Tuesday, July 4, 2017

Heinäkuun neljäs

Itsenäisyyspäivän aamu on koittanut kauniina. Ja kuumana. Kello on vähän yli yhdeksän ja mittari näyttää jo yli 30 C astetta. Mulle tulee tänään muutenkin kuumat paikat, sillä pojat ovat pyytäneet kavereita kylään ja hampurilaisia pitäisi värkätä 12 (tai vähän yli) nuorelle miehelle. Vanhempi poika hoitaa grillimestarin hommat. 

Illalla kävin auttamassa muutaman tunnin yhtä vakioperhettä. Mä aina etsin jotain hommaa, kun lapset ovat unessa. Löysin kuivurista taiteltavaa. Kotiovelle tullessa sain tekstarin: "Thank you so much for doing our laundry past two times, that is really sweet of you!" Tulin ihan älyttömän iloiseksi. On paikkoja joissa tuntuu, että vaikka kuuraisin talon lattiasta kattoon kukaan ei huomaisi mitään. Kissa kiitoksella elää, mutta mä kyllä ilahdun.

Aloin puolenyön aikaan kysellä, että missäs te pojat kuljette. Me ollaan täällä kaupassa ostamassa voileipätarpeita, meitä on viisi ja mennään metsään tekemään voileipiä. Ok. Sanoin, että voivat tulla myös takapihallemme värkkäämään voileipiä. Vajaan 15 minuutin päästä takapihalla istuikin sekalainen seurakunta mussuttamassa yöpalaa. Kulkeminen tapahtuu näppärästi rullalaudoilla. 

Tällaisen ison huivin voi tilata Amazonin kautta. Valmistaja on Fashionomics.

Kuntosaliprojekti etenee, käyntejä seitsemän ja rahaa hyväntekeväisyyteen $14. Olisin tänäänkin mennyt, mutta sali on kiinni. 

Happy 4th of July kaikille teille, jotka sitä tänään vietätte!

14 comments:

 1. Toivottavasti oli oikein mukava 4th July. Täälläkin on niin kuumaa ja kosteaa,ihan kamalaa... Onko teillä nyt kosteaakin vaiko vain kuumaa? Bambikin on ollut ihan väsähtänyt nämä heinäkuun ensimmäiset päivät.
  Kiitosta on kiva saada,se ilahduttaa:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Jael! Nuorempi poika oli tuonut kaksi kaveria yökylään, joten aamu alkoi aamupalan laitolla joka pojan piti hoitaa... Piti vähän herätellä ensiksi. Kivoja kavereita, ei siinä mitään.

   Kosteaa, on ihan turkasen kosteaa. Jos olisi kuiva ilma, niin ei tämä lämpö vielä haittaisi. Felixin karva on nyt ihan lyhyt, yhtään pitemmällä karvalla Felix läkähtyy. Bambille jaksamista! Pikkuiset on kovilla.

   Mä olen erityisen perso kiitoksille :)

   Delete
 2. Minä myös toivon että päivä oli ihana! Ja ettei lämpötila tuosta paljoa nousisi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Säätiedotuksen mukaan saaattaisi ukkostaa. Poika on nyt organisoinnut ja pyytänyt kavereita tuomaan nyyttärityyliin syötävää ja juotavaa. Me tarjotaan hampurilaiset ja vähän hedelmiä. Ja tietysti sitten sitä, mitä on jäänyt puuttumaan. Ihan kiva nähdä miten organiseeraus on onnistunut :)

   Delete
 3. Toimelias poika sinulla. :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli hauska nähdä poika tositoimissa. Hän hienovaraisesti ohjasti kavereita miten korjataa omat jäljet, pistetään roskat roskiin, tiskit tiskariin. Näytti hauskalta, kun nuoret miehet seisoskelivat grillin ympärillä sodatölkit käsissä... Aamulla aamuharkkojen jälkeen poika oli vielä ilman eri kehotusta korjannut ulkoa kaikki juhlien jäljet. Olen kyllä lapsista niin onnellinen :)

   Delete
 4. Kiitos on aina paikallaan ja me ihmiset kaipaamme palautetta ja kiitosta työstä. Sitä vain saa niin harvoin, että melkein hämmentyy, kun joku kiittää. Lämpötila on varmasti siellä nyt ihan liikaa. Täällä 10 asteisessa heinäkuussa 30 astetta olisi ihana edes yhden päivän.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yritän itse muistaa kiitellä. Lapset varsinkin ilahtuvat, jos huomaan heidän ylimääräiset ponnistelunsa :)

   Kello on tulossa viisi aamulla ja taas on mittarissa 23 C astetta. Auringon noustessa ollaan sitten taas helteisissä tunnelmissa. Tämä kesä tuntuu olleen kuumempi ja etenkin kosteampi kuin vuosi sitten. Toivotaan, että kesälämpöiset löytävät sinnekin.

   Delete
 5. On teillä lämmin. Meillä oli tänään kokonaiset +9*C lämmintä! Heinäkuun helteistä ei ole tietoakaan... kiitokset on aina mukava saada 👍

  ReplyDelete
  Replies
  1. Melkein ottaisin sen 9 C. Ilmastointi pauhaa, ulos ei ole asiaa, yksi jos toinen käy kärttyisäksi ja tylsistyy. Sähkölaskuista puhuattakaan. Mulla on niskat kipeänä, kun olen tehnyt töitä talossa jossa ilmastointi todella hyrrää. Lapset nukkuvat fleece-yökkäreissä...

   Elokuu viimeistään varmaan hellii. Niin muistan aina joskus aikoinaan olleen. Vai kultaako aika muistot...

   Delete
 6. Ihanaa että sait ansaitsemasi kiitokset! Itse pyrin aina sellaiset muistaa antaa jotta jaettu ilo olisi isompi ilo :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aika usein kai tulee ajatelleeksi, että työntekijälle maksetaan työstä joten siinä on riittävästi kiitosta. Veikkaisin, että monen jaksaminen työelämässäkin paranisi kun pomo aina silloin tällöin kiittäisi. Kai sekin on muuttumassa, mutta mun aikaan siellä Suomessa ei pomot pahemmin kiitelleet :)

   Sun blogista tulee hyvälle mielelle, asettelet sanasi niin hauskasti. Joten kyllä sinä sitä iloa jaat.

   Delete
 7. Onpa kaunis 4th of July - huivi :)

  Ihanaa että sait kiitoksia tehdystä työstä. Kumma miten harvoin ihmiset loppujen lopuksi huomaavat kiittää. Kiitos kun käyt kommentoimassa blogiani :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. En ole mikään kovin suuri lipputuotteiden fani, mutta tämä on kyllä kauniisti toteutettu. Sen voisi vaikka kaulaansa laittaakin.

   Kiitos Sinulle, kun kommentoit aina ajatuksen kanssa. Kyllähän nämä kommentit ovat vähän tämän homman suola. Ja sokeri.

   Delete