Tuesday, October 29, 2013

Suomalais-kiinalaista yhteistyötä

Joskus on niin kiire, että käyn hakemassa läheisestä kiinalaisesta ravintolasta lapsille eväät autoon. Eväät syödään, kun ajan urheilijat koulusta harkkoihin. Yritän tehdä yleensä lämpimän aterian. Nyt sai auttaa tuttu ravintola. Soitin tilauksen parikymmentä  minuuttia aikaisemmin ja kävin hakemassa annokset matkalla koululle. Varauduin siihen, että toimitus ei ehkä ole ihan tilatunlainen. Puhelimessa oli se työntekijä, jonka kanssa on hauska joskin vähän haasteellista kommunikoida. 


Vaan yllätyspä olikin arvaamaton saavuttuani ravintolaan. Työntekijä ojensi puhelinkuuloketta minulle. Please. Tai siis pliiit. Ei ollut aikaa empiä. How can I help you? Ja tilaustahan sieltä pukkasi, pork with oyster sauce. Kiinalainen yhteisytökumppanini lykkäsi ruokalistaa käteen. Pork, pork, pork, juu kyllä täällä olisi pork lo mein. Ai jaa, ei käy. Oyster sauce, oyster sauce, mites olisi shrimp with oyster sauce. Ai jaa, ei käy. Olen muutes asiakas. Aha, mitä muuta listalla on. Voisin kyllä suositella cashew chicken. Ribs, ribs, ribs, ikävä kyllä meillä ei ole ribs. Ei, ei ole myöskään ribs with oyster sauce. Lounasaika kestää kello kolmeen, tervetuloa. Tack och hej. 

Hetki päiviteltiin kiinalaisen yhteistyökumppanini kanssa miksi asiakkaat tinkaavat kaikenlaista. Olisiko nyt oltu asioimassa jossain toisessa ravintolassa vai oliko annos kuvassa näyttänyt pork with oyster sauce. Sain ruokani, maksoin ja hymyilin lopun päivää. Kansainvälistä yhteistyötä parhaimmillaan.


Ja se syy miksi mua hymyilytti. Tietysti oli kiva kun sai auttaa tuttua kaveria. Mutta mulle tuli paha takauma Keeping Up Appearances -sarjaan. Muistattehan Hyacinthin närkästymisen, kun hänen uuden uutukaiseen puhelimeensa soitettiin ruokatilausta:

"This is not the Chinese takeaway. This is a private, slimline, white telephone with no connection whatsoever to any business or trade. Especially not one of foreign extraction!"

10 comments:

 1. Voihan kiinalaiset - ja voihan Hyacinth;)
  Kivaa viikon puoliväliä sinne!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, arvon Lady! Hyacinth ei koskaan petä. Varsinkin jos kädessä on private, slimline, white telephone.

   Delete
 2. Hauska juttu tämä oli, että näinkin voi toimia...hyvä.....:D

  Musta tuntuu etten kyllästy koskaa seuraamaan Rva Ämpärin elämää. Kaiken lisäksi aina nauran näille jutuille vaikka olen ne nähnyt jo ainakin 101 kertaa. Unkarissakin se mun lemppari ohjelma, koska tajuun mitä tapahtuu, siellähän on lähes kaikki ohjelmat ja filmit dupattu.....sekös muuten harmittaa, koska en osaa maassa maan kieltä...ni oma vikahan sen kylläkin on...;)

  Hyacinth sanoi maitomiehellekin, että haluaa omat maitonsa samoissa pulloissa aina ovensa taakse koska peseen ne niin huolella, hyviä oivalluksia paljon....:))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aah, rouva Ämpäri! Enpäs ole koskaan edes ymmärtänyt kääntää nimeä näin. Se on ihan yliveto käännos! Minä myös tuijottelen Hyasintin ja Rikun seikkailuja kerta toisensa jälkeen. Silloin kun BBC America vielä tuli kaapeleiden kautta, niin herrasväki Ämpäri näkyi tuvassa ilta illan perään. En kyllästy kyllä varmaan koskaan.

   Hyasintti on harvinaisen oikeassa, kuka se nyt tahtoisi toisten pesemät pullot itselleen kun itse pesee niin hyvin. Ja mulla on muutama Royal Doulton ihan vain Hyacinthin vuoksi :)

   Delete
 3. Hih,mukavaa yhteistyötä;D Mulla on vieläkin muistissa jotkut kiinalaiset ravintolat,etenkin Miamin seudulla,missä oli valtavat (ja hyvätkin) buffetit) tosi edulliseen hintaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä ei ole buffetti, harmi. Meillä oli yksi aivan erityisen hyvä, sushi kuului lounaan hintaan. Yritys teki konkurssin, kai juuri siitä syystä kun sushikin kuului samaan hintaan.

   Tässä paikassa lounas myydään niin pistämättömään hintaan, että ei kannata juuri muualle mennä. Ja yhteistyö tuntuisi sujuvan :)

   Delete
 4. Ihanasti kirjoitit , muutenkin täällä taas paljon kaikkea kivaa :=)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Wilhelmiina. Mitä itse olen seurannut, niin Sinä olet kirjoittanut, ja tehnyt, kirjan verran. Hieno juttu kerta kaikkiaan!

   Delete
 5. Thihii! Facebookin paras ryhmä on ehdottomasti Hyacinth Bucket quotes. Saa hyvälle tuulelle, aina! (And it's bouqué! Rouva on aivopessyt minut mielessäni aina lausumaan sen oikein!)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä oon niin nolo, että en ole facebookissa. Mutta Hyasinttia rakastan silti kaikki! Ja parasta on, kun joskus törmää tosielämän hyasinttiin. Heitäkin olen nähnyt :)

   Delete