Sunday, July 16, 2017

Summertime, and the livin' is easy

Aamulla otimme kumitassut alle ja suuntasimme läheiseen Hillsboroughin kaupunkiin. Matkaan menee isoja teitä pitkin reilu puoli tuntia, mutta ajoimme maisemareittiä. Mies yleensä käy Hillsboroughssa moottoripyörällä joko yksinään tai kavereidensa kanssa. Matkan päämäärä on  useinmiten Weaver Street Market, sekatavarakauppa, jossa on tarjolla niin paikan päällä syötäviä herkkuja kuin kotiintuotavia ruokaostoksia. Ruuat ovat paikallisia, lähiruokaa, pienten osuuskuntien toimittamia. Joimme aamukahvit kuunnellen lempeää kitaralla säestettyä jazzia - tai ainakin tapahtuma oli jazz&brunch. Musiikki kuulosti kyllä enemmän balladimaiselta. Tarkkaan kun katsoo näkee pöydät ja ihmiset puiden takana. Koirat ovat tervetulleita terassille ja laskin ainakin viisi karvaturria nauttimassa musiikista ja atmosfääristä. Aamukahvissa olisi pitänyt maistua nougat ja vihreät omput. Taisin pilata koko herkun maidolla. Kaupassa oli irtomyynnissä viljaa, papuja, pähkinöitä. En edes tiedä ihan mitä kaikkea. 
Maapähkinävoi ei tästä enää tuoreemmaksi käy. Sen voi itse jauhaa punaisella myllyllä. Hinta oli ihan kohtuullinen $4.99 paunalta (n. 450 g). Kukan siemenillä voi yrittää pelastaa kutistuvaa mehiläiskantaa. Oma sekoituksensa oli myös kolibreille. Harvoin olen lukenut yhtä iskevää mainoskylttiä. Voin allekirjoittaa kaiken mainoksessa mainitun. Kuten, että pitäisi saada palkka jolla tulee toimeen. Tai että mikä tahansa meitä yhdistää on paljon suurempi kuin se mikä meitä erottaa. Hammastahnaa ja huulirasvaa käyttäessä voi ajatella näitä yleviä ajatuksia. Tuttuja tuotteita hyllyssä! Pandan lakut on Wasan näkkäreiden kanssa niitä tuotteita, jotka yleensä kaupoista löytyvät. Weaver Street Market oli sijoittanut lakut erilaisten energiapatukoiden yhteyteen. Autolle päästessä meinasi mennä sormi suuhun. Mihin meloni? Jos se koko matkan heiluisi takakontissa, niin kotona olisi tarjolla melonimehua tai -mössöä. Tarjouduin pitelemään melonia sylissäni, mutta mies nosti takakontin pohjaa ja taikoi sieltä esiin tällaisen kuljetuskorin. Vakiovaruste, josta mulla ei ollut aavistustakaan. 

Mun hyväntekeväisyysprojekti ei mennyt ihan kamalan hyvin. Kuntosalikäyntejä tuli joko 9 tai 10 ja rahaa siis hyväntekeväisyyteen 18-20 dollaria. Kävin taas iltapäivällä rääkkäämässä juoksumattoa. Vartti kävelyä ja 45 minuuttia juoksua. Illalla lämmitin vielä saunan ja nyt olen valmis vällyjen väliin. 

Kivaa viikkoa! Heinäkuu jo puolessa, vauhti vain kiihtyy. 

11 comments:

 1. Oo, miten ihanalta tuo paikka kuulostaakaan. Minulle Amerikka ja amerikkalaisuus tuo aina ensin mieleen muovikrääsän ja pinnallisuuden ja siksi on mukava lukea tällaisistakin asioista. Myönnän, minulla taitaa olla aika yksipuolinen ja rajoittunut näkemys asuinmaastasi, johtuen varmaan siitä etten ole siellä käynyt.

  Mukavaa uutta viikkoa sinulle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja arvaa mitä. Tuo postauksesi otsikkomelodia jäi sitten soimaan päähäni: "Kesäyö, tuoksut tuhlaten antaa...." :)

   Delete
  2. Maa on niin suuri, että tänne mahtuu kaikenlaista ja joka lähtöön. Esimerkiksi tästä meidän naapurustosta saa ihan erilaisen kuvan Amerikasta kuin taas miltä se näyttää parinkymmenen mailin päässä. Tätä kun katselisi, niin näyttäisi varamaan aika pintahommelilta. Ja täälläkin asuu monenlaisia ihmisiä, mutta yhteistä kai on jonkinlainen hillitty (c)harmi :)

   Mun piti kuunnella tuo suomennettu versio. Löytyi sekä Vieno Kekkonen että Laila Kinnunen ja sanat ovat kauniit. Niissä todella kuvataan kesäyötä. Sorry, jos jäi korvamato, ei ollut tarkoitus!

   Delete
 2. Kiinnostava kauppa, nuo edulliset hedelmät saivat jo veden kielelle. Mukavaa alkanutta viikkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itsekin mietin, että eihän nuo hedelmät kauhean kalliita olleet. Sitten muistin, että hinta on per pauna eli siis n. 450 grammaa. Mutta maku on kyllä hyvä. Meillä kasvaa todella mehukkaita persikoita.

   Delete
 3. Mä niin tykkää tuollaisista kaupoista:) Täälläkin on tuon tapaisia,mutta mikä ärsyttää täällä on että eivät laita kansia noiden irtopainoastioiden päälle. Kiva että maapähkinät saa samalla itse jauhettua maapähkinävoiksi:) Minä teen aina oman maapähkinävoini,mutta joudun jauhamaan sen kotona,tuollainen systeemi olisi paljon kätevämpi.
  Pandan laku on hyvin päässyt esille maailmassa, täältäkin löytyy:)

  ReplyDelete
 4. Mä niin tykkää tuollaisista kaupoista:) Täälläkin on tuon tapaisia,mutta mikä ärsyttää täällä on että eivät laita kansia noiden irtopainoastioiden päälle. Kiva että maapähkinät saa samalla itse jauhettua maapähkinävoiksi:) Minä teen aina oman maapähkinävoini,mutta joudun jauhamaan sen kotona,tuollainen systeemi olisi paljon kätevämpi.
  Pandan laku on hyvin päässyt esille maailmassa, täältäkin löytyy:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikö olekin kumma kuinka hyvin Panda on lakunsa markkinoinnut! Vielä kymmenisen vuotta sitten löytyi kaupoista Fazerin minttusuklaata ja taisi jossain olla Geishaakin, mutta enää en ole pitkään aikaan nähnyt Fazeria. Vaasan hapankorppuja onneksi on.

   Olet kyllä aika etevä, kun itse jauhat maapähkinävoin. En ole koskaan edes yrittänyt. Olisihan se sitten tuoretta. Vasta muutaman viime vuoden aikana olen alkanut tottua maapähkinävoin makuun. Aikaisemmin en kovasti osannut arvostaa. Lapset sen sijaan kyllä näyttävät nauttivan.

   Delete
  2. Minäkään en ole yli vuoteen nähnyt täällä Fazerin suklaata,vaikka ennen löytyi sitä todella hyvin . Luulin että se oli hävinnyt vain täältä,mutta ei näköjään... Onneksi on lakua:) Ja Ikean ruotsalainenkin laku on tosi hyvää:)

   Delete
  3. Hups, unohtui sanoa että käytän maapähkinävoita lähinnä aasialaisessa ruuassa, mutta pidän maapähkinävoista, mutta en syö sitä lusikalla,muuten... Bambille teen nyt kun on niin kuumaa jäämuja, joihin tulee maapähkinävoita, raejuustoa ja banaania,ja Bambi tykkää niistä tosi paljon:)

   Delete
  4. Olenko mä muistanut kertoa, että meille tulee Ikea! Tosin luulin sen tulevan jo aikaisemmin, tässä taitaa mennä vielä pari vuotta. Mutta eihän sitä ole odotettu vasta kuin 14 vuotta, joten kyllä se tästä :) San Diegossa meillä oli Ikea n. 30 minuutin päässä.

   Kuulostaa hyvältä tuo Bambin erityisherkku! Mä en ole vielä kokannut Felixille mitään ja nyt tuli sellainen huono koiranomistaja -fiilis. Mun pitää ryhdistäytyä. Felix söisi maapähkinävoita, mutta olen antanut vain pieniä makupaloja.

   Delete