Wednesday, December 18, 2013

Getting closer

Kuusi on tupaan kannettu. Joulu lähestyy. 


Viime viikkoina on tapahtunut paljon. On ollut urheilukisoja, harjoituksia, kuoroesiintymisiä. Mieleenpainuvin oli joulukonsertti meidän osavaltion kuvernöörin virka-asunnossa. Koulumme kuoro marssitettiin Grand Ballroomiin ja lapset esittivät melkein puolituntisen sikermän joululauluja. Olen kuskannut lapset harkkoihin pari kertaa viikossa, mutta en koskaan käsittänyt kuinka laaja repertuaari heillä on.

Saimme myös vanhaan kotiimme vuokralaiset. Mua alkoi jo melkein ahdistaa, kun kyselijöitäkin oli harvakseltaan. Täkäläiset vuokramarkkinat ovat parhaimmillaan huhtikuulta syyskuulle, sitten on hiljaisempaa. Olen ihan erityisen iloinen, sillä itse esittelin talon uusille asukkaille. Oli ihana nähdä, kuinka oikeastaan ensi hetkestä alkaen talo tuntui omalta näille katselijoille. Taisi kuulua se kuuluisa "klik".


Löysin pojan kirjoittaman kirjoitelman siltä ajalta, kun hän oli toisella luokalla. Aikaa on kulunut siis kuutisen vuotta. Aineessa hän kirjoitti, että äiti tykkää ketuista. Jostain kumman syystä ketut ovat aina puhutelleet ja oli sellainen aika, kun kettu kurkisti milloin mistäkin. Lontoon Heathrowille laskeutuessa vastassa oli punaturkki. Lake Tahoella sain otettua kuvankin repolaisesta. Nyt meillä on kuusessa kolme kettua. Miehen perheessä kulkee tarina, jonka mukaan kadonneen tavaran vei ketut. Kaksi näytti valoa ja yksi kantoi. Joten jos lahjat kuusen alta katoavat ovat ketut olleet asialla. 

Lapset ovat olleet lomalla jo kaksi viikkoa. Mies matkusteli lähes koko syksyn. Usein hän oli koko viikon poissa. Nyt olemme kaikki kotona uuden vuoden puolelle ja tunnelma alkaa olla välillä jo ihan riehakas. Mulla on jo jouluinen olo. 

19 comments:

 1. No sulle passaa sitten se Ylviksen biisi: http://www.youtube.com/watch?v=jofNR_WkoCE :) Musta tuo on mainio!
  Oikein mukavaa joulun alusaikaa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ylvis on kyllä ihan yliveto. Syksyllä oli parisen viikkoa, jolloin bändi ja kettulaulu olivat esillä joka puolella. Ihan käsittämätön ilmiö :)

   Kiitos Mari. Tänä vuonna moni asia taitaa jäädä tekemättä. Toisaalta jouluinen olo on jo hiipinyt sydämeen.

   Delete
 2. Kiva kuulla sinusta taas ja komea kuusi!
  Mukavaa joulunodotusta Johanna!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jael, olet ollut mielessäni ja kun pääsen muutamaksi päiväksi rauhoittumaan kerron Sinulle enemmänkin kuulumisia.

   Delete
 3. Kaunis kuusi!
  Ihanaa joulun odotusta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä on niin kiva tilanne, että vaikka silmät kiinnikin saisi valittua kelvollisen kuusen. Nämä kasvatetaan vuorilla ja kaikki ovat tuuhea oksaisia. Oikeastaan vain pituus vaihtelee. Tänä vuonna pyysin, että perhe valitsisi vähän lyhyemmän puun. Viime vuonna ei riittänyt tuoli apuna jalkojen alla, kun koristelin puuta. Piti hakea tikkaat apuun.

   Delete
 4. Kaunis kuusi, oikein Disney-mallia!

  Iloista joulun odotusta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, nämä pöyheät kuuset ovat oma lajinsa. Jos haluaisi vähän harvemman pitäisi hankkia mänty, kuten ystäväni tekevät. Se näyttää enemmän skandinaaviselta kuuselta :)

   Delete
 5. Mukavaa joulunodotusta koko perheelle! Kuusen tuoksu tuo mukavasti jouluista tunnelmaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jännä kun sanot! Nimittäin mun mielestä joulukuusi on tänä vuonna tuoksunut enemmän kuin mies muistiin. Nämä kai yritetään jalostaa aika hajuttomiksi. Olen kyllä nauttinut täysin siemauksin :)

   Delete
 6. Onnellista joulunaikaa kauniin kuusen kotiin (ja ketuille ja muille asukeille myös)!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, me täällä kettuillaan kuusen katveessa :)

   Delete
 7. Ihana tarina, kaksi näytti valoa ja yksi kantoi! Mukavaa Joulua!
  T. "Tyyne"

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikös olekin ihana tarina. Minä siitä ilahduin ensimmäisen kerran kun mies tarinaa siteerasi.

   Delete
 8. Ihanan kaunis kuusi ! Hyvää joulun aikaa myös teidän perheeseen !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minä en nyt hennoisi laittaa edes koristeita kuuseen. Se on jotenkin niin kaunis ihan sellaisenaan. Mutta lapset jo kysyivät, että milloin koristellaan. Täytynee laittaa ketuille seuraa.

   Delete
 9. Aivan ihana kuusi!
  OIkein mukavaa ja rauhallista joulun aikaa teille!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Anne-Marie! Lähetin perheen toisen naisen yhdessä kolmen miehen kanssa matkaan ja hieno puuhan sieltä löytyikin. Toivot vielä lämmintä siideriä ja piparminttutankoja tuliaisina :)

   Delete
 10. Ihan kuusi!

  Toivotan teille kaikille oikein hyvää ja rauhaisaa joulua!

  ReplyDelete