Saturday, November 29, 2014

Dawson's Creek

Jokunen viikonloppu sitten ajelimme miehen kanssa rannikolle. Mies on saanut päähänsä, että pitäisi päästä kalastamaan. Kalastusta varten pitäisi olla mökki, laituri ja mieluusti vene. Pääsy Atlantin ulapoille. Päädyimme pikkuruiseen rantakaupunkiin. Vastassa meitä oli kiinteistönvälittäjä, joka omisti sunnuntaipäivänsä ihan vain meille.

Olikin kyllä uskomaton välittäjä! Hän tiesi, että olemme tunnusteluretkellä, mutta vaivojaan säästelemättä tarjosi elämyksellisen turneen. Käyntikohteita oli ennakkoon kolme. Tässä kuvassa istuskelen ensimmäisen kohteen pihakeinussa. Laituri on tuosta  katsoen oikealla. Kuvassa näkyy naapurin laituri. Ihan hyvinhän mä tohon keinuun passaisin. Huomasin kyllä, että minulla on ollut ikävä järvimaisemaa. Vai pitäisikö  sanoa vesimaisemaa. Veden äärellä rauhoittuu. 


Talon pihassa oli uima-allas eikä talokaan ollut hassumpi. Laiturissa oli venehissi, joten vesillelaskukin kävisi näppärästi. Oli vielä venevaja, johon voisi nikkaroida saunan. Mielikuvitushan siinä alkoi lentää. Lento tyssäsi lyhyeen, kun talon nurkalla törmäsin naapuriin. Oletteko ostamassa talon alkoi tenttaus. Katso tänne, katso tätä istutusta! Tämä on minun PUOLELLANI! MINUN PUOLELLANI! Jos omistaja ei poista tätä heti, niin minä haastan OIKEUTEEN! HAASTAN OIKEUTEEN! Varovasti otin muutaman askeleen taaksepäin, en kääntänyt heti selkää. 

Olivathan ne kukat naapurin puolella. Ainakin viisi senttiä. Välittäjä kertoi, että asukasyhdistys on tehnyt sekä alueen vihersuunnitelman että istuttanut kasvit. Naapuri vasta rakentaa taloaan. Aloin miettiä miksi katselemamme talo on pistetty myyntiin. Onneksi ei tapahtunut mitään äkkinäistä rakastumista, joten saatoimme talon unohtaa. Onnea vain myyjälle. 

Kiinteistönvälittäjä lennätti meitä paikasta toiseen. Hän esitteli  kotikyläänsä meille neljän, viiden tunnin ajan. Siinä ajassa käytiin katsomassa paljon muutakin kuin etukäteen valitut kohteet. Välittäjä tunsi ja tiesi jokaikisen asukkaan, talon. Hän kertoi mihin neliöhintaan mikäkin talo on rakennettu, kuka on rakentaja. Katsottiin harrastuspaikkoja (purjehduskouluja parikin, nyrkkeilyleiri, uintiseura...), kylän muutamat ravintolat, galleriat, lossi. Etukäteen en tiennyt, mutta tältä alueelta on kotoisin Dawson's Creek tv-sarjan kirjoittaja. Päivän aikana alkoi selvitä, mistä innoitus ja miljöö ovat saaneet alkunsa. 


Tässä kuvassa olemme lähdössä lossilla pikkukylästä ja selän takana on Dawson's Creek. 

Olemme nyt sulatelleet asiaa. Molemmat olemme sitä mieltä, että kyllä rantapaikka olisi paikallaan. Mä en ole mikään perinteinen mökki-ihminen. Hui kauhistus oikeastaan! Mutta näissä maisemissa viihtyisin. Kylästä on puolen tunnin matka aavistuksen suurempaan kaupunkiin, joka on rakennettu vähän jo eurooppalaiseen tyyliin. Toinen pikkukaupunki on puolituntia taas toiseen suuntaan. Hiekkarannat ovat myös puolisen tunnin päässä. Mä näen Felixin laivakoirana, lähdössä kalaan, haistelemassa tuulia oranssit kelluntaliivit yllä. Näen lapset ajamassa viikonlopuksi ystäviensä kanssa mökille. Itseni istutan lasitetulle terassille ja jostain kumman syystä näyttäisi siltä, että kirjoitan. Myrsky pauhaa hillitysti, lasissa on viinitilkka, takassa roihuaa tuli, harteilla on viltti ja jalassa villasukat. Etäällä salamoi. 

Haaveitahan nämä ovat. Mun mies on kyllä sikäli erikoinen, että kun hän saa jotain päähänsä hän myös yleensä keksii keinot päähänpiston toteutukseen. Mutta itsepähän olen valinnut. 

P.S. Torstaina oli Kiitospäivä. Kävimme perinteiseen tapaan tutussa ravintolassa. Söin niin paljon, että en saanut yöllä unta. Mutta mikä oli erityisintä - meidän highschoolilaiset kertoivat olevansa kiitollisia koulustaan ja opettajistaan. Poika viihtyy design -akatemiassa niin hyvin, että ei tarvitse kauheasti miettiä mikä hänestä tulee isona. 

12 comments:

 1. Huh huh, tuollaista mökkinaapuria en haluaisi :) Siinä olisi rentoutuminen kaukana! Onko siellä "mökit" ihan mökkejä kuin suomessa vai taloja? Minulla kyllä käy kateeksi tuo teidän valo ja aurinko... Huoks. Täällä on nyt niin synkkää ja pimeää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olisi aika metka naapuri - oih voih! Hän on rakentanut omaa taloaan jo useamman vuoden ja vieläkin näytti olevan alkutekiöissään. Ne istutusten lehdet olivat ehkä sen 5 cm hänen puolellaan. Yleensähän asukasyhdistys suunnittelee ja istuttaa ja siitä sen enempää välitetä. Tämä naapuri välitti.

   Katsomamme talot olivat omakotitaloja, kolme makuuhuonetta, kaksi kylpyhuonetta suihkulla/kylpyammeella/wc:llä ja vielä ylimääräinen wc. Amerikkalaiset ovat kyllä niin mukavuuden haluisia, että mökitkin, vacation home, ovat täysin varusteltuja.

   Meillä on ollut kylmää, mennyt yöllä miinuksenkin puolle. Pari sateista päivääkin oli ja yhtenä aamuna leijui lumihiutaleita. Mutta yleisesti ottaen päivät ovat vielä aurinkoisia. Mä pistän täältä vähän lämpöä ja valoa sinne päin!

   Delete
 2. Dawson's Creek oli muuten ihana teinisarja, jota mäkin seurasin. Just laskin, että siitä taitaa olla lähes 20 vuotta, kun se tuli telkkarista..

  Vietin itse aikanaan jokusen viikon Marylandissa rannalla, jossa mun amerikan tutuilla oli sellainen hulppea talo 1800-luvun alusta. Joku aika sitten googlasin, että ovat kunnostaneet taloa ja siellä on ilmeisesti jonkin sortin resort-toimintaa.

  Mutta toi naapuri, voi kääks :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sarja taisi tulla sunnuntaisin. Mulla on sellainen mielikuva, että aika oli sellainen että oli aina jotain menoa, mutta kyllä hahmot kuitenkin jäivät mieleen. Siinä oli sellaista suloista pikkukaupungin viattomuutta :)

   Naapuri oli vanhempi aasialainen herra. Hän kyllä näytti suunnilleen siltä Karate Kidin valmentajalta, joten selkääni en viitsinyt kääntää. Tuli sellainen olo, että kun näki katselijoita naapurissa niin tuli varta vasten odottamaan. Ehkä hän haluaa lunastaa naapurin tontin edulliseen hintaan :)

   Talot olivat kivoja, mutta tontit olivat järjestään pitkulaisia ja kapeita. Mutta kyllähän se ranta maksaa. Toisaalta en haluaisi naapuria ihan niskaan hönkimään ja sitten toisaalta taas naapureissa on se turva.

   Delete
 3. Mökki metsän keskellä ei ole unelmani, loma-asunto rannikolla sen sijaan täyttäisi toiveet. Aika täydellinen oli aikoinaan Cape Codissa, jossa vierailimme au pair-perheen ystävien luona. Kaunis talo, rauhallinen paikka rannalla, silti lyhyt ajomatka pittoreskeihin lähikaupunkeihin/kyliin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuulostaa juuri sellaiselta unelmien paikalta. Täällä oli samanlaista henkeä. Tuossa jo Nannalle vastailin, että tontit olisivat voineet olla vähän suurempia. Aavistus enemmän hajurakoa naapuriin olisi enemmän mun makuuni.

   Minuakaan ei metsän siimes innosta. Olisin kyllä menossa vuorille, vaikka jonkin vuorilammen kylkeen. Mutta uskon, että rantapaikasta olisi enemmän iloa taas muulle perheelle.

   Delete
 4. Mökki veden äärellä olisi varmaan kiva,ja kalastaminenkin on mukava harrastus:) Olipa siinä tomera kiinteistövälittäjä;D
  Onko teiltä muuten pitkä matka meren/järven äärelle?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meiltä ajelee parisen tuntia niin meren rannalle kuin vuorillekin. Sikäli mukava sijainti :) Eikä olisi mökkimatkaksikaan paha. Kastselin matkan varrella pikkukylien ja -kaupunkien tarjontaa ja näin kyllä monta ihanaa kirpparia, jonne tekisi mieli mennä tutkimaan. Mun mökkimatkat saattaisivat venyä :)

   Välittäjä oli aivan ihana. Kertoi käyttäneensä yhden teksasilaisen pariskunnan kanssa 28 päivää ennen kuin ratkaisu löytyi. Hän oli sellainen ihka oikea etelän lady, innostunut työstään ja kylästään. Lähtiessä piti jo halata.

   Delete
 5. Ai,kuulostaa ihanalta!! Jotenkin sitä kaipaa vesimaisemaa..vaikka asuu ihan täällä tuhansien järvien maassakin;-)
  Tuo "näkysi" kuulostaa kyllä hyvältä!
  Eipä ole varmaan helppo myydä tuota asuntoa jos naapuri on noin "mukava"...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Naapuri oli kyllä ihan omaa luokkaansa. Voi myyjäparkaa. Ja voi sitä, joka talon ostaa.

   Vedessä on samaa taikaa kuin tulessa. Tuijotella voi tuntikaupalla ja mieli lepää.

   Delete
 6. Kuulostaa ihan mahtavilta mökkisuunnitelmilta! Toivottavasti löydätte ihana paikan jossa naapurit on vähän parempia kuin ensimmäisessä katsomassanne :) Ahdistaisi kyllä hurjasti jos oston jälkeen naapuriksi paljastuisi joku tiukkapipo.

  Hei, minua on jäänyt vaivaamaan tuttavasi jolla oli ongelmia sijaissynnytystä hoitaneen firman kanssa. Miten siinä lopulta kävi? Usein olen miettinyt että miten perheelle kävi ja saivatko he vauvan kotiin?

  http://muumaaamustikka.blogspot.fi/2014/02/karikkoinen-vayla-vanhemmuuteen.html

  Tanja

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi, mä olen lyönyt asian laimin! Perheen kannalta tilanne on onnellinen, vauva pääsi kotiin :) Kaikki siis erinomaisesti. Rikostutkinnasta ja oikeusjutusta en ole kuullut mitään. Saattaa kyllä mennä aikansa, sillä onhan tämä aikamoinen juttu.

   Perhe on onnellinen. Heillä on nyt muutaman kuukauden välein syntyneet "kaksoset". Näen perheen isää useammin ja jostain kumman syystä hän on näyttänyt aavistuksen nuupahtaneelta :)

   Delete