Monday, March 24, 2014

Ilmestyskirja Nyt

Olipas viikonloppu. Molemmat päivinä urheilukisoissa alkaen klo 7 ja päättyen iltamyöhällä. Ajoa molempina päivinä vielä puolisentoista tuntia. Olin sunnuntai-iltana aika virttynyt, kun pääsin kotiin.


On hienoa, kun lapset pärjäävät. Mutta kyllä mun teki mieli purra hammasta, kun illan finaalipaikka varmistui eilen. Lauantaina se oli ok, koska jäimme hotelliin yön yli. Olen oppinut nukkumaan autossa pienen pieniä nokkiksia ja niin se vain eilenkin auttoi. 

Olimme illalla kotona joskus yhdeksän paikkeilla ja yöllä piti lähteä hakemaan tytär, urheilumatkalta saapuja niin ikään. Sillä aikaa kun hiiri on poissa, niin kissa pistää ranttaliksi. Vai miten se sanonta menee. No, meille oli ilmestynyt family roomin kattoon tällainen tuuletin joka on kuin Ilmestyskirja Nyt -elokuvan helikopterin roottorin lavat. Suloinen chateu -tyylinen lamppu oli pistetty living roomiin. Siellä se nyt olla möllöttää tosi orvon näköisenä. 

Tuuletinlamppu on itseni hyväksymä, tosin olisin halunnut valkoisen mutta ruskeakin menetteli. Lampun piti mennä living roomiin. Kun asiasta etukäteen puhuttiin sanoin ehdottoman ein lampun sijoittamiselle family roomiin. No, siellä se nyt on ja ei puutu kuin Wagnerin Valkyyrien sotaanlähtö taustalta ja Ilmestyskirja Nyt -elokuvan helikopterikohtauksen voisi kuvata meillä. 


Toki elämässäni on sattunut paljon dramaattisempaakin kuin yksi (tai siis kaksi) lamppua. Meillä nämä sisustus- ja hankinta-asiat menevät yleensä niin, että minä säädän mutta jumala päättää. En kannata sitäkään koulukuntaa, jossa nainen sisustaa kaiken soinnuttaen myös miehen ja mahdolliset lapset sisustukseen. Ei sekään oikealta tunnu. Mites teillä, kuka sisustaa? 


Joskus olisi kiva vain tehdä jotain niin, että kaikki ei olisi kompromissiä. Olisi omannäköistä ja -tuntuista. 

Nyt family roomissa on ruskeat nahkasohvat (ei valkoiset eivätka harmaat joista haaveilen) ja helikopteri. Yhdessä ne vievät kaiken energian ja ilmavuuden huoneesta, muodostaen varsinaisen Bermudan kolmion. Taulut seinillä eivät enää näytä miltään. Tuo coffered ceiling oli sellainen, jota jaksoin ihastella chateu-lampun kanssa. Se näytti jotenkin runolliselta, katon palat kehystivät lampun ja tuntu oli vanhahtava, hämyisän romanttinen, salaperäinenkin. 

Pitää olla tyytyväinen, että on katto pään päällä. Ehkä jonain päivänä mun sisäinen sisustajani voi toteuttaa jotain ihan omaa ja olisihan se jännä nähdä, mitä siitä seuraisi.

Kuten kuvasta näkyy on heitetty jo keväisempi vaihde päälle. Perjantaina huhkin risusavotassa takapihalla kolmisen tuntia. Ekan kerran varmaan viiteen vuoteen kiskaisin shortsit jalkaan, kun lämpöä riitti. Minkä vuoksi juuri silloin, kun pullataikinan värinen iho ei ole vielä päivettynyt yhtään päättävät tuntemattomat naapurit tulla esittäytymään? Ei ainoastaan yksi, vaan kaksi. Oi miksi? Taitaa taas mennä viisi vuotta ennen kuin kalman kalpeat reidet näkevät muutakin, kuin farkkujen sisäpuolen. Ja toden sanoakseni, ei se muotokaan ole enää ihan kuin kevättipusella...

28 comments:

 1. Meillä mennään niin,että minä vien ja mies vikisee :) :)
  Olipa kiva kuva sinusta!
  Big Hug <3

  ReplyDelete
 2. Meillä pyritään sisustamaan yhdessä, ja usein ollaan asioista samaa mieltä, mutta kun tarkkaan mietin niin kyllä se minä taidan olla joka tekee enemmän myönnytyksiä. Voisin helposti olla tässä asiassa itsevaltias :), mutta pakko ottaa puolisokin huomioon, sillä onhan tämä hänenkin kotinsa.

  Kun muutimme tähän taloon kolmisen vuotta sitten, niin ensimmäisenä iski silmään massiiviset kattotuulettimet, siis todella massiiviset. Meillä on noita talossa kuusi kappaletta, master bathroomissa yksi. Keittiössä ei ole, eikä formal living/dining, kaikissa muissa huoneissa on. Yllättävää on se, että näin kolmen vuoden jälkeen silmä on tottunut niihin, eivätkä ne enää haittaa, ja onhan niistä apuakin, erityisesti kuumimpaan aikaan. Kylpyhuoneessa olevasta olen niin kiitollinen!

  Heh, meillä on family roomissa nahkainen ruskea kahdenistuttava recliner, mutta uutta sohvaa on etsitty, ja tällä kertaa ajattelin jopa jotakin värillistä sohvaa. Formal living on meillä "sisustettu" modernimmin, siellä on valkoinen sectional sofa, ym. modernimpaa. Meillä on uudet reclinerit family roomiin, mutta ne ovat vielä muualla. Ne ovat Mission style recliners, sillä haluamme pitää tämän huoneen vähän sellaisena "vanhanaikaisena" amerikkalaisena ja hyvin casual.

  Jaksamista kuljetuskiireisiin, t. no name

  ReplyDelete
 3. Meillä sisustetaan yhdessä, ehkä kuitenkin minä enemmän :) Mitä eroa on muuten family roomilla ja living roomilla?

  ReplyDelete
 4. Kaunis kuva sinusta:) Tuollainen kattotuuletin on ollut toivelistallani jo kauan,on niin mukava helteellä:)

  ReplyDelete
 5. Ihana kuva sinusta! Ja meillä mennään sisustuksessa kompromisseillä - joskus tekisi kyllä mieli heittää esimerkiksi tuo isännän perintökristallikruunu hornan tuuttiin, mutta kun se isäntäkin täällä asuu, niin antaa nyt vielä olla;)
  Blogissani odottelee sinua aamulla (siis Suomen aikaa) haaste - tee, jos ehdit, mutta ei stressiä!
  Oikein hyvää uutta viikkoa sinulle!

  ReplyDelete
 6. Onkos siellä suunnalla kaikki kunnossa? Sen verran pitkä tovi edellisestä päivityksestä että pistää jo miettimään.

  Ajatuksissa olet päivittäin ja käyn kurkkimassa onko kuulumisia!

  Leppis

  ReplyDelete
 7. Täälläkin ollaan kaivattu sinua. Kaikki hyvin?
  -Eesaiina

  ReplyDelete
 8. Kaikki hyvin siellä???
  Ajatuksissa olet täälläkin!

  ReplyDelete
 9. Minäkin täällä ihmettelen!

  ReplyDelete
 10. Samoin täälläkin käydään kurkkimassa, joko on blogi päivittynyt. Kaikki hyvin?

  ReplyDelete
 11. Mitä kuuluu? Piti tulla ihan katsomaan, kun ei ole kuulunut sinusta aikoihin.

  ReplyDelete
 12. Laitahan jotain viestiä meille, että kaikki ok! Täällä ollaan vähän huolissaan...

  ReplyDelete
 13. Huhuu..? Kaikki ok?

  -Riitta

  ReplyDelete
 14. Mitä kuuluu? Onko siellä kaikki hyvin?

  ReplyDelete
 15. Minäkin tulin kurkkimaan, onko kaikki ok?

  ReplyDelete
 16. Minäkin alan olla huolissani, kun mitään ei ole kuulunut aikoihin. Laitathan pienen
  viestin, please!
  Eeva

  ReplyDelete
 17. :( Joka päivä käyn kurkkimassa ja mietin että mitä Johannalle kuuluu. Sähköpostillakin yrittänyt tavoittaa mutta ei vastausta.

  ReplyDelete
 18. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minäkin olen yrittänyt tavoittaa sähköpostilla, mutten ole saanut vastausta. Jos joku Johannan tunteva lukee, niin toivottavasti välität terveiset, että me kaivataan!

   Delete
 19. Minä myös laittanut sähköpostia viikko sitten - ei vielä kuulunut mitään... Toivotaan että joku osaisi kertoa, vaikka että kaikki on ok :-)

  ReplyDelete
 20. Eikö kenelläkään ole mitään viestiä? Kovasti olen ihmeissäni ja huolestunut kun mitään ei ole kuulunut.

  Lippe

  ReplyDelete
 21. Samoin olen ihmetellyt? Mitä on tapahtunut? Toivottavasti kaikki on kunnossa.

  ReplyDelete
 22. Onkohan tämä blogi lopetettu kokonaan?

  ReplyDelete
 23. There are 211 members does anyone know what has happened? I guess they all cannot be in Finland, perhaps someone close by? Pls. let us know. Regards, Seija

  ReplyDelete
 24. Voiskohan fb:n kautta ottaa yhteytta..? Kylla Johanna olisi kertonut, jos olisi blogia lopettamassa, ei tama ole ollenkaan hanen tyylistaan.

  - Riitta

  ReplyDelete
 25. Mikään ei mielestäni viittaa siihen, että Johanna olisi lopettamassa blogia. Johannan tuntien hän olisi kyllä kertonut aikeistaan. Eikö kukaan ole saanut yhteyttä esim. s-postitse tai muuten? Kertokaa, jos jollakin on jotain edes pientä tietoa.
  Eeva

  ReplyDelete
 26. Johannalla mun mielestä myynnissä Huuto.netissä kyllä koko ajan tuotteita. Facebookista en ole häntä löytänyt :-( Tosi hassua, koska meiliinkään ei tule vastausta ollenkaan. Sama meiliosoite on kuitenkin tuolla huuto.netissä käytössä. Please if you know where Johanna is, please inform us… We really miss her! --hh

  ReplyDelete
 27. Ei vieläkään mitään?

  ReplyDelete