Thursday, June 20, 2013

S'mores - uudelleen lämmitettynä juhannuksen kunniaksi

Huomasin monen googlailleen s'morsien ohjetta. Kirjoitin tämän jutun vuosi sitten huhtikuussa. Juhannuksen viettoonhan nämä sopivat kuin nakutettu. Ei tarvitse kokon äärellä miettiä sen enempää, että mitä jälkiruuaksi. Söin ensimmäisen s'morsini kymmenen vuotta sitten. Tai syömättähän se jäi. Kummastelin, että kuinka joku voi tykätä jostain näin makeasta. Ei tuota enää tuskaa :) Tosin paahdetut vaahtokarkit ovat yksinään melkein parempia. 


S'moresithan syntyvät leirinuotiolla graham crackereistä, suklaasta ja vaahtokarkeista. Keksinnön huhutaan olevan peräisin partiotytöiltä.


Tänään teimme pitkän vaelluksen luonnonpuistossa. Söimme eväät kannonnokassa (oikeasti se oli pitkittäin oleva puunrunko). Askeleita kummasti siivitti ajatus s´moreseista, joita oli luvassa kun reitti oli kierretty.


Meillä on kahdenlaista koulukuntaa mitä vaahtokarkkien paahtamiseen tulee: toiset haluvat pitää karkin valkoisena, toiset nauttivat karrellepalaneesta pinnasta.


Sulanut vaahtokarkki asetellaan graham crackereiden väliin yhdessä suklaan kanssa.


Luonnonpuistossa oli kaikki, mitä retkeilijä tarvitsee. Katoksia löytyi kohtuullisen kokoiselta läntiltä seitsemän. Kunkin katoksen vieressä on pienempi grillialusta, vesipumppu ja kylppärikin lähituntumassa.


Nimi s´mores tulee siitä, kun pyydetään lisää nuotioherkkuja: Some more!

10 comments:

 1. Some more me too ;-)
  Ovat tosi makeita mutta välillä hyviä ;-)
  Täällä saa citymarketista Pop Tartsien makuna s'moreseja :)
  Hyvää juhannusta sinne!
  Itsellä ei nyt oikein fiilistä juhlimiseen,mutta käytetään se aika muistelemiseen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvää juhannusta, Anne-Marie! Olet ihan oikeassa, että muistot auttavat jaksamaan. Muistoissa on hyvä olla :)

   Vai myy cittari Pop Tartseja. Maailma käy koko ajan pienemmäksi ja pienemmäksi.

   Delete
 2. Juuri ajattelin näitä herkkuja, jotta joko tänä kesänä tulisi maisteltua, ja muistin sinun aikaisemman kirjoituksen tästä asiasta :). Ajattelin viedä nyt Suomeen tarvikkeet näiden tekoon, paitsi että suklaan voi ostaa sitten sieltä. Käytätkö niitä Honey Maid -keksejä näiden tekoon, ja jos, niin ovatko parhaita juuri tähän tarkoitukseen?

  no name

  ReplyDelete
  Replies
  1. Käytän Honey Maid (honey flavored) graham crackers ja useinmiten Chirardellin suklaata. Ihan sitä leipomiseen tarkoitettua semi-sweet. Oikeaoppisesti s'morseihin kuuluu Hersheyn suklaa. Ja sitten niitä jumbokokoisia vaahtokarkkeja. Varsinaista Amerikan herkkua :)

   Delete
 3. Auts - juuri sopivaa laihduttajan herkkua;)
  Hyvää juhannusta sinne!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä olen keventänyt ja jättänyt keksin ja suklaan pois :)

   Kysyin eilen ruotsalaistaustaiselta ystävältä, että viettävätkö juhannusta. Eivät viettäneet. Alkoi jutustelu, että miten vietetään. Juhannussalon lisäksi en tiedä kovin muuta ruotsalaista. Ehkä juomalauluja...?

   Delete
 4. Mä en ole koskaan tykästynyt s'moresiin,vaikka yhteen aikaan ihan tykkäsinkin nuotiolla paahdetuista vaahtokarkesta.Kivan näköinen paikka retkiläisten ruokatauolle:) Ja mukavaa juhannusta vaikkei teillä sellaista siellä vietetäkään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä näihin on saanut totutella :) Lapset arvostavat sitten ihan eri tavalla, makutottumukset ovat erilaiset. Hekään eivät ole oppineet syömään peanut butter ja jelly -leipiä. Johtuiskohan siitä, kun ei ole tarjottu...

   Hyvää keskikesän juhlaa Sinullekin. Juuri mietiskelin, että voisin opettaa lapsille muutaman suomalaisen juhannustaian. Nekin ovat omalla tavallaan hauskoja ja perinteikkäitä.

   Delete
 5. S'moret kuulostaa hyville ;) Hyvää juhannuksen aikaa!

  ReplyDelete
 6. Mä kuulun niihin, joiden mielestä ihan plain marshmellows on parasta;) Paitsi yksi tosi makea herkku amerikan ajoilta maistuu välillä ja teen sitä kotonakin, vaahtokarkkeja, ricekrispies muroja, voita...:)

  ReplyDelete