Tuesday, October 7, 2014

Myttyyn mennyt Estate Sale

Useamman vuoden ajan on pitänyt mennä Estate Saleen,  mutta kun ei ole saanut aikaiseksi. Myyjäiset ovat vähän kuin pihakirppari, mutta myynnissä on koko talon sisusta. Tuotteet ovat valmiiksi hinnoiteltuja. Sunnuntaina lähdimme toivorikkaina matkaan. Ensimmäinen yllätys oli, että kaupanteko alkoikin vasta puolenpäivän jälkeen. Kävimme kahvittelemassa ja uusi yritys. Pihamaalla oli toinen yllätys: väkeä kuin iPhone julkaisussa. Laitoin nimet listaan. Vartin seisoskelun jälkeen totesimme, että ei kannata. Sisälle oli päässyt neljä henkilöä, jonotuslistalla oli 60 ja risat henkilöä ennen meitä ja sisälläkin jonotettiin. Syykin selvisi: myynnissä oli mm. 10 000 korua. Jäivät nyt kruununjalokivet näkemättä. 


Jotain teki kuitenkin mieli nähdä. Menimme asuntoesittelyyn. Pikkuinen 275 neliön villa oikein kutsui astelemaan peremmälle. Kutsu oli niin voimallinen, että jäi ulkoa tämä rivitalonpätkä (townhome) kuvaamatta. 

Ensimmäisenä oli vastassa pikkueteinen. Eteiseen oli aseteltu lepotuoli ja build-in-penkki säilytyslokeroineen. Öljykäsitelty lattia näytti uudelta ja raikkaalta iänikuisen parketin jälkeen. 



Heti sisääntulosta oikealla oli työhuone.


Ja seinässä roihusi tuli! 


Astelimme peremmälle olohuoneeseen.


Tilaan tuli runsaasti valoa suurista ikkunoista ja huoneesta oli käynti katetulle terassille. Olohuoneessa oli build-in-kirjahylly ja takka oli toteutettu karjatilatyyliin.  


Master Bedroomissa oli myös puulattia. Aika useinhan makuuhuoneiden lattiat on verhottu kokolattiamattoon.


Katon huolittelivat tyylikkäät listat. Kiinteä tuuletin on kesäisin kyllä aika ehdoton, vaikka ei välttämättä mikään kaunistus olekaan. 


Kuppi cappuccinoa aamutuimaan ja menoksi!


Master Bathroom oli kyllä ylellinen. Suihkussa on tilaa useammallekin.


Sadesuihkut ovat yleistyneet ja tähän suihkukoppiin niitä oli laitettu kaksi. 


Eikä amerikkalainen kylppäri ole mitään ilman ammetta. Joskus olen ihmetellyt kaveripiirissä ammeiden yleisyyttä ja silloin kyllä paljastui, että aika moni pulahtaa iltaisin kylpyyn eikä tyydy pelkkään suihkuun. 


Vaatehuone oli myös mallia build-in. Mua ihan erityisesti huvitti  Tory Burchin paperikassi ja rasia. Asuntoja myydään mielikuvilla ja tähän nyt haluttaisiin Tory Burch -baltsujen käyttäjä ilmiselvästi. 


Sisustuksissa ilahduttivat yksityiskohdat. 


Joku näitäkin työkseen miettiin. Master Bathroomissa oli mukavasti tilaa kahdelle peseytyjälle. Pinnat graniittia.  


Toisessa kerroksessa oli "Media Room". Vähän kaipailin wet bar -tyyppistä ratkaisua. Tilassa oli kiinteä kaapisto esim. astioille ja tila jääkaapille. 


Pokeripöydästä pääsi kyllä kätevästi kylppäriin, mutta likaiset drinksulasit pitää kiikuttaa alakertaan pestäviksi.  






Yläkerran kaksi makuuhuonetta ja kylpyhuonetta olivat jokseenkin standardia. Palataanpa siis vielä alakertaan ja keittiöön. Suuri island, courmet keittiö ja valkoiset kaapistot. Usko tai älä, mutta tässä asunnossa mun mielestä oli jo vähän modernia henkeä. 


Tiskaaminen sujuu näppärästi maisemia katsellen. 


Kaapistoista mulle tuli mieleen Ikea-keittiöt. Tällaisia läpikuultavia kaapinovia ei usein käytetä. Ja vielä alhaalta aukeavat!


Pytingin hinta oli $460 000. Sijainti on lähellä golfkenttää ja golfkärryllä hurauttaa parissa minuutissa clubille jos ei satu kokkaaminen innostamaan. 


Aika usein tällaiseen villaan asettuu asumaan pariskunta, jonka lapset ovat lentäneet omille teilleen. Ei huolta pihatöistä tai talon rassaamisesta ja upea golfkenttä palveluineen ihan vieressä. 



12 comments:

 1. Harmi että Estate sale meni mönkään mutta onpas taas hieno lukaali esittelyssä;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nämä talot ja asunnot on kyllä aika vänkiä :)

   Mua nyt tietysti vaivaa olisiko koruissa ollut suomalaista designia. Mutta jono oli tolkuton.

   Delete
 2. No mikäpäs tuollaisessa pikku asunnossa olisi eläkepäiviä viettää;) Miinuksena golfkentän läheisyys - minä saisin viettää jatkuvasti golflesken elämää;)
  Kauniit lattiat! Ja ihana tilantuntu!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onhan näissä kentissä omat riskinsä. Toisaalta jos se olisi ihan vieressä, niin ehkä siihen kyllästyisi?

   Tällaiset mahdollisimmat avarat tilaratkaisut ovat in, pitää olla flow :)

   Delete
 3. Onkohan se nimi sitten 'staging' - mutta on todella kiva kun ostaja haluaa nahda kovasti vaivaa myynnin eteen ! Tuo paperi pussi on kylla huippu. Taytyy vain toivoa etta ostaja ehdokas on Toryn tyylin ystava ! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mua alkoi ihan oikeasti hymyilyttää, kun huomasin Toryn kassin. Siinä kassin vieressä on saman putiikin rasia. Konstit on monet.

   Ja staging onkin ihan oikea termi. Sitähän ne HGTV:n ohjelmissa aina käyttää. Ja maksaa mansikoita jos firman siihen hommaan palkkaa. Mulla olosikin muutama Targetin muovipussi. Kelpaikohan ne kenellekään. Noin niin kuin rekvisiitaksi :)

   Delete
 4. No onpas siinä pikku asunto :) Mukavaa viikon jatkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Asunto näytti ulkoa aika pieneltä. Ja kun nimikin oli "villa". Yllätyin kyllä sisätilojen koosta.

   Delete
 5. Siis oliko se cappucino oikeasti siellä sängyssä?
  Minulle saisi kyllä myytyä vaikka mitä noilla mielikuvilla, taidan alkaa lottoamaan vähän ahkerammin! Siihen asti piättäydyn käymästä huvikseni asuntonäytöissä ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi Triinu, mä huomasin vasta kuvasta että siinä kupissahan oli juomat sisällä! Luulen kyllä, että kyseessä on ei-nestemäinen koristetarkoitukseen tehty tuote. Mutta kyllähän se aidolta näyttää.

   Minä aina puhelen, että kunhan voitan lotossa. Mun pitäisi vielä ryhtyä tuumasta toimeen :)

   Delete
 6. Eka takkatuli on samanlainen kuin mun :). Niin koominen toi piripintainen cappuccino sängyllä, tosi viimeistelty stailaus... Tai ehkä jo vähän överi? Mä niin kaipaan kylpyammetta takaisin kotiin!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Asunnossa oli myös avattuja viini- ja kuohujuomapulloja. Kyllähän stailaus on mennyt aika hulvattomaksi.

   Mä olen haaveillut kylpyammeesta tassujen kanssa. Ei ole tullut vielä yhtä ainoaa vastaan asuntoesittelyissä, joissa olen käynyt.

   Delete