Sunday, July 2, 2017

Persimonipuu

Pihamaan persimonipuu on päättänyt kantaa hedelmää tänä vuonna. Vuosi sitten oli muutama raakile ja vain yksi kypsyi. Hiippailin puun alla ja lopetin laskemisen 35 raakileen kohdalla. Nyt vain pitää pitää peukut pystyssä, että pienet metsän eläimet eivät hedelmiä pistele parempiin suihin. Mielelläni sadosta jaan, mutta osan haluan pitää itse. Puu on sen verran korkea, että peurat eivät ehkä enää yllä herkkuihin. Oravia ei kyllä estä mikään. Puu tuettiin vaihteeksi taas keväällä ja väärän vänkkyrä runko puskee taivasta kohden. Yläkuvassa takana näkyvät naapureiden talot.Pitkästä aikaa on ollut mukavan rauhallinen viikonloppu. Vanhemmat lapset päättivät skipata eilen lauantaina uimatreenit ja menivät vesipalloharkkoihin. Illalla olimme koko lauma koossa ja kävimme illastamassa paikallisessa ravintolassa. Amerikkalaisittain olemme aika huonoja ravintolassa kävijöitä, yleensä vain pari kolme kertaa kuukaudessa. Oli mukava istua perheen kanssa ja höpötellä niitä näitä. 

Tänään mua ei tarvinnut kahta kertaa pyytää, kun mies ehdotti ajelua uuteen Lidl -kauppaan, joka on n. 30 mailin (vajaa 50 km) päässä. Mies kävi siellä jo avajaispäivänä. Ajelimme tupakka- ja puuvillapeltojen halki. Kauppa oli suuri ja hieno, mutta ikäväkseni Cien-kosmetiikkaa ei ollut. Olin varmaan ainoa, joka käytti itsepalveluvaakaa ja tulosti hintalappuja. Olo oli niin kotoisa! Eurooppalainen etten sanoisi. Täällähän ei tuotteita itse punnita. Meidän oma Lidl aukeaa vajaan kahden viikon päästä ja sinne on matkaa sitten vain muutama hassu maili. 

Itsepalvelu vaaka, joka sai mut tuntemaan oloni kotoisaksi 😁
Miehen ostokset ekalla käyntikerralla. Nämä mahdutettiin moottoripyörän sivulaukkuihin. Jogurttikin kesti paahteisen kotimatkan.

Kiitos teille, jotka olette kannustaneet kuntosalikäynteihin! Nyt on vyön alla 6 käyntiä, 12 dollaria hyväntekeväisyyteen. Parina viimeisenä päivänä olen pyöräilyn lisäksi hölkötellyt juoksumatolla. Tänään alkoi taas löytyä se juoksijan "high", tuntui hyvältä ja hetken melkein euforiselta. Mun vaan pitää liikkua aika kauan, ennen kuin hyvänolontunne yleensä iskee. Olen vähän aristellut juoksua, sillä muutama viikko sitten kuvittelin olevani kevättipunen ja säntäilin vasemman reisilihaksen jotenkin araksi. Se on vaivannut siitä saakka. Nyt kuitenkin pyöräily on lämmittänyt sen verran, että kärsii taas ottaa juoksuaskelia. 

Mukavaa alkavaa viikkoa! Heinäkuun eka viikko, kukapa uskoisi. Mun sisäinen ajanlaskuni on vielä jossain maaliskuulla.

10 comments:

 1. Toivottavasti pääset nauttimaan persimoneista. Mie laitan kypsyvien auringonkukansiementen suojaksi paperipusseja varmistaakseni, että saan seuraavalle vuodelle auringonkukan siemeniä talteen :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Fiksua! Jotain näillekin pitäisi keksiä. Käsittääkseni linnut ovat myös persimoneista kiinnostuneita. Ehkä linnunpelätin? Voisin siinä tietysti myös pelättimen virkaa hoitaa omakätisesti :)

   Delete
 2. Tsemppiä persimoneille:) Ehkä joku harsopeite auttasi?
  Oi Lidl, tykkään tosi paljon Lidlistä ,ja harmittelen ettei täällä ole Lidliä. Kidutan itseäni pitämällä Lidlin aplikaatiota puhelimessani;D
  Mukavaa alkanutta viikkoa Johanna.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täytyy tutkia onko persimoneille jotain omia verkkoja tarjolla. Varmaan sopisivat samat kuin persikoille tai ompuille.

   Mä olin vähän pettynyt, koska odotin enemmän eurooppalaisia tuotteita. Mutta Lidl olikin amerikkalaistettu :( Mielelläni olisin ostanut esimerkiksi viinerin. Voihan se valikoima vielä vaihtua.

   Mä luen ruokalistoja itseäni siinä samalla kiusaten...

   Mukavaa viikkoa!

   Delete
 3. Hyvä, etten ollut ainoa, joka etsi kosmetiikkaa Lidlistä. Siellä oli miesten kenkiä, se oli mielestäni yllättävää. Minun nenääni ne leivonnaiset heti ovesta sisään tullesss tuoksuivat niin hyvältä, mutta minulla on joku riippuvaisuus kaikkiin leivonnaisiin....meille ei oikein lähelle tule "laidl" kuten pomoni sitä kutsuu. Kehtasi vielä sanoa, että heidän radiomainoksensakin ääntää nimen "laidl". Huh huh.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mitähän radiomainosta pomosi on kuunnellut... Nimittäin meillä kuuluvassa mainoksessa nimenomaan opetetaan ääntämään "lidl" siis melkein kuin sana "little".

   Odotan kyllä innoissamme omaa Lidliämme. Tätä on varmaan suomalaisen vaikea ymmärtää, mutta onhan tää eksoottista ja jännittävää. Ostimme paistopisteestä leivän, siivutimme se ihan itse ja kohta se on syötykin. Ei ollut huono verrattuna muissa kaupoissa oleviin. Lapset tykkäsivät croisanteista. Varmasti ostan paistopisteen herkkuja.

   Ja eikös vaan ole kumma sortimentti! Luulen, että alkuunsa kaikki käyttötavara jää myymättä, joten hyviä löytöjä tiedossa. Muuten, meidän Aldi oli tänään halpuuttanut hintoja. Kilpailu kiristyy :)

   Delete
 4. Oi miten jännää nähdä persimonin raakileita ! Kuuluu suosikkihedelmiini, mutta en ole ikinä tullut ajatelleeksi että tokihan niitä jossain päin maailmaa kasvaakin 😀

  Meiltä on kahteen eri Lidliin puolen tunnin kävelymatka (vastakkaisiin suuntiin.) Toinen on "pelloilla" ja toinen Malmin ostarilla. Molemmista löytyy Cien kosmetiikkaa. Käytän Cien silmänympärysvoidetta. Hih, en ollutkaan tullut ajatelleeksi Lidl / little -yhtymäkohtaa kun itsellä on brittipuhetapa. TV:n Italia-kanavalla ääntävät tosi hassusti venyttäen Liidel. Täällä Suomessa osa porukkaa menee "Lidukkaan", osa Liiteriin. Minä menen vain Lidliin but it's all good 💚Eilen olisin ostanut maanantaitarjouksesta strutsipihvit, mutta niitä ei ollut tullut. Sanoin myyjälle että ei se mitään, on tällä aina jotain jännää kuitenkin 💜 Pieni seikkailu aina käydä Lidlissä. itsepalvelukassoja meidän kummassakaan Lidlissä ei vielä ole.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Teillä on sitten Lindlin kanssa sama kuin meillä Ikean: vastakkaisissa suunnissa ja molempiin n. 4 tunnin ajomatka :)

   Ihmiset ääntävät täkäläisten ääntämysoppien mukaan "laidl". Vähän ihmettelin, kun ekan kerran kuulin, kuulosti jodlaamiselta. Radiossa nyt kovasti mainostavat, että pitää sanoa "litdl".

   Nyt kyllä sydän pamppaillen odotan, että mitä kaikkea sieltä löytyykään tulevaisuudessa. Strutsinpihvejä! Voi kun meillekin tulisi kaikkia jänniä juttuja, eikä vaan sitä samaa mitä kaikki muutkin myyvät.

   Taidan alkaa käyttää Liiteriä. Kuulostaa kotoisalta.

   Delete
  2. Löysin sitten myöhemmin niitä strutsipihvejä ! Ne ovat pakastetuote, pitää ohjeen mukaan antaa sulaa jääkaapissa, kuivata paperilla ja sitten kypsentää. Tästä tulee vielä jännittävää kunhan ehditään sinne asti :)

   Delete
  3. Etsivä löytää! Meidän lähi-Lidl aukeaa huomenaamulla ja mä olen ihan innoissani. Aamulla en ihan heti mene, mutta sitten kun jonot helpottaa. Innolla odotan näitä mielenkiintoisia tuotteita.

   Delete