Friday, July 28, 2017

Kiropraktikon vaimo ja Beehive Ginger


Ruokakaupassa käydessä katse kiintyi outoon kasviin. Mähän en ole mikään hortonomi, joten useimmat kasvit ovat outoja. Oikein piti kokeilla, että onko tämä oikea vai jokin muoviviritelmä. Tuttu kukkaosaston pitäjä kertoi, että kasvi on beehive ginger. Onkohan tällä suomenkielistä nimeä? 

Kukkatäti näytti myös juuri valmistuneen kimpun, jossa hän oli eksoottista kasvia käyttänyt. Asetelma on menossa kiropraktikon vaimolle. Herra Kiropraktikko (hih, ihan kuin hullunkurisissa perheissä!) tilaa vaimolleen lähes viikottain kukkakimpun. En näitä ihmisiä tunne enkä tiedä, mutta veikkaan että joku oli tämäniltaisesta muistamisesta onnellinen. Minäkin ihan ventovieraana ja sivullisena ilahduin värikylläisestä ja riemukkaasta asetelmasta. 

Itse kävin kiropraktikolla kymmenisen vuotta sitten, kun selkä oli pahimmoillaan. Ensimmäisen käyntikerran jälkeen elämä kirkastui. Pari seuraavaa kertaa olivat vielä lähes yhtä tehokkaita, mutta sitten alkoi aina jokin muu paikka repsottaa kun yksi saatiin kuntoon. En kauheasti tykännyt selkäni rusauttelusta.  Rita Kieltenopettajan kotiblogista (klik klik) on ainakin kirjoittanut mielenkiintoisesti kokemuksistaan. Yksönen palasi tänään miehen kanssa kisamatkalta. Hänen osaltaan on uinnit nyt uitu. Mulla on vähän haikea mieli, sillä muistan ne lukemattomat kerrat kun sompailin pojan altaalle ja takaisin. Uinti alkoi maistua puulta menneen kauden aikana, joskus jo ennen joulua. Varmistin viime kesänä hänet uintiin taas ilmoittaessani, että tämä on se mitä haluat tehdä. Oli vielä silloin. Sovimme myös, että kausi uidaan loppuun vaikka ei jostain syystä enää innostaisi. Hattua nostan, että hän sinnitteli. Vielä hän jatkaa koulun uintijoukkueessa, mutta se on vain parin kolmen kuukauden rupeama vuosittain. 

Kaksoset eivät kauheasti ole kotiväkeä muistaneet Floridan matkallaan. Eilen illalla molemmat uivat b-finaalissa ja tänään poika selvitti tiensä a-finaaliin. Tärkeintä on kuitenkin hyvä meininki ja kavereiden kanssa hengailu. Eilen oli luennoinnut yksi Missi Franklinin uintiuran valmentajista. 

Tämä viikko oli töissä ihan hullu. Yksikään kolmesta työpäivästä ei ollut sen mittainen kuin oli sovittu, työpäivä joko alkoi tai loppui aikaisemmin tai myöhemmin. Se on aika yleistä näissä nannyn hommissa. Mutta pikkuisen melkein suivaannuin kun juuri ennen lähtöä sain tekstarin, että ei tarvitsekaan tulla kuin parin tunnin päästä. Sukulaistyttö onkin hoitamassa. Paikalle päästyäni kohtasin sekasortoisen leikkihuoneen (hyvä kun lapset leikkivät), piirrellyt seinät (hyvä kun lapset ovat luovia), märät ja kakkaiset vaipat & hautuneen pyllyn (hyvä kun vatsa toimii), kaksi nälkäistä tenavaa (hyvä ruokahalu on aina plussaa)... Teki mieli jättää graffitit seiniin ja sekasorto leikkihuoneeseen, mutta järjestin ja putsasin kuitenkin. Harvemmin nämä pienet kommellukset menevät sukulaistytön piikkiin. 

Ai niin, aikoinaan keksin selkäongelmille syyn. Huonot jalkineet olivat varmasti suuri tekijä. Crocksit tulivat myyntiin juuri noihin aikoihin ja minä onneton niillä astelin aamusta iltaan huomaamatta, että ne kuluivat epätasaisesti. Suurin apu vaivoihin löytyi, kun ostin kunnolliset lenkkarit ja sen jälkeen en ole käyttöjalkineista tinkinyt. Enkä crockseja ostanut. Onnellista viikonloppua! Nautitaan me kaikki näistä kiropraktikon vaimon kukista 😊 Ja sen lisäksi pidetään peukut pystyssä Ari-Pekka Liukkoselle MM-kisojen 50 vapaauinnissa. Finaalipaikka on huikea saavutus. Olen uintia seurannut nyt lähes 10 vuotta ja siihen sekunnin sisälle mahtuu monta uimaria. Luulen, että sitä ei aina Suomessa ihan ymmärretä.

11 comments:

 1. Onpa kyllä kivannäköinen kukka!

  Itse käyn kiropraktikolla säännöllisesti ja saan pidettyä kroppani kutakuinkin aisoissa :-). Varsinaisia vaikeita vaivoja ei ole ja niihin pieniinkin kolotuksiin saan avun säännöllisillä käynneillä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä tätä katsellessa melkein pää vinksahti :)

   Muistan vieläkin kuinka sen ekan käyntikerran jälkeen tuntui, että ajatuskin luistaa paremmin. Kiropraktikon kuvista paljastui mielenkiintoisia juttuja ja ei ole ihme että selkä on reistannut. Silloin kun olin pikkukoululainen, ja vähän isompi, ei koskaan mietitty että mitä siitäkin seuraa kun koulukassia kantaa säännöllisesti vain toisella olalla. Reput eivät silloin vielä olleet yleisiä.

   Mun paras apu on ollut jalkineiden lisäksi säännöllinen kävely. Ja tietysti jooga, jossa etenkin kiertoliikkeet tuntuvat hyviltä.

   Delete
 2. Onpa jännän näköinen kukka,en ole varma olenko nähnyt,pitää kysyä Billieltä,tutulta kukkakauppiaalta.
  Hienoa että ykkönen jaksoi vielä käydä kilpailemassa, mutta jos tuntuu siltä että kilpauiminen ei enään ole kivaa niin mitä sitä pitkitellä.
  Minä sain viimeisessä SUomen työpaikassani selkäkipuja kun takanani oli vetoa. Eräänän päivänä kun nousin ylös tunsin kamalaa kipua. Olin töissä IT-alan firmassa, ja kävin työterveyslääkärillä,joka antoi lääkkeitä mutta eihän ne auta,ja kun tulin hänelle uudestaan hän ehdotti että menen naprapaatille,koska hän ei voi tässä auttaa ja lääkkeet ovat vain kuin laastaria. Meninkin naprapaatille,3 hoitokertaa, niks naks, ja pahasti jumittunut selkä oli taas ok. Mikä harmitti oli se että vaiva tuli töistä ,tai siitä että siellä oli niin paljon vetoa selkäni takana,ja naprapaatin hoidot maksoivat paljon, mutta Kela ei korvaa vaihtoehtoisia hoitoja lainkaan. Esim täällä saan vuodessa 16 vaihtoehtoista hoitoa todella edullisesti sairaskassani alternatiivisten hoitojen klinikalla. Tuon jälkeenkin selkä joskus jumittuu mutta tiedän mitä silloin tehdä ja yleensä menee päivässä,parissa ohi.
  Kaunista heinäkuun viimeistä viikonloppua Johanna:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Rakkaalla lapselle näyttäisi olevan monta nimeä, googlaillessa löytyi ainaking Honeycomb Ginger ja Honeycomb Jungle Flower.

   Sikäli yksösen ponnistus oli upea, että harkkoja oli kuusi kertaa viikossa ja kisat päälle. Hän jaksoi kaikki harkat käydä, vaikka ei enää omalta tuntunutkaan.

   Teillä taitaa olla siellä aika hyvä terveysvakuutus. Toisin kuin meillä :( Silloinen vakuutus kyllä korvasi kiropraktikon käynneistä osan, mutta aika paljon siitä piti itsekin maksaa. Kuten kaikesta muustakin terveyteen liittyvästä.

   Mulla kanssa veto saa aikaan katalia juttuja ja esim. näin kesällä kun ilmastoinnit pauhaa niin neuletakki on aina käden ulottuvilla. Äkkiä alkaa tuntua, että vetoa on ollut liikaa. Saitko muuten vaihdettua työskentelypaikkaasi? Kurja tuollaisen asian takia kärsiä.

   Delete
  2. Jeps,täällä on tosi hyvä terveysvakuutus, pakollinen kaikille,ja menee tulojen mukaan,mutta sille saa sitten vastinettakin. Mulla on ollut siitä vain hyviä kokemuksia täällä,ja se on yksi niistä jutuista jonka vuoksi olisi ehkä vaikeaa lähteä muualle,jossa ei niin hyvä systeemi. Teillä Trumpelo pilasi Obaman hyvän terveysvakuutusuudistuksen. Ystäväni joka asuu Montanassa kertoi että kun oli viime vuonna työttömänä oli riippuvainen Obamacaren naisten terveyteen liittyvistä jutuista,Onneksi hän sai töitä ennenkuin Trumpelo pilaisi kaiken...

   Delete
  3. Siihen täälläkin oli vielä Obaman aikaan pyrkimys. Ei se hyvä ja toimiva ollut, mutta parempi kuin ei mitään. Ja ideahan oli, että kun tarpeeksi ihmisiä liittyy niin hinnat saadaan alemmiksi ja järjestelmä toimivammaksi. Pelottaa kyllä mihin nyt ollaan menossa. Ja sekin, että puolet kansasta ei halua että kaikilla olisi niinkin perustavaa laatua oleva asia kuin pääsy kohtuuhintaiseen terveydenhoitoon.

   Delete
 3. Hih, monet kiitokset linkityksestä 🙂Kauhean kiva postaus sinulla. Tykkään lukea noita kiropraktikko - juttuja kun vaihetaan kokemuksia. Minulla on seuraava aika kiropraktikolle vasta 17.8. Kuuden viikon tauko edellisestä käynnistä, eli taitaa loppu häämöttää. Se on ollut niin hauskaa ja antoisaa että tuumailen josko menisi jatkossa esim. hierojaa kokeilemaan tai Jaelin mainitsemaa naprapaattia.

  Hih, minuutin tauko kun nauran lempinimelle Trumpelo 😀😀😀
  Voi jessus ***pyyhkii silmiään naurun jälkeen***

  Uskomattoman näköinen beehive ginger. Siitä tulee mieleen männynkäpy ja hunaja ja joku avaruuskasvi 😀

  Hyvä että kaksosia ei koti-ikävä vaivaa. Yksönen lopetti uimisen varmaan juuri ennen kuin olisi muuttunut kalaksi 🐟

  Bloggailemisiin ! Terveiset melkein helteisestä Hesasta ☀️+ 22 C

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minulle ei ole edes ihan selvä mikä on kiropraktikon ja naprapaatin ero. Hierojalla olen käynyt ja tykkään kyllä. Meillä saa joskus Grouponin kautta tosi hyviä tarjouksia. Ainoa on, että hinnan päälle sitten lasketaan aina tippi. Musta olisi kiva käydä hierojalla niin, että hinta olisi selkeä eikä tarvitisi miettiä että laskenko tipin normaalihinnasta vai tarjoushinnasta.

   Joo, maan presidentille nauravat kyllä naurismaan aidatkin. Naurattaisi kai itseänikin, mutta esimerkiksi brittisarja Kyllä herra pääninsteri kuulostaa tervejärkiseltä tähän meidän nykymenoon verraaten...

   Yksönen oli eilen muuten ihan hirmu hyvällä tuulella, jutteli mun kanssa pitkät tovit. Luulen, että aikamoinen stressi helpotti.

   Ottaisin 22 C kiljuen! Tämä kuumuus ja lämpö alkaa käydä hermoille, kun ulos ei ole menemistä.

   Huoletonta heinäkuun loppua, Rita! 🌞

   Delete
  2. Muistan sekä Yes Minister että Yes, Prime Minister - sarjat 😀 Briljanttia kamaa.

   Minäkään en tiedä muuten eroista, mutta kiropraktikko on erikoistunut selkään, sen verran tiedän.

   Kiva kuulla että yksösen elämä helpottui 💕Stressittömyys on ihanaa. Lähden juuri opettamaan englantia 9-vuotiaalle tytölle. Ihana päätös heinäkuulle (ja toivottavasti jatkuu elokuussa).

   Meillä on lämmin raikas ilma sateen jäljiltä. Yritän puhaltaa sitä teidän suuntaan 😀

   Delete
 4. Hih, ihan kuin käpy olisi dipattu keltaiseen steariiniin jokusen kerran :) tuota tekis mieli kosketella, niin kuin tänään herttalyhdyn lehteä joka tuntui yllättävän pullealta.

  Tilasin tänään äidille synttärilahjaksi kukka-asetelman. 80 v. ei tavaraa tarttee ja kun kukista tykkää (nyt kotipihallaan varmaan on kaunista omastakin takaa kun jöriinit ja leimukukat kukkivat) niin aattelin hommata kahvipöydänkoristuksen.

  Täällä ollaan seurattu uimahyppyjä ja uinteja ja iloittu Liukkosen onnistumisesta. On se vaan niin pienestä kiinni, pärjääminen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mun piti googlata herttalyhty. Onpa muuten herttainen nimi! Ja ihan totta, tämä pinta oli kyllä niin vahamainen että vieläkin vähän epäilen kasvin aitoutta.

   Kaunis kukkakimppu ilahduttaa aina. Onnea äidillesi!

   Mun on ollut vaikea käsittää sitä, miten esimerkiksi jonkin 100 rintauinnin tai 200 selkäuinnin voi uida kerta toisensa jälkeen samalle sekunnille ja joskus vielä samalle sadasosalle. Matka on kuitenkin sen verran pitkä, että luulisi eroja tulevan enemmänkin, mutta näin se on lasten kanssa mennyt jo useamman vuoden. Ja sen olen oppinut ymmärtämään, että puolen sekunnin parannus ajassa vaatii monen kuukauden työtä.

   Delete