Wednesday, October 30, 2013

Happy Halloween!

Ystäväni järjesti sunnuntaina cook outin takapihallaan. Pihamaalla on upea patio, viime kesänä rakennettu. Siellä kelpasi nautiskella loimuavan tulisijan äärellä. Ystäväni on varsinainen Halloween-nero. Koristeita on kerätty vuosien ajan ja joka vuosi kokoelmaan tulee jotain uutta. Sain luvan näyttää etupihan koristeita. Sisällä ja takapihalla olisi ollut vielä vaikka kuinka paljon kuvattavaa. Sitten toisella kerralla. 


Gargoili kököttää rappusten pylväässä. Hämähäkit ja verkot ovat keinotekoisia. 


Rappuset koristellaan peristeisesti krysanteemeilla ja kurpitsoilla. 


Symmetriset kurpitsat ovat kaiverrusta varten. Muut pelkkiä koristeita. Kaiverruskurpitsat maksavat yleensä n. 5-10 dollaria kappale ja muut 3-15 dollaria. Tämän kokoiset krysanteemit maksavat 5-10 dollaria / puska. 


Mä kahehdin ystäväni karkkimaljaa! Malja ulottuu puoleen sääreen tai vähän yli ja ystäväni täyttää sen nameilla piripintaan. Siitä sitten kahmaistaan kourallinen keppostelijan kassiin Halloween-iltana. 


Ovea koristaa höyhenkranssi. Ja hämähäkinverkot. 


Terassilla kolistelee häkkiin kahlittu luuranko. 


Pihamaalla on myös synkeä puu ja hautapaasi. 


Otin kuvat päivänvalossa, joten koristeiden upeat oranssit valot eivät pääse oikeuksiin. Illalla ystäväni pihamaa hehkuu ja loistaa salaperäistä valoa...


Hautapaadet ja pääkallot olivat teemoina myös lautasliinoissa, lautasissa ja mukeissa cook outissa. Miten tää cook out muuten kääntyy? Ulkona kokkailu, grillailu, retkeily? 


Pihamaalla on niin paljon yksityiskohtia, että niitä on ihan mahdoton ikuistaa. Tämä kynttelikkö yhtenä niistä, verhottuna hämähäkinverkkoon tottakai. 


Trick or treat -kiertäjät kulkevat ystäväni talolle kaaren kautta, jossa hehkuvat oranssit valot. 


Luuranko kuikuilee josko sieltä talosta joku ilmaantuisi. 

Halloween taitaa olla mulle se mieluisin amerikkalainen juhla. Tänä vuonna saimme esille krysanteemit, keraamiset kurpitsat ja ruumisvankkurit. Lasten kavereita tulee kylään ja nuorimmainen lähtee vielä karkki ja keppos -lenkille. Itse ilakoin, kun saan jakaa namusia lasten pusseihin, koreihin, tyynyliinoihin. Tosi coolin keppostelijan tunnistaa siitä, että karkit laitetaan tyynyliinaan. 

Happy Halloween!

18 comments:

 1. Ihan mieletön toi fake hämähäkinverkko, se luo heti karmaisevaa tunnelmaa! Musta on kiva, että joku jaksaa tosissaan panostaa. Lasten on kiva tulla tonnw :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Varsinkin iltapimeällä hämähäkinverkko on erityisen kammottava. Siihen kun pimeällä törmää niin ei tunnu kivalta.

   Delete
 2. Varsinaista paneutumista! Ja tuo on tosiaan vasta etupihaa... Ihanaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Takapihalla oli mm. soihtuja, lyhtyjä jne. Ihanan tunnelmallista :)

   Delete
 3. On asiaan paneuduttu!
  On aika karmaisevia koristeita pimeän aikaan!
  Hyvää halloweeniä sinne!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä siinä jo pienimmillä alkaa alahuuli väpättää. Ei vais, nämä lapset ovat yllättävän rohkeita, ihan pienimmätkin.

   Delete
 4. Vau mikä piha! Sinulle on haaste blogissani :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Pauska! Tässäpä tuli pähkinää purtavaksi, mitä sitä keksisi.

   Delete
 5. Huiiii mitä koristeita! Nuo kurpitsat ovat niin nättejä,muistan kun ihailin niitä tähän aikaan vuodesta kun asuin Nykin alueella.Happy Halloween!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kurpitsat on ihania! Varsinkin jos ennättää tehdä niille jotain. Meillä on parina edellisenä vuonna jäänyt kaivertamatta ja nyt jäi sitten kokonaan ostamatta. No, vuoden päästä uudestaan. Ehkä lapset sitten jo inspiroituisivat kaiverrushommista.

   Delete
 6. No jopa on koristeita. Millaiset mahtavat olla hänen joulukoristelunsa, jos Halloweeniinkin varustaudutaan noin?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aikaisemmin hänellä oli kaksi sellaista elävän kokoista pähkinänsärkijää vartioimassa oven molemmin puolin. Olivat tosi upeat. Muuten joulukoristelu on maltillista, tästä Halloweenistä ystäväni oikein inspiroituu.

   Delete
 7. Kappas kekrin serkkuhan se halloween onkin! Pelkäsin kamalasti pikkulapsena ylä-Satakunnassa nuutipukkeja, jotka kiertelivät talosta taloon. Samaa kekrin sukua nekin. En osannut tähän päivään asti liittää halloweeniin mitään sisältöä.http://www.kekri.fi/kekri-on-halloweenin-serkku

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haa, mehän voitaisiin vuoden päästä viettää Keksiä. Kiitos tuosta linkiistä, mielenkiintoista tietoa. Voisimme toivotella Happy Kekri. Kyllä nämä pakanalliset juhlat taitavat olla variaatioita toinen toisistaan. Sadonkorjuutahan tässä ilakoidaan.

   Delete
 8. Irlannissa ja Skotlannissa, käytettiin alunperin naurista te amerikkalaiset keksitte kurpitsan tilalle. Kuinka moni oikeasti tietää miksi sitä vietetään.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Halloween

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, meillä pitää olla kaiken suurempaa. Ja toisekseen meidän nauriit taitavat olla pienempiä kuin eurooppalaiset :) Ainakin kitkerämpiä maultaan.

   Jos amerikkalaisilta lapsilta kysytään, niin Halloweeniä vietetään namien takia. Kaikki muu on ihan turhaa, kunhan saa paljon karkkeja :)

   Delete
 9. Ihania kuvia ja juttuja sulla. Wau!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Ansku! Sinä osaat antaa kiitosta mukavasti :)

   Delete