Tuesday, February 4, 2014

Cheerleaderit palkkakuopassa

Amerikkalainen jalkapallo ei ole koskaan ollut ihan mun cup of tea eli teekupponen. Super Bowl -peleistä olen kuitenkin oppinut nauttimaan. Niissä on omanlaisensa viehätys. 


Lauantaina päivää ennen Suurta Peliä sain Change.org -sivustolta haasteen. Pyydettiin allekirjoittamaan vetoomus NFL -joukkueiden cheerleadereiden puolesta. Karu totuus on, että nämä kovasti treenaavat, näyttävät naiset saattavat hankkia n. $150 per peli. Useimpien ansiot jäävät vuodessa tuhannen dollarin tietämille. Näkyvyys varmasti avaa ovia muihin työtehtäviin, mutta kyllähän palkkio kuulostaa hämmästyttävän pieneltä. Kuvassa on Seattle Seahawks -joukkueen cheerleaderit, The Sea Gals. Saa muuten treenata tosissaan, että jalan saa nousemaan noin korkealle! 

Ja vertailun vuoksi: joukkueiden maskotit hankkivat n. $65 000 per vuosi. Peyton Manning (Denver Broncosien pelinrakentaja, legenda jo eläessään) teki viiden vuoden sopimuksen hintaan $96 miljoonaa. Suurin yllätys kuitenkin itselleni on ollut se, että niin NFL kuin esim. NHL -joukkueetkin ovat ns. non-profit: liittovaltiolle ei tarvitse veroja busineksesta maksaa. Arvatkaa vaan allekirjoitinko vetoomuksen cheerleadereiden puolesta. Ilman muuta. 


Nuorin lapsista ilmoitti perjantaina ruokapöydässä, että me lähdetään sitten mamin kanssa hoitamaan ruokaostokset Super Bowlia varten. Edellisenä vuonna kun oli hänen mielestään mennyt tarjoilu nappiin. Sunnuntaiaamuna ajoimme kaupoille ja hankimme kaiken tarvittavan. Nuorella herralla oli ostoslista korvien välissä. Ainoastaan vihannesdippilautasesta hän oli vähän eri mieltä. Kuka nyt vihanneksia syö jalkapalloa katsoessa?

Olen tullut siihen tulokseen, että tämä joka kekkereistä löytyvä vihannesdippitarjoilu on lähinnä tarkoitettu rauhoittamaan isäntäväen ja vieraiden omaatuntoa. Sipsejä, limpparia ja leivonnaisia voi popsia huolettomasti, kun ottaa porkkanapalan ja vähän parsakaalia. Kyllä tässä terveellisesti syödään!Kiitos kaikille teille, jotka olette äänestäneet blogiani Travel Blog Awards 2013 -kilpailussa! Pari viimeistä äänestyspäivää on käsillä ja äänestämään pääset klikkaamalla palkintologoa. Mä läksin kilpailuun pari kolme viikkoa myöhässä, mutta teidän ihanien lukijoiden ansiosta blogi on kohonnut kohisten listoilla. Lämmittää sydäntä. On kiva ajatella, että joku näkee niin paljon vaivaa, että äänestää :)

Blogin nimi: Omamaamansikka

Blogin URL/osoite:   http://muumaaamustikka.blogspot.com/Tämä ensimmäinen on sarja Asuminen Ulkomailla:  

Ja toinen sarja on Paras USA-Blogi: 4 comments:

 1. Ohhoh - ovatpas tytöt todellakin palkkakuopassa. Ja treeniä treenin päälle tuo vaatii. Lisäksi alalla, jossa raha muuten liikkuu.
  Tuo Superbowl tuntuu suomalaisesta aika hurjalta touhulta - jännä nähdä, miten kavereiden FB-seinällä alkavat hehkutukset ennen h-hetkeä. Iso juttu siellä!
  Ja kiva kun muistutit - minulta olisi mennyt koko tuo äänestys sivu suun muuten - mutta eipä mene nyt;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jonkun laskelman mukaan huutotyttöporukka tuo joukkueelle n. miljoonan tulot vuodessa.

   Lapsilla on koulukavereita, jotka harrastavat cheerleading. Harjoittelu on vähintään yhtä raskasta kuin esim. tanssissa tai voimistelussa. Lisäksi laji on vähän vaarallinenkin. Sieltä ihmispyramidin huipulta ei mielellään romahda alas.

   Juu, kyllä pari kolme edeltävää viikkoa ennen peliä käytetään jos vaikka minkälaiseen spekulointiin. Katsojia oli tänä vuonna enemmän kuin koskaan, 111.5 miljoonaa.

   Delete
 2. Super Bowl taitaa olla oikein syömäfestivaali. Mm. Pinterestiin ilmaantui erilaisia Super Bowl-reseptejä ja -ruokalistoja. Eivät yleensä ole ihan sieltä terveellisemmästä päästä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä sellainen perinteinen hodari- ja hampurilaislinja puree edelleen. Nachos kunnon juustokastikkeella, buffalo wings jne. Kerran yhdessä kyläpaikassa oli tarjolla margaritabooli. Oli sinne tequilan sekaan eksynyt varmaan kaksi limeä...

   Delete