaa. Olikin suosittu. Ja myöhäinen tulija ei löytänyt paikkaa pöydälleen :)

   Kierrätys on hyvä paikka myös. Pakkasin osan myymättä jääneistä tavaroista sinne. Tämä on niin hassua, kun yhdellä kertaa menee yhdet ja toisella toiset.

   Delete
 5. Taitaa se joulu alkaa vuosi vuodelta yhä aikaisemmin. Tuollaisista valkoisista tekokuusista en kyllä erityisemmin tykkää-. Kylläpä sulla on pitkä työpäivä ollut.
  Mukavaa kirpparipäivää Johanna:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Päivät ovat olleet pitkiä. Olin kyllä sekä työviikon että kirppistelyn jälkeen jokseenkin naatti.

   Olen jo tottunut siihen, että joulu alkaa ajoissa mutta on tää mulle vielä vähän liian aikaista. Halloweenia kun vasta itse edes pikkuisen ajattelen :)

   Delete
 6. Huomaan olevani melko trendikäs tyyppi. Minulla on valkoinen kuusi. Ihmettelen sitä itsekin, koska minulle perinteiset asiat ovat tärkeitä. Ja vielä tykkään valkoisesta kuusesta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vakoista kuusta katsellessa tulin siihen tulokseen, että turkoosit ja merenväriset koristeet eivät erottuisi normaalista vihreästä kuusesta. Ja näyttäväthän nuo kuuset keveämmiltä, ei ollenkaan niin tilaa syöviltä kuin vihreät kuuset.

   Delete
 7. Rakastan joulua ❤️Kyllä sitä saa minulle jo vähän vilautella ja tavarataloissa sallittakoon erikoiset trendikuuset. Mutta meillä kotona vallitkoon perinteinen vihreäkuusinen joulunaika ilman isompia outouksia 😀🎄

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joulu on kyllä mukavaa aikaa eikä sitä kyllä mikään voita. Muutoin mun suosikki juhla on Halloween, silloin on kaikenlaista hauskaa tarjolla. Kuten lapsia, jotka käyvät kyselemässä karkin ja kepposten perään :)

   Aloin tälle vuodelle miettiä jo kahta joulukuusta, sillä kaikki koristeet eivät yhteen kuuseen mahdu vaikka sen amerikkalaiseen tapaan koristelenkin. Ja toisesta kuusesta voisi tehdä tietysti suomalaisen. Toisaalta mulle on vuosien saatossa kertynyt runsaasti kahvikuppiornamentteja, joten sellaisen voisi tehdä ihan omanaan. Saas nähdä kuinka käy.

   Delete
 8. Pari viikkoa ja täälläkin alkaa joulu vähitellen näkyä kaupoissa. Ihan vielä en kaipaisi...

  ReplyDelete