Monday, July 20, 2015

Ei tule lasta eikä saunaa

Saunaprojekti ei edisty. Kahden viime viikon aikana on tapahtunut jotain suurin piirtein yhtenä päivänä viikossa. Tänään, maanantaiaamuna, ei tullut ketään. On ollut monta päivää, jolloin sauna olisi ollut paikallaan.Eilen muistin, että onhan meillä amme. Tai itse asiassa niitä on kolme, mutta tässä master bedroomin yhteydessä olevassa kylppärissä on sellainen poreileva malli (onks se poreamme?, nyt alkaa olla suomen kielen sana hukassa). Olemme asuneet tässä kohta kaksi vuotta ja tämä taisi olla neljäs kerta kun ammeeseen pulahdin. 


Ja olihan se ihanaa viinilasillisen kanssa. Oikein rentouttavaa ja mukavaa. 
Olen aina vähän ihmetellyt amerikkalaisten viehtymystä kylpyammeisiin. Jotenkin itsestä ne tuntuvat vähän epäkäytännöllisiltä. Hyvin harvoin tulee kylvettyä. 

Saunaprojektin alku oli niin lupaava. Miehet olivat  paikalla nakutettuina ja yhden vaiheen loputtua saatiin toinen heti käyntiin. Ymmärrän kyllä meidän kontrahtoria. Hän varmaan kilpailee näistä urakoitsijoista toisten kontrahtoreiden kanssa. Mutta kyllä tämä päivästä päivään odottaminenkin on tylsää. Tässä on nyt mennyt koko kesä. Mun pitää olla avaamassa ovia, huolehtimassa että Felix pysyy jaloista poissa. Se yhdistettynä kolmiinkin eri harkkoihin päivässä, kisoihin ja yhden koululaisen kuljettamisiin alkaa nyppiä. Puhumattakaan siitä, että talossa häärää aina vain vieraita ihmisiä. Sopimuksen mukaan valmista piti olla 30 päivän kuluttua siitä, kun urakka alkaa. Hiljalleen alkaa tulla mieleen Peter Mayle ja Vuosi Provencessa. 

Toisaalta ryttyilystäkään tuskin mitään hyvää seuraa. Työn jälki näyttää toistaiseksi hyvältä ja haluamme sen olevan sitä edelleen. Epäilen, että moni muu on samanlaisessa tilanteessa. Ehkä tämä on niitä tilanteita, jossa se koviten huutava saa ensimmäisenä palvelua. Amerikkalaiset ovat vaatimisessa kyllä hyviä. Me suomalaiset ehkä turhankin suurpiirteisiä. 


Mutta rentoutuuhan sitä kylvyssäkin. 

Onnellista viikkoa! Kiva, kun kävit lukemassa. Mun kaikki blogikuvat taitaa olla tyyliin tukka hajalla ja ilman meikkiä (johtuu kai siitä, että sellainen olen valtaosan ajasta). Pitää pynttäytyä joku päivä ja ottaa kuva pari. En mä aina ole ihan näin karmea harakanpesä. Mutta musta toi ilme kertoo aika paljon olotilasta. Enjoy. Lather. Soak. Unwind.

10 comments:

 1. Välillä olisi kyllä ihana pulahtaa ammeeseen. Mutta meillä on sauna. Kaikkea kun ei voi vaan saada! ;)
  Rentoa viikkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ajatus kylpemisestä tuntuu aina jotenkin erityisen kivalta. Sitten itse loiskehdinta on ok, mutta puuttuu takkatuli, karhuntalja, vaimea musiikki (mieluummin ainakin kolmihenkinen orkesteri jossain pihamaalla, niin että vaimea musiikki kantautuu avonaisesta ikkunasta)... Mun yleisin virhe on laskea niin kuuma kylpyvesi, että lopuksi olen punainen kuin rapu ja kylpyaikakin on lyhyenpuoleinen.

   Delete
 2. Niin rentoutuneen näköinen nautiskelija kylvyssä!

  ReplyDelete
 3. Oi, amme on ihana! Sä näytät tuossa kuvassa aivan siltä Mullan alla -sarjan näyttelijältä (en muista nimeä...), tosin nuorempana painoksena!!
  Annika

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tassuammeet on vielä sitten ihan omaa luokkansa!

   Kävin katsomassa kuvia Mullan alla näyttelijöistä (en ole itse sarjaa katsonut, vielä). Näytin yhtä ryhmäpotrettia lapsille ja pyysin näyttämään, missä äiti on siinä. Olivat löytävinään :)

   Delete
 4. En tiedä miksi minulle tuli kauniista kuvastasi Meryl Streep.. ehkä luonnollisuus yhdisti :)
  Miksei kylpykin joskus olisi kiva, mutta en saunaa tassuammeeseen (enkä muuhunkaan) vaihtaisi. Hyvää kannattaa odottaa ja unelmoida syyskoleilla saunomisesta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Tii kannustuksesta! Odottavan aika vaan on pitkä ja kun ei millään malttaisi odottaa. Onhan meidät suomalaiset hemmoteltu saunojen suhteen. Ovat ne maailman laajuisesti ajatellen aikamoista ylellisyyttä. Just niitä asioita joiden arvon sitten ymmärtää Suomesta lähdettyään :)

   Delete
 5. Ihania kuvia,tuollaisen kylppärin haluaisin minäkin tassuammeineen,suihkussa on vähän paha nauttia viinilasillista :) ja ihana kuva sinustakin. Tää blogisi on mahtava☺

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Päivi! Joo, suihkussa en ole viiniä nauttinutkaan. Siihen pitäisi vissiin ottaa sellainen urheilijoiden juomapullo. Joku on mulle joskus vakavissaan väittänyt, että hänellä on ollut kämppis joka tupakoi suihkussa. Taitaa olla urbaanilegenda.

   Delete