Sunday, October 27, 2013

Tuttu nainen ruokahuoneen nurkassa

Nyt alkavat olla pakkaamiset, purkamiset ja siivoukset aika pitkällä. Entisessä kodissamme on käynyt jo muutama katselija ja uudessa kodissa voi jo hengittää. Dining roomin nurkasta katselee tutunnäköinen nainen. Minne sen tuonkin kuvan pistäisi. 


Kävi niin hauskasti, että kymmenisen vuotta tuumailin josko ruokahuone pitäisi maalata keltaiseksi. Ei tullut koskaan maalattua. Uuden kodin ruokahuone olikin keltainen. Huone on muutenkin mukavan valoisa ja aurinkoinen. Ikkunoissa on kaihtimet, mutta haluaisimme tänne myös verhot. Olen kallistumassa väritykseen, jossa olisi punaista ja kultaa sekä ehkä vähän valkoista. Joo, tämä meidän koti ei taida koskaan olla mitään valkoista unelmaa, kromia ja lasia :) 


Muuttotöitä on hidastanut jokin merkillinen leipomisvimma. Olen paistellut piirakoita ja kakkuja oikein sydämen kyllyydestä. Tehosekoitin on saanut puhista punaisena. 


Mutta hei, pitäkääs nyt peukkuja meille pystyssä että entiseen koriin löytyisi mahdollisimman pian vuokralaiset. Kahden pihan haravointi alkaa käydä työstä :)

13 comments:

 1. Toivottavasti löytyykin vanhaan kotiin pian uudet vuokralaiset,pidän täällä peukut pystyssä.,Ja kauniin avaran näköistä uudessa kodissanne:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Jael! Etsijöitä ja katselijoita kyllä on, mutta monelle se taitaa olla vähän sellaista vapaa-ajan viihdettäkin. Mutta kyllä se vuokralainen sieltä ihan varmasti löytyy.

   Meitä puhutteli tämä avaruus, tila. Vaikka sitten aina ahtaudutaankin samalle sohvalle katsomaan telkkaria :)

   Delete
 2. Toivottavasti saatte vuokralaiset.

  Amerikkalaisissa kodeissa seiniä maalaillaan paljon rohkeammin kuin meillä. Ja saahan ne maalattua uudestaan, jos alkaa kyllästyttää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Värien käyttö on reilumpaa, totta. Ja jos sisustetaan, niin usein se alkaa siitä että maalataan seinät, hankitaan seiniin sopivat mööpelit. Ja jos ei mööpeleitä hankita uusia, niin sitten niitä maalataan, päällystetään jne. Ja tietysti verhot tehdään mittojen mukaan. Tapetteja sen sijaan näkyy perin harvoin missään. Yleensä jos tapettia on käytetty on se yllättävästi keittiössä tai kylpyhuoneessa.

   Delete
 3. Pidän peukkuja että vuokralaiset löytyy. :) Ihanat noi seinät, varsinkin koristeelliset mitkä-noi-nyt-on-nimeltään? Ylikorkeet jalkalistat? ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Mervi!

   Jalkalistat ja paneloinnit ovat reiluja tykkään niistä itsekin. Ruokahuoneen katonrajaan on myös taiteiltu puusta reunaa ja se antaa huoneelle vähän juhlavamman ilmeen.

   Delete
 4. Ai ai kun näyttää hyvältä, nuo teidän puitteet! Ihanat leveät oviaukot ja nuo listoitukset <3
  Toivottavasti tosiaan löydätte pian vuokralaiset vanhaan kotiinne :)
  ps. keltainen näyttää hyvältä, niin aurinkoiselta..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Muuton kannalta oli kyllä valtava helpotus, kun sai etuovet selkosen selälleen ja tavarat kannettua suoraan paikoilleen.

   Keltaisen sävy on mielestäni hyvin onnistunut. Huone näyttää siltä kuin aurinko paistaisi vaikka päivä olisi vähän pilvisempikin. Kuitenkaan väri ei ole liian hyökkäävä.

   Delete
 5. Toivottovasti löydätte vuokralaiset pian! Keltainen on meidän pojan lempiväri ollut aina ja vieläkin on teinipojalla keltaiset seinät :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mun lempiväri oli myös keltainen pienenä tyttönä. Ja vähän isompanakin. Keltainen on hyvä väri, lämmin, vahva, mutta silti jollain tapaa rauhoittava.

   Minä halusin omaan huoneeseen joskus aikoinaan keltaista, ruskeaa ja valkoista. Jostain syystä ei vaaleanpunainen sitten sytytttänyt :)

   Delete
 6. Ihanaa miten amerikkalaistunut maku (verhovalinta...) :) Hih hii, oli pakko sanoa - ulkosuomalaisena tämä lupa minulle annetaan ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä luulen itse asiassa, että enemmän vaikuttaa värikkäällä 70-luvulla vietetty lapsuus. Silloinhan oli myrkynvihreää, oranssia, pinkkiä... kaikki mahdolliset sateenkaaren värit.

   Suomessa ollessa sisustuksessa oli sinistä jonkin verrankin, mutta täällä sinisen on korvannut punainen. Mistä lie johtuu moinen. Kauniit kankaat ovat aina sykähdyttäneet. Mutta on meillä kyllä tylsästi pellavanväriset verhot ja ihan valkoiset verhot. Testin (jep, tein ihan testinkin!) olen sisustustyyliltäni eri tyylilajien sotkija :)

   Delete
 7. Kauniilta näyttää!
  Minäkin olen tykännyt väreistä (entisessä kodissa oli mm.keltainen käytävä)
  Mutta jos se onkin tuon lapsuuden värien vaikutusta ;-)
  Muistan kun sain 8-vuotiaana ekan oman huoneen uudesta kodista ja sain valita värin huoneeseeni..se oli keltainen ja siis oikeasti keltainen! Mutta olin niin onnellinen ;-)

  ReplyDelete