Tuesday, July 25, 2017

Jääkarhuja ja vesimelonia(ko)

Aamulla pudotimme yksösen aamuharkkoihin altaan reunalle kuuden jälkeen ja kaksoset lentokentälle puolta tuntia myöhemmin. Niin olivat lapset jo isoja, että sisälle ei tarvinnut enää saatella. Toisekseen joukkuehan siellä oli vastassa, mikäs siinä oli matkatessa. Lentoyhtiö oli kirjoittanut erikseen kyltin, jossa joukkue toivotettiin tervetulleeksi. Luulisin matkassa olevan 20-30 uimaria, 4-5 valmentajaa ja pari esiliinaa. Yksi tekstari on tullut, mukavaa on.

Mä läksin kaupoille. Päivälämmöt hipovat jo 40 C astetta. Siksi ilahduinkin, kun Z Gallerie -sisustuskaupan ikkunassa pötköttelivät jääkarhut. Tämä on sellainen sisustuskauppa, jossa on mukava kierrellä ja katsella. Pari vuotta sitten löysin joulun alla suloiset pingviinit takanreunalle, mutta harkitsin niiden kanssa pari päivää liian kauan. Pingviinit vaelsivat muiden ihmisten takanreunoille ja joulun viettoon. Vieläkin harmittaa. 

Ostin neuleen siinä toivossa, että syksy ja viileät tulevat. Nuorimmaiselle lähetin kuvia erilaisista t-paidoista varmaan miljoona ja niistä sitten yksi kelpasi. Oli lasten vaatetus paljon helpompaa silloin, kun äidin valitsema passasi. Mutta yksi on hyvä alku. Mikä siinä muuten on, itselleni kun katselen koluan superalennuksia ja poistorekkejä. Ei ole niin nökönuukaa. Omatunto soimaa jos jokin maksaa vähänkin enemmän ja tarkkaan harkitsen, että tarvitsenko. Lasten kanssa olen vain onnellinen, kun saan jotain ostaa ja antaa. Joskus pitää muistuttaa, että töitä on tehty, lupa on jotain hankkia itsellekin.

Jääkarhut jäivät kauppaan, vaikka olisivat aika söpöt lampaantaljan päällä takan edessä. 
Appelsiinipuun alla Jaelilta  sain ajatuksen alkaa tökkiä hedelmien siemeniä multiin. Ja kun mä olen vähän laiska, niin vien ne suoraan takapihalle. Siihen kohtaan mihin panin vesimelonin siemenen on nyt noussut tällainen taimi. Olen yrittänyt googlailla voisiko tämä olla meloni vai ei. Löysin kuvan, joka tuki käsitystä että mulla on viherpeukalon lahjoja. Nyt vaan pitää vartoa, että onko siinä kohta päänkokoinen marja vai ei. Osaisiko joku kertoa ilakoinko ja odottelenko täällä ihan turhaan? 


17 comments:

 1. Kivat jääkarhut. Joskus sitä venyttää ostopäätöstä niin, että on liian myöhäistä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä vieläkin haikailen niitä pingviinejä, ne oli jotenkin niin sympaattisennäköisiä. Tunnustan, mun pitäisi kehittää enemmän impulsiivista puoltani. Ja täällähän nämä ostokset on tosi helppo palauttaa jos tulee katumapäälle. Mitään ei kysellä ja rahat saa takaisin.

   Delete
 2. Vautsi, vesimelonin taimi ! Me kasvatimme yhtenä vuonna kurpitsan. Varsi kasvoi ja kasvoi pitkälle maata myöten. Kukkia tuli paljon mutta lopulta vain yhteen kehittyi muhkean kokoinen kurpitsa. Saimme siitä paistettuja kurpitsakuutioita, piirasta ja keittoa. Aika raskas paloiteltava. Emme ole tulleet uudelleen kasvattaneeksi. Jään jännittyneenä seuraamaan kehittyykö tuosta taimestasi vesimeloni 🍉

  Kerrassaan sympaattiset jääkarhut. Niille tulisi varmaan kuuma takan ääressä pötköttäessä. Joutuisikohan niitä tomuttamaan usein? 😀

  Teillä onkin melkomoinen helle. Toivottavasti kaupoissa on ilmastointi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täällä on kuvia meidän kurpitsasta vuodelta 2009

   http://ritamentor.blogspot.fi/2009/07/kurpitsa-kehittyy.html

   Delete
  2. Hieno kukka kurpitsassa! Mun isä kasvatteli kurpitsoita ja jotkut oli aika huikean kokoisia.

   Sykyllähän sitten kurpitsoita tulee korvista, kun niitä on tarjolla joka puolella. Kaivertamisen olen oppinut ja nykyään sujuu jo aika hyvin. Alkuunsa tuhraantui tunti jos toinenkin. En kyllä tiedä onko kaiverruskurpitsat eri lajiketta.

   No kuumahan niille tulisi! Felix-koira voisi myös kokea, että reviiri on uhattuna. Mutta ihanat olivat!

   Delete
 3. Oi miten teillä onkin hellettä, ehkä siihen tottuisi.Heinolan sää ja Sysmässä mökillä on ollut aika viileää, nytkin vajaa 20C. Näin eläkeläistähän se ei haittaa voi hyvällä mielellä tehdä sisähommia. Kolme vuotta sitten olin kummityttöni luona Wienissä ja siellä oli koko viikon yli 34C,oli aikamoisen hiostavaa. Loppuviikoksi ja kaiketi ensi viikollekin on luvattu hellesäätä, sitä oottaessa. Kiitos kun jaksat aina käydä jättämässä puumerkin blogiini, ilahduttaa minua suuresti <3 Mukavia päiviä sinne suuren meren taakse :-))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sinulla on niin kivoja projekteja, on ilo käydä kurkistelemassa.

   Ottaisin alle 20 C astetta vastaan onnellisena. Elokuu on vasta tulollaan ja sähkölaskunkin mukaan tämä on ollut kuumempi kesä kuin vuosi sitten. Mittarin lukemat pyörivät silmissä :(

   Heinola ja Sysmä ovat kaunista seutua. Siitä on kyllä aikaa kun siellä päin olen ollut, varmaan lähes 30 vuotta. Varmaan paljon muuttunut siitä.

   Delete
 4. Kivat jääkarhut. Täälläkin tällä viikolla niin kuumaa,pitkälti yli 30 astetta ja kosteus päälle,mikä tekee kauppakeskuksista kaikkein mukavimmat paikat tähän aikaan vuodesta kun niissä on hyvät air condition systeemit:)
  Hienosti näkyy sun kurpitsasi tai melonisi kehittyvän, toivottavasti sitten joskus ilmestyy siihen hedelmääkin:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli ihana kävellä ostarilla! Kävelin ihan vain kävelemisen ilosta ympäriinsä.

   Eilen googlailin ja mulle paljastui, että vesimeloni on marja! Tosi outoa. Ja muistui mieleen, että arbuusiakin olen kuullut melonista käytettävän. Arbuusi on kiva sana. Joten kiitos vain sinulle, olet ollut tässä inspiraation lähteenä :) Olet virallisesti vähän niin kuin kummitäti.

   Delete
 5. Johanna: hih,olen arbuusin kummitäti,kiitos:) Pidähän hyvää huolta kummikasvistani että tulee kunnon marja;D
  SInulle on haaste blogissani
  https://appelsiinipuunalla.blogspot.co.il/2017/07/101-kysymysta-ulkosuomalaisille.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos haasteesta! Mielenkiintoiset kysymykset ja sun vastauksissa on paljon samaa kuin mitä minä tulen vastailemaan. Yhteiskunnan kahtiajako näyttää olevan globaali ilmiö.

   Kävin juuri tarkistamassa arbuusin tilan. Tuli mieleen, että pitäisikö siihen levitellä suojaverkko tai jotain. Meillä on pupuja ihan hirveästi ja tällainen herkku saattaisi olla mieleen. Jos se nyt on arbuusi. Kiitos, kun näin otit arbuusin omaksesi! 😀

   Delete
 6. Menestystä reippaille uimareille. Kuten myös onnea arbuusin kasvattajalle. Laitathan sitten tilannetiedotuksia? :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minä välitän toivotuksesi uimareille. Kiitos, kun heitä muistat! Illalla tuli hyvän yön toivotus ja nyt ei ole kuulunut mitään. Nuorimmaisen hain yökylästä ja siellä hän jo reppunsa kanssa odotti tienposkessa. Kaverei oli lähtenyt kuudeksi aamuharkkoihin, meidän nuoren miehen harkat ovat iltapäivällä.

   Ihan varmasti kerron arbuusin kuulumiset. Juuri äsken söin melonia ja löysin siemenen. Kävin jo pistämässä multiin 😀

   Delete
 7. Voi miten kuulosti mukavalta tuo kunnon lämpö♥ ja ihania nuo jääkarhut:) Toivotaan satoa tuosta taimesta..eihän sitä koskaan tiedä mitä poikii kun jotain istuttaa:) Mukavaa keskiviikkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä tämä lämpö tietysti hellii luita ja lihaksia. Ei pahemmin tarvitse lämmitellä ennen kuntosalille menoa. Autoilu riittää :)

   Mitä enemmän näitä jääkarhuja olen nyt katsellut, niin kyllä tällainen olisi paikallaan. Melonin, jos se nyt on meloni, suhteen olen toiveikas. Ei vaan millään malttaisi odottaa!

   Ihanaa keskiviikkoa!

   Delete
 8. Suloiset jääkarhut! Nuo siemenkokeilut ovat ihan parhaita ja välillä yllättävät mukavasti. Toivottavasti saisit taimestasi satoa. Hyvää loppuviikkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tässä kavattamisessa (siis kasvit, ei lapset) on vain se kurja puoli, että nyt aamulla sydän kurkussa käyn katsomassa onko taimi vielä tallella. Meillä on ihan hirveästi jäniksiä, oravia ja vaikka mitä ja eihän sitä tiedä milloin alkaa meloni maittaa.

   Mukavaa loppuviikkoa! Teidän puutarha on kyllä aikamoinen innoituksen antaja.

   Delete