Saturday, April 4, 2015

Nurmikkoneuroosi

Olen huhkinut ulkona ja etupihalla kuin heikkopäinen nyt useamman päivän. Yritän saada nurmen kukoistamaan, hehkumaan smaragdin vihreänä. Kunhan vaan saan juurista kaiken karstan niin eiköhän kasvukausi ala. Tai sitten ei. 

Kaksoset oli kutsuttu pelaamaan vesipalloturnaukseen.Olivatkin innoissaan, kun lukion ekaluokkalaisina saivat pelata collegeopiskelijoiden kanssa. Mies yllätti mieluisalla iltapalalla. Jos joku kaipailee suomalaistyylistä siideriä, niin tämä belgialainen Strongbow on sitä: makeahko ja hedelmäinen. Ikävä kyllä amerikkalaisista siidereistä puuttuu mehevä maku, ovat kuivia ja värittömiä. Ja kuten kuvasta näkyy, alkoholillinen siideri on "hard cider". Takapihan nurtsi näyttää hyvältä. Se on tuuhea ja vihreä, paljas maa ei pahemmin pilkota. Sinivalkoinen lippu on Skotlannin lippu, St Andrew's Cross.


Etupiha onkin sitten toinen juttu. Näyttää melkein perunamaalta. Olen menneellä viikolla päivittäin rapsutellut nurmikkoa ja yrittänyt saada juurille ilmaa. Kasvukausi on alkamassa. Ajattelimme uusia nurmikon, mutta mua ei yhtään huvittaisi pistää siihen paria tuhatta dollaria. Ja olemme jo vähän myöhässä. 


Naapurit kävivät kannustamassa ja sanomassa, että hyvältä näyttää... Viime yönä näin unta, että haravoin. Unessa alkoi vesisade  ja nurmikko kasvoi ihan silmissä. Neuroosin puolellehan tämä alkaa mennä. 


Felix on nauttinut lämpöisistä päivistä. Illan tummuessa Felix nuokkui pöydän alla. 


Leppeä tuuli puhalteli, lämpö helli vielä iltamyöhällä. Felix ei ollut ainoa jonka silmät alkoivat lupsua. 


14 comments:

 1. Kyllä tuosta vielä rapsuttelulla hyvä nurmikko tulee!
  Oikein hyvää pääsiäistä sinne!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kannustuksesta, Lady! Ehkä tässä on vielä toivoa.

   Onnellista pääsiäistä!

   Delete
 2. Koiruus suorastaan näkyy nauttivan olostaan :). Mä uskon ton nurmen tosta vielä tokenevan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Felix kyllä nauttii. Turkki leikattiin jo lyhyemmäksi, ei ihan läkähdy lämmössä. Tuossa deckillä on hyvä vahdata lintuja ja oravia - ja syöksyä haukkumaan jos ovat liian tuttavallisia.

   Hei kiitos! Sun asiantuntijan lausunto kannustaa :) Ehkä tässä vielä nautitaan vihreästä etupihasta.

   Delete
 3. Ihana Felix!

  Minun silmääni etupihan nurmikko on tavallinen ja ok, enkä sitä uusisi. Takapihan nurmikko on ihan super-sarjaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Felix on kyllä painonsa arvoinen kaikenlaisia jalometalleja.

   Täällä tämä nurtsinkyhnytys on oma lajinsa. Ja jos ei ole ihan säännösten mukainen, niin asukasyhdistys lähestyy... Vanhassa paikassa ehdotin miehelle, että silputaan dollarit suoraan siihen nurmikolle - vihreäähän ne ovat nekin. Tuntui, että kaikkinliikenevä raha ja aika meni nurmikon laittoon. Ja loppukesästä se kuitenkin paloi kastelusta huolimatta.

   Delete
 4. Voi ihana Felix :) Kyllä tuosta hyvä nurmikko vielä tulee... Ihanan vihreää teillä jo <3 Hyvää pääsiäisen jatkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Mari! Onnellista pääsiäistä teidän perheelle! Ja kiitos kun valat uskoa nurmikkoprojektiin. Mun pitää hillitä itseäni, haluaisin aina vaan haravoida ja rapsutella vähän lisää.

   Delete
 5. Minäkin uskon, että etupihan nurmikko toipuu kun saa juurille ilmaa ja vettä. Ehkä hieman myös kannattaa lannoittaa.

  Luojan kiitos espanjalaiset antavat nurmikoiden kasvaa jokaisen oman maun mukaan. Meidän nurmikko veisi niiiiin paljon kallista vettä, että se toipuisi tuosta. Edellinen omistaja sääti, eikä kastellut sitä lainkaan. Nyt kaikki rikkaruohot vihertävät ja itse nurmikko on varmaan kuollut.

  Aurinkoista kevättä ja vapun odotusta. ;)

  Tarja

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tässä oli myös omistaja, joka ei kastellut nurtsia. Ainakaan usein. Luulisin, että luotti taivaalta tulevaan veteen. Onneksi on kastelujärjrstelmä, muuten tulisi tukalat hetket. Täällähän välillä,säädettiin, että taloihin ei saanut järjestelmiä laittaa ja vettä säännösteltiin mm. määräämällä kastelupäivät sen mukaan onko talon numero parillinen vai pariton. Ja silti piti nurmen viheriöidä.

   Täytyy laittaa loppukesästä kuva: onko vihreä keidas vai ankea aro...

   Delete
 6. Kyllä nurmikko virkoaa, kunnolla vain lannoitetta. Minä yhtenä keväänä "vähän" lannotin nurmikkoa ja mies oli menettää hermonsa kun sai monta kertaa viikossa leikata. Sen jälkeen on itse hoitanut nurmikon lannoituksen ;)

  Minulla on yksi pyyntö, voisitko ajatella esitteleväsi meille talonne? Se kun näyttää todella ihanalta, juuri sellaiselta millaisessa voisin kuvitella asuvani.

  Ja tärkein lopuksi, kyllä se tuo teidän Felix on lutunen :)

  -Karina-

  ReplyDelete
  Replies
  1. Felix tässä mun vieressä taas kyhjöttää. Pieni ja persoonallinen :)

   Pitää ottaa kuva nurmikosta. Pitkä kuuma kesähän sen sitten lannistaa. Mutta jos nyt saisi hyvälle alulle saattaisi kesä päästä pitkälle ennen kärähtämistä.

   Kiitos vinkistä! Tämä on aika perinteisen mallinen amerikkalainen talo. Olen miettinyt, että voisihan kuvia ottaa täältä kotoakin. Mutta kun mä en ole mikään sisustaja! Mutta mietiskelen tätä. Kiitos vielä.

   Delete
 7. Löysin blogisi pitkän tauon jälkeen ja huomasin, että kylläpä maisemat näyttävät tutulta! NC? R....gh?? Muutimme viime keväänä takaisin Suomeen ja ihan kyllä näyttää meidän entiseltä asuinalueeltamme :) Terv. SP

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tässä piedmontilla asustellaan :) Miltä Suomi on tuntunut? Oletteko kotiutuneet hyvin?

   Delete