Saturday, July 20, 2013

Just a perfect day

Ei tosin juotu sangriaa puistossa eikä syötetty eläimiä eläintarhassa. Illalla nukkumaan mennessä kuitenkin vilahti päässä ajatus, että olipa täydellinen päivä. Kamerakaan ei ollut matkassa, joten muihin kuviin on tyytyminen. 


Mies tuli hakemaan mua lounaalle, mutta matkalla huomasimme open house -kyltin ja kävimme katsastamassa oikein kauniin ja viihtyisän talon. Lounaspaikkaa emme olleet päättäneet etukäteen ja päädyimmekin meille uuteen tuttavuuteen. Taverna tarjosi mainiota pubiruokaa, fish and chips saa vieläkin veden kielelle. Iltapäivällä kyyditsin kaksi lasta harkkoihin ja yhden kanssa kävimme ostamassa synttärilahjan hyvälle ystävälle. 

Iltaruuan kanssa hikoilin mahdollisimman vähän: salaattitarpeet pöytään ja jokainen sai koota itselleen mieleisen salaatin kanalla tai ilman. 

Viime päivät ovat olleet hikisiä, suorastaan helteisiä. Lämpömittari näyttää 36 C astetta tai yli. Ilmankosteus tekee kelistä vielä tukalamman. Siitä huolimatta läksimme miehen kanssa illalla juoksulenkille. Armas puolisoni oli niin mukava, että hölkötteli mun kanssa miltei koko matkan sekä kannusti ja kehui. Vauhti oli sellainen, että pystyin juttelemaan. Hiki virtasi. 

Ehtoolla katselimme vielä leffan, Hyde Park on Hudson. Pääosissa ovat Bill Murray ja Laura Linney. Ensimmäinen esittää Franklin D. Rooseveltiä, jälkimmäinen Daisyä (Margaret "Daisy" Suckley), Rooseveltin rakastajatarta. Tarina perustuu Daisyn päiväkirjoihin ja kirjeisiin. 

Elokuva ei sovi kaikille. Tempo tuntuu varmasti liian hitaalta ja vaikka leffa on luokiteltu komediaksi saattavat nauruhermot pysyä lamassa. Minä  nautin. Ja selivisipähän sekin miten hot dogeista tuli salonkikelpoisia. Nimittäin Yrjö VI ja kuningatar Elizabeth nauttivat niitä picnicillä 11.6.1939 presidentti Rooseveltin vieraina. Mä en tiennyt, mutta hot dogeja pidettiin ennen Rooseveltin aikaa vähän epämääräisenä ruokana, kriminaalien ja kevytkenkäisten naisten herkkuna. Ruokana, joka houkutteli aviorikoksiin ja hämäriin puuhiin  ja syötiinkin pikkutunneilla yön hämyssä :) Aikanaan oli siis melkoisen rohkea teko tarjota hodareita kuninkaalle. Ei sen puoleen, niin kai se olisi vieläkin.Kuningas söi hot dogin ja USA:n ja Iso-Britannian välit paranivat niin, että toisessa maailmansodassa oltiin liittolaisia. Kaukaa viisas nainen siis tämä Eleanor Roosevelt. 

Lauantai on alkanut mukavasti. Kaksoset lähtivät pelaamaan asujaimiston altaalle vesipalloa ja yksönen palautui täyden palvelun yökylästä. Palveluun kuului palautus kotiin. Miehen kanssa kävimme katselemassa löytyisikö sitruunapuita. Ei löytynyt, mutta löytyi mahdottoman hyvä keltainen värinäyte. Ruokahuoneen seinät kaipaisivat vähän valoa. 

Onnellista viikonloppua! Mun on nyt pakko kuunnella Youtubesta Lou Reedin "Perfect Day".

10 comments:

 1. Ihan tän tekstin ekan lausen jälkeen mulle tuli tarve myös kuunnella perfect day. En olekaan hetkeen sitä kuullut. ...just a perfect day, drink sangria in the park.. :)

  Terkkui!! Luin just uusimman Läckbergin ja se oli H Y V Ä !!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Perfect day on jotenkin niin... täydellinen. Miten sen nyt sanoisi. Täydellinen biisi täydellisestä päivästä. Vähäeleinen mutta silti hyvin vakuutta, syvän rauhallinen.

   Mulla on kolme Läckbergiä luettuna ja se kolmas oli ehdottomasti paras. Onneksi otin sun vinkistä vaarin ja päätin lukea ne aikajärjestyksessä. Ihanaa, kun on kivoja lukuhetkiä odotettavana.

   Delete
 2. Onnea toivotan, koska se on Johanna nimisten päivä tänään...:D

  Hapokas ilma täällä, vähän räpsii vettä, ei haittaa....ainakin roskikselle kipasen ja kukaties vaikka pitemällekin!
  Kuluneella viikolla sain viellä kunnon alenuksin vaateita...ihan vain vahingossa ostin kun halvalla sain!? 60€ pikkutakin 15€-lla, jokainenhan sellaisen ostais kun kokokin oli sopiva tai ainakin minä ostan ja muutaman puseronkin samalla hoidin täyteen vaatekoppiini...;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Maikku! Minä unohdin. Voisinkin yllättää perheen ja tehdä jonkin hyvän jälkkärin.

   Sinä olet kyllä niin myönteinen ja touhukas. Uskon, että toivut ihan pikavauhtia.

   Olen yrittänyt kiertää kaukaa kaikki alemyynnit. Eilen kyllä lankesin ihan pikkuisen ja löysin mukavat kesäiset kengät. Ennen kaikkea ne olivat mukavat jalkaan, vaikka ulkonäöstä sitä ei heti voinut päätellä. Harvoin käy niin, että jalkineet tuntuvat kuin omaan jalkaan tehdyiltä.

   Meilläkin joku rontti ja ryökäle täyttää komerot ja vaatekaapit. Jos vain saisi kiinni itse teosta, niin näyttäisin mistä kuuluu ja kuka käskee :)

   Delete
 3. Hei tuleekohan toi leffa Suomeen. Voisi olla hauska käydä katsomassa... Meillä kun ei paljon muita pyöri, kuin kaiken sortin piirrettyjä. Itse en telkkaria juuri kerkeä katsomaan.

  Minä muuten sitten sorruin tänään alemyynteihin (yllä olevasta kommentista muistui mieleen), ja hitsi menikin rahaa. Mutta hyviä löytöjä halvalla! Muun muassa fillarin ostin :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yritin googlailla, mikä elokuvan nimi olisi suomeksi mutta en löytänyt. Osa kriitikoista ei tätä kovin korkealle arvosta, ehkä elokuva on päätetty jättää julkistamatta Suomessa.

   Onnea uudelle polkupyörälle! Mulla ei ole ollut fillaria, eikä kumppareita, näinä Amerikan vuosina. Listalla ovat, mutta kaikki muu menee aina ohi. Pyöräily on lisääntynyt ihan hurjasti, joten kohta tonne liikenteen sekaan kai uskaltaisi mennäkin.

   Delete
 4. Tuollaiset päivät on parhautta ja niiden avulla jaksaa taas arkea. Täytyykin katsoa jos tuo elokuva löytyisi täältä, hauska tieto tuo hot dog info. Mitä parhainta päivää!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja parasta on, kun tulevat ihan yks kaks yllättäin. Kai se ennalta odottaminen ja valmistelu usein sitten rassaa niin paljon, että kauan odotettu päivä ei olekaan ihan niin täydellinen.

   En ole koskaan sen enempää miettinyt hot dogin syntyhistoriaa, mutta oli yllätys että sitä pidettiin vähän paheellisena ruokana :)

   Sinulle onnellista päivää!

   Delete
 5. Hauska hodari-tarina :) No jo on teillä juoksukelit, melkein kuin saunassa hölkkäisi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, ei ihan heti uskoisi millaisia intohimoja hyvin viattomalta vaikuttava pikkuherkku voi aiheuttaa...

   Minä olin kyllä vähintään yhtä punainen ja hikinen kuin parituntisen saunomisen jälkeen. Lapsetkin katsoivat jo vähän kummissaan. Toisaalta eipähän tarvinnut alkulämmittelyjen kanssa rehkiä ja jäähdyttelykin sujui mainiosti :)

   Delete