Thursday, September 12, 2013

Ihania ihmisiä herkkuterkkujen kanssa

Talo on ylösalaisin, kaappien ovet auki, tavaroita siellä ja tavaroita täällä. Hyvin vähän mitään niillä paikoilla joille kuuluvat. On pinoja odottamassa menoa kierrätykseen, roskiin, antikvariaattiin, keräyksiin... Meillä on kamala kaaos. Vähän kuin Pepin Huvikumpu, on täällä varmaan jossain apinakin piilossa kun oikein etsin. Naapurini tietää, että nyt sortteerataan tosissaan eikä tehdä pintahipaisua. 


Lasten loma alkoi eilen. Kouluvuodesta on yksi neljäsosa jo takana. Tämä lukuvuosi on alkanut kyllä vauhdilla. Lasten harrastukset starttasivat maanantaina ja mä carpoolasin viittä lasta. Meitä on neljä perhettä, jotka vuorollamme kuljetamme lapset harkkoihin. Auttaa kyllä ihan valtavasti. Kaksosista on tässäkin tuplailo, sillä ajamme tuplasti muihin verraten. Mutta ihan reiluahan se on. Sitten on yksösen harkat. Eilen kaksi lapsista oli koe-esiintymässä koulun kuoroon ja yksi piti viedä harkkoihin... Ja nyt on yksi mukula sairaana. Vain elämää. 


Illalla soi ovikello kuuden jälkeen. Ovella oli ihana naapurini tämän makoisan tervehdyksen kanssa. Täkäläinen firma tekee asetelmia marjoista ja hedelmistä. Mä herahdin ihan hervottomaksi, niin teki naapurikin. Mun on vaikea käsittää, että joku näin huomioi kanssaihmistään, haluaa ilahduttaa. 

Illan askareet sujuivatkin sitten ihan toisella tavalla, kun välillä napostelimme viinirypäleitä, erilaisia meloneja, mansikoita suklaalla ja ilman. Ananassiivuja on naamioitu kuppikakuiksi. 


Tänään jatkuvat villit toimet. Pitäisi olla monessa paikassa yhtä aikaa, on hammaslääkäriä, harkkoja, tapaamisia. Ja sitä siivoamista, järjestelyä. 

Tarkoitus on, että kun lasten koulu taas lokakuussa alkaa niin kaikki toimii kuin rasvattu ja kukaan ei aamulla etsi hiki hatussa sukkia, koepapereita. Kaikki on paikoillaan, kaikella on tarkoitus ja mä vaan sitten katson päältä kun kaikki luistaa :) 

9 comments:

 1. Voi mikä naapuri - tuollainen on aarre ja kiitoksen aihe! Ja kyllä sinä kaikesta tuosta tohinasta ja kiireestä päätellen olet tuon korillisen ansainnutkin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olin kyllä aika otettu. Ihmiset ovat ihania. Kuten nyt Sinäkin kun olet sitä mieltä, että lahja oli ihan ansaittu :)

   Delete
 2. Ihania, näyttäviä herkkuja ja ihania naapureita!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mua harmittaa, kun jouduin ottamaan kuvan sisällä jo vähän hämärässä valaistuksessa. Asetelma on hyvän makunsa lisäksi myös hauska katsella. Meillä oli monta innokasta maistelijaa, joten ikävä kyllä herkku ei säästynyt koskemattomana aamuun saakka.

   Delete
 3. Ihana naapuri,onko sama joka ennenkin on sulle tuonut herkkuja,muistan että:olet kirjoittanut sellaisesta.Tosi kivasti laitettu nuo hedelmät:-) täälläkin joku firma tekee samantapaisia.Tsemppejä,toivottavasti ehdit myös levätä kaikkien kiireiden keskellä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä ei ole se naapuri, joka hemmottelee suklaakakuilla, rapukakuilla, salaateilla, viinillä :) Tämä naapuri asuu tuossa meidän toisella puolella. Hän silloin kun ensimmäisen kerran kuuli, että vietämme joulun ilman perhettä ehdotti, että vietämme aaton heidän kanssaan ja he vasta aaton jälkeen lähtevät tapaamaan omia perheitään. Siis ihan uskomattoman ihana ihminen. Hän onkin meidän Amerikan täti.

   Delete
 4. Ihania ihmisiä todellakin!
  Mutta olette te olleet niin ahkeriakin,että olette herkuttelun ansainneet :)
  Pian on Huvikumpu järjestyksessä ja Tossavainenkin löytynyt :)
  OIkein mukavaa loppuviikkoa <3

  ReplyDelete
 5. Ihana herkkuasetelma! Kelpaisi meillekin... :)

  ReplyDelete
 6. Onpas teillä ihanat naapurit! Meidän naapurin setä hemmottelee meitä juuri pyydetyllä kalalla ja metsän antimilla...

  ReplyDelete