Wednesday, March 29, 2017

Eternity Ring

Nannyn hommia tehdessä on tullut väkisinkin mieleen, että ihmiset ovat aika varakkaita. Vähän päälle kolmikymppisillä on isot omistustalot hyvillä paikoilla, nannyt ja siivoojat käyvät. Autot ovat uusinta mallia ja ulkona ruokailu ja matkailu normimeininkiä. Lasten leluista nyt puhumattakaan. Yltäkylläisyys näkyy monessa asiassa. 

Yksi isä tekstaili pääsisinkö ex tempore -iltavahdiksi. Ikävä kyllä olin lupautunut muualle. Juttelimme sitten seuraavalla kerralla tästä tapahtumasta. Aviomies oli päättänyt ilahduttaa vaimoaan kesken raskaan työviikon. Illallisen aikana vaimo sai rakkauden ja arvostuksen osoituksena eternity ring -mallisen sormuksen. Kyselin, että oliko hääpäivä tai jokin muu merkkipäivä. Ei, vaimokulta vaan tekee niin kovasti töitä. Hmm. Ihanaa ja lutuista etten sanoisi. Ystävänpäiväksi tilattu kukkakimppu hakkasi mennen tullen hotellien aulojen runsaat kukka-asetelmat...Yhdessä perheessä sisustetaan. On ihan kiva mennä ja katsoa, että mitä uutta on ilmaantunut. Lapsen huoneeseen tulee kokonainen kalusto lipastoineen, sänkyineen, hyllyineen. Pikkuinen näppärästi katoaa Queen -size sänkyynsä. Olen usein se, joka lähetykset kuittaa. Valaisimet uusitaan kautta talon kerralla ja puutarha myllätään uuteen malliin. 

Vauraus ja elämisen helppous on jotenkin käsittämätöntä. Palveluiden ostaminen on tavallista. Me suomalaiset (ainakin mun ikäpolvi) yritämme viimeiseen saakka suoriutua kaikesta itse, alusta loppuun. Ruuanlaitto ei ole mikään jokapäiväinen paha, ruuan voi käydä hakemassa mieluisasta ravintolasta. Jos ei palkata nurmikonleikkaajaa niin ainakin hoidetaan homma pikkuisella traktorilla. Aikaa jää ystäville ja perheelle. Ei tarvitse tapella kuka imuroi ja kuka keittää potut. Isovanhempien kanssa seurustellaan, kun nanny hoitaa vahtimispuolen. 

Tyttärelle sanoin leikilläni, tai ainakin puoliksi leikilläni, että kannattaa sitten ottaa amerikkalainen mies. Yhteistä näille perheilleni on, että äitiä todella ainakin NÄYTETÄÄN arvostavan, naiset päättävät. Eihän kaikki tietysti ole sitä miltä näyttää, mutta jostain sekin kertoo, kun isä nappaa lapset kainaloonsa työpäivän jälkeen, pukee ulkoilutamineisiin ja vie leikkipuistoon jotta äiti voi rentoutua työpäivän jälkeen. Tai kun isä viipottaa lapsi kainalossa grillin ja keittiön väliä, hoitaa ruuanlaiton ja lapset jotta äiti voi seurustella.

6 comments:

 1. Sulla on mielenkiintoisen kuuloinen työ! Tuo sormus on kaunis, todella näyttävä!
  Itse olen myös saanut mielettömän hienoja lahjoja (koruja mm) mieheltäni, mutta niissä on aina ollut merkkipäivä kytkettynä. Koen kuitenkin mieheni arvostavan minua naisena ja ihmisenä ja se on se kaikkein tärkein juttu! En voisi olla miehen kanssa, jolta en saisi arvostusta. Tämä ilmenee jatkuvina pieninä juttuina arjessa ja mm. siten, että voin rauhassa matkustaa töihin Suomeen. Lahjat ovat kivoja, mutta kyllä se todellinen arvostus naista kohtaan ilmenee käytöksenä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Arvostus ja keskinäinen kunnioitus ovat varmaankin suhteen kuin suhteen kulmakiviä. Eihän siitä muuten mitään tule. Ihanaahan se on, kun huomioidaan ja muistetaan :)

   Mun asiakkaista taitaa moni lukeutua milleniaaleihin ja olo on kyllä sellainen, että ovat erilainen ikäpolvi. Ja kovia tekemään töitä.

   Delete
 2. Tosi kaunis sormus:) Mielenkiintoisia kokemuksia sinulla Nannynä.Tuollainen palveluiden ostaminen on varmaankin yleistä missä tahansa vauraalla alueella,aikaa jää tosiaankin enemmän kun voi ostaa palveluita elämää helpottamaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja onhan se tietysti minullekin helppoa: ei tarvitse alkaa lasten ruokia alusta alkaen valmistaa. Kaapista vain kiskaisee edellispäivän ravintolapaketin, lämmittää mikrossa ja kas, siinä on ateria. Joskus vähän karmii mm. suolan määrä, mutta talossa talon tavalla.

   Delete
 3. Very interesting! This work is really satisfactory for us. Thanks- Eternity Ring

  ReplyDelete
 4. Its pretty nice and gorgeous engagement rings, i love it so much,, Thanks for sharing this awesome post.
  Eternity Ring

  ReplyDelete