Thursday, July 30, 2015

Almost there

Valoa alkaa näkyä tunnelin päässä. Saunan ja kylpyhuoneen lopputarkastuksen pitäisi olla viikon päästä torstaina. Mä uskon kyllä vasta sitten kun näen. 


Tänään tapahtui taas paljon. Saunan oven yläpuolelle askarreltiin valot. 


Ja saunaan laitettiin skylight. Mitenhän tämä nyt suomeksi kääntyisi. Kuvan katon tötteröstä tulee siis luonnonvalo, mutta ikkuna se ei sikäli ole että siitä jotain näkyisi. Valoa tulee niin paljon, että koko tila valaistuu.


Ja eihän kunnon amerikkalaista saunaa ole ilman varoituskylttiä. Tällainen oli laitettu kiukaan päälle. 


Lauteen keskellä on leima "Hand crafted in USA". Tätä katsoessa tuli kyllä vähän ristiriitainen olo. Miksi siinä ei ole leimaa, jossa sanotaan että Suomessa tehty, vanhoja perinteitä kunnioittaen? 

Valmistumisen häämöttäessä alan käydä kärsimättömäksi. Tuntuu, että koko kesä on mennyt odotellessa tuleeko joku töihin vai ei, mihin pistän Felixin, pitääkö olla avaamassa ovia.  Onhan alkuperäinen valmistumisaika kohta ylitetty kahdella kuukaudella.

Tänäänkin oli kolmenlaista työporukkaa: putkimies, kattoikkunan tekijä, puuseppä. Putkimiehellä ja kattoikkunan tekijällä oli jälkikasvua mukanaan. Niin on ollut monella muullakin. Näyttäisi olevan tapana, että omat lapset palkataan apumiehiksi. Putkimies on käynyt useamman kerran ja välillä on mukana poika, välillä tytär. Tänään oli tytär, sillä poika oli häämatkalla. Tyttären kanssa asentelivat näppärästi hanat ja suihkut. Olisihan se upeaa osata ihan oikea ammatti. 

Jos kaikki menee hyvin, niin viikon päästä saunotaan. Ja sitten alkaa selvitä minkälainen sauna on rakennettu. Hirvittää jos löylyt eivät satukaan kohdilleen. Onko liian kuiva, kostea, kipakka, haalea...

6 comments:

 1. Kyllä se sauna sieltä tulee :)
  -Jonne (http://jonnenkuvat.blogspot.fi/)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kannustuksesta! Sitä on vaan niin malttamaton :)

   Delete
 2. Mahtavaa ,pian pääsette saunomaan:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä tätä hartaasti odotetaan. Mulla on peukut ja varpaat pystyssä :)

   Delete
 3. Kohta se odotus palkitaanĺ:) minua huvitti tuo varoituskyltti :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eiks olekin vähän hassu! Ensin ajattelin, että kyltti otetaan pois kunhan saadaan sauna valmiiksi. Nyt kuitenkin aloin miettiä, että eihän amerikkalainen sauna ole mitään ilman varoituksia. Ehkä rakentajalla on vielä joku muukin plakkarissa :)

   Delete