Thursday, July 6, 2017

Oh deer!

Mikään ei ilahduta vajaan 15 tunnin työpäivän aikana niin kuin takapihalle tulla tupsahtaneet peurat. Tässä tapauksessa citypeurat, duunipaikka on osavaltion pääkaupungin Raleighin postitoimialueella. Peurat olivat melkein iholla, talon takaseinässä kiinni. 

Illansuussa alkoi kuulua kiljunta Ms Johanna, Ms Johanna. Lapset osoittivat takapihalla laiduntavia peuroja. Juttelimme lasten kanssa siitä millaista olisi lähteä etsimään aamiaista, lounasta, päivällistä pihamailta, metsistä, niityiltä.

Olen tainnut aikaisemminkin kertoa siitä, kun lapset muutaman tutun lapsen kanssa harjoittelivat golfia. Äidit odottelivat kentän laidalla ja peurahan siellä käyskenteli. Kiljuin innoissani bambi, bambi! Look BAMBI! Muut nyökyttelivät innostukselleni. Kotvaa myöhemmin yksi äiti tuli luokseni ja sanoi mahdollisimman ystävällisesti, että vain Disneyllä on Bambi, kaikki muut ovat deer, peuroja. Oh deer. 
Mamma Peura, kovin näyttää hoikalta 


Kuvat on otettu kännykällä ikkunan läpi. Toiseksi alimmaisessa on Mama-Peura. Alimmaisessa on meillä hyvin suosittu water table -lelu kera pikkupeuran. 

Silloin kun peurat eivät takapihoilla käyskentele voi takapihoilla nähdä pupuja, pölläjä, haukkoja, kilpikonnia. Naapuri kertoi nähneensä tässä meidän pihamailla myös kettuja ja pesukarhuja. Käärmeetkään eivät ole tuntemattomia, copper head on myrkyllinen ja myös meidän autotallissa vieraillut kaunokainen. Muutamia vuosia sitten pikkuinen poikamme oli kävellä kalkkaroiden pesään, helistimien ääni vain kaikui. 

Nykyisin osaan tömistellä jalkoja, pitää ääntä kun lähestyn käärmeenpesiä. Ja nämä vauvapeurat, fawn, täplistä heidät tunnistaa. Nyt heti alkuunsa en osaa kuvitella mitään juuri suloisempaa. Varsinkin kun toinen näistä pötkötteli ruohikossa kuin Bambi konsanaa. 

16 comments:

 1. Teillähän onkin siellä pihallanne oikea eläintarha. Kauriita on täällä meilläkin, liikaakin.
  Vai vain Disneyllä on Bambi, katin kontit! Kaikki pienet kauriit ovat Bambeja.
  Ps. Blogissani esitellään yksi ihana punainen talo ja muistin että sinähän tykkäät niistä, joten käypä katsomassa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin on! Ihanin mun mielestä on Cardinal -lintu, joka on meidän osavaltion lintu. Se on kauniin punainen, upea.

   Hah, sitä minäkin. Bambi on bambi 😀

   Mulla on ollut vähän kiirettä viime aikoina. Kiitos vinkistä, muutenkin kyllä luen blogisi postaukset ja googlailen sitten Ahvenanmaan ihmeitä. Mulle on avautunut ihan uusi maailma.

   Delete
 2. Voi miten suloisia vieraita:) Minäkin sanon noita aina bambeiksi vaikka peuroja ovatkin,se Bambi on niin tarttunut,ja onhan koiranikin Bambi:;D Täällä menen aina talvisin tervehtimään peuroja Tel Avivin keskuspuistoon.
  Huh, vaikka pidänkin käärmeistä niin myrkyllinen käärme takapihalla on kurja juttu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sun Bambi on kyllä vielä ihan omaa luokkaansa.

   Joo, meillä on kolmenlaisia kalkkarokäärmeitä, Copperhead, Cottonmouth ja Eastern Coral Snake. Copperhead viihtyy vesien lähellä ja meidän takapihalla virtaa pikkuinen puro. En ole kovin innoissani ja tömistelen kyllä luonnossa liikkuessa.

   Delete
 3. Kauniita nuo vierailijasi ovat. Meillä pihalla käy valkohäntäpeuroja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nämä olivat kyllä jotenkin niin liikuttavia, pikkuiset äidin kanssa. Peurat ovat hyvin veistoksellisia, ylväitä.

   Delete
 4. Bambi tai deer, suoloisia ovat :D

  Maanantaiaamuna Finnoontien varrella olevalla pellolla ruokaili emo ja kaksi vasaa. Vaikka oras ei kovin korkeaa ollut (nykyisinhän kasvatetaan melko lyhytkasvuista viljaa, että eivät lakoa tuulessa), niin silti vasoista näkyi vain selkä. Tuo nopeasti ohi vilahtanut hetki riitti pitämään miut koko työpäivän hyvällä tuulella <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin se viljankin kasvatus kehittyy. En edes osaa ajatella mitä kaikkea sillä saralla (sattuipa sopivasti!) on tapahtunut.

   Minuakin joskus aamuisin ja iltaisin tervehtii työmatkalla peura jos toinen. Pitää kyllä olla tarkkana, sillä loikkivat myös hyvin vikkelästi auton alle.

   Delete
 5. Söpöjä vieraita! Eläinten ja lintujen touhuja on kyllä kiva seurata. Aurinkoisia kesäpäiviä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin onkin! Ja lasten kanssa niitä on aivan erityisen hauska tarkastella. Tänään taas säikäytimme karkuun neljä peuraa, jotka olivat ruokailemassa talon reunalla. Emme vaan nähneet katrasta ja meidän kolinat kuullessaan säntäsivät matkoihinsa.

   Mulle riittäisi aavistuksen verran vähemmän aurinkoa :)

   Delete
 6. Ihania bambeja 😀 Käärmeistä en kyllä piittaa... Yäk...

  ReplyDelete
  Replies
  1. En minäkään ole mikään käärmeiden ystävä. Mutta minkäs teet, elintila pitää jakaa kaikkien kanssa. Puhumattakaan meidän kahdesta myrkyllisestä hämähäkistä, mustasta leskestä ja brown recluse...

   Delete
 7. Oih, suloisia peuroja. Anoppilan pihalla näkee usein peuroja vain muutaman metrin päästä (paitsi jos Tarmo-koira huomaa ne ja säikyttää haukullaan). Kotikulmilla Helsingissä näkyy paljon rusakkoja ja muutaman ketunkin olen täällä nähnyt, muutaman kilometrin päässä keskustasta,

  ReplyDelete
  Replies
  1. Felix pitää kanssa joskus aikamoista mekkalaa takapihalla ja silloin tietää, että siellä on joku vähän mielenkiintoisempi otus. Tai sitten joku onneton leikkaaamassa naapurin nurmikkoa tai pensaita :)

   Delete
 8. Teidän pihallahan on suorastaan ruuhkaa! ;)
  Huh, myrkylliset käärmeet pihapiirissä ovat varmaan melkoinen hirvitys. Itse säikähdin alkukesästä, kun jalkojeni edestä luikerteli kyy, joka läksi kulkemaan kukkapenkin poikki ja ihan talomme seinänviertä pitkin. Käärmeen näkeminen saa kylmät väreet kulkemaan pitkin kehoa.
  Mutta tuollaiset bambit ovat ihania! <3 Hyviä kuvia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tähänkin pihaan rahjusti kerran kilpikonna, aika iso. Entisen kodin pihaan tuli ihan älyttömän kokoinen kilppari ja ei tykännyt yhtään kun laitoimme auton perään ja ajoimme lammelle :)

   Käärmeistä en kovin tykkää. Autotalliin eksynyt copper head oli pieni. Pienet ovat vielä vaarallisempia, sillä ne tujauttavat kaiken myrkyn kerralla kun eivätä osaa vielä säädellä. Yritän kylä meluta riittävästi ja yleensä onnistun, käärmeet luikkivat karkuun.

   Näin nämä bambit toisenakin päivänä. Seurueeseen oli liittynyt vielä yksi täyskasvuinen lisää.

   Delete