Sunday, May 26, 2013

Fixer-upper Part II

Jokin aika sitten kirjoitin ystäväni ostamasta fixer-upperista (juttu ja kuvat löytyvät täältä, klik klik). Ulosottoon päätynyt asunto on saanut nyt toisen elämän. Itsekin olin auttelemassa, lähinnä siivosin mutta lopuksi sain myös maalisudin käteen. Vähän tender loving care ja lian ja kolhujen alta paljastui ihan kelpo kaunotar. 


Keittiössä on baaritiski. Tästä näkee hyörinän niin keittiössä kuin takan päälle sijoitetun telkkarin.


Mustat keittiökoneet aiheuttivat jonkin verran päänvaivaa, mutta puhdistuivat ankaran hinkkaamisen ansiosta. Jääkaappikin on toimiva ja kauniin valkoinen. 


Tiskatessa voi katsella deckille ja vehreitä maisemia. Kuva lopussa. 


Ensin musta tuntui vähän hassulta tämä keittiön "laatoitus". Tämä on oikeasti metallinväristä paksua laminaattia  tai jotain. Mutta kun silmä tottui alkoi tämä näyttää aika veikeältä. 


Takassa on kaunis reunus ja molemmin puolin ikkunat. Asunto on muutoinkin hyvin valoisa. Puistakaan ei tarvitse huolehtia, sillä takka toimii kaasulla. 


Olohuoneen ikkunasyvennyksessä olisi ihana lueskella kirjaa. 
Asunnossa on kolme kerrosta. Alakerta on viimeistelemätön. Ystävällä ehti olla ilmoitus vain vajaan viikon, kun vuokralaiset löytyivät. Perhe on muuttamassa tänne Kansasista ja yllätys, yllätys - halusivat asunnon jossa on basement. Se on hyvä olla niin säilytystilana kuin tornadojenkin varalta. Meillä päin asunnoissa on aika harvoin kellarikerros mm. radonin vuoksi. 


Master bedroomissa on runsaasti säilytystilaa. 


Walk in closetin lisäksi on vielä vaatekaappi. Uusi kokolattiamatto saa asunnon näyttämään uudelta. 


Master bedroomin kylppärissä on ihanan suuri amme. 


Suihkukaappikin alkoi näyttää ihan uudelta, kun ammoniakki "räjäytti" lian pois. 


Yläkerrassa on kaksi muuta makuuhuonetta master bedroomin lisäksi. 


Tässä vielä yläkerra toinen kylpyhuone. Sekin oli aika villissä kunnossa. Mun kädenjälki näkyy puhtaan valkoisena kiiltelevänä amme- ja suihkutilana. 


Ystäväni näki millaista työtä meidän lapset olivat tehneet meidän deckillä. Lapset saivat nimittäin projektikseen kyllästää puisen deckin. Niinpä yksi lapsista sai tämän deckin urakakseen. Lopputulos oli molempia osapuolia tyydyttävä: tilaaja oli tyytyväinen työhön ja lapsi sai palkkaa sen verran, että sai tietokoneprojektin loppuun. Lapsi on säästänyt pari vuotta naapurin ruohonleikkuusta saamiaan palkkoja ja sai päähänsä, että nyt pitää rakentaa tietsikka alkutekijöistä. Minä en asiasta muuta ymmärrä kuin että kone on nopea ja maksoi turkasesti. Mutta ei ole nokan koputtamista, kun omilla hankkeilla projekti toteutettiin. 


Joten loppu hyvin, kaikki hyvin. Ystäväni arvion mukaan työtä oli enemmän kuin hän osasi odottaa. Naapureiden kanssa juteltua oli käynyt selväksi, että putkirikko oli ihan yleisesti tiedossa. Uudelle ostajalle sitä vain ei kukaan viitsinyt kertoa. Onneksi ystäväni otti projektin seikkailun kannalta ja pienet vastoinkäymiset eivät vieneet yöunia.  
8 comments:

 1. Aikamoisen muodonmuutoksenhan te saittekin aikaiseksi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä oli sikäli hauska nähdä, että itse en ole aikaisemmin ollut remppaamassa. Pikku hiljaa tulosta syntyi :)

   Delete
 2. Heippa!
  Muutos oli huikea!! :)
  Olen seurannut blogiasi jo vuoden verran, en vain ole saanut kommentteja läpi että olisin voinnut itseni esitellä :)
  Olen itse asunut muutaman vuoden Dallasissa ja kaipaan suunnattomasti takaisin, sinun perheesi arkea on ihana lukea, sinulla on taito kirjoittaa elävästi, kiitos!
  Minna

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi, Sinä olet tottunut sitten kaikkeen isompaan :) Meidän naapurit muuttivat Texasista ja heidän on täytynyt totutella pienempiin taloihin, teihin, ostareihin. Ja mun mielestä kun nämäkin ovat ihan riittävän kokoisia.

   Kiitos kauniista sanoistasi. Välillä mietin, että lukeeko näitä mun kyhäelmiä kukaan. Tulee ihan mieleen Pikku Prinssi ja tarina ruusuta.

   Ikävä kyllä mulla ei ollut kamera mukana ekalla kertaa kun kävin asunnolla. Esim. olohuoneessa oli John Deeren boordi keskellä seinää ja muitakin hyvin erikoisia ratkaisuja.

   Delete
 3. Vau,tuostahan tuli hieno talo! Voisin heti muuttaa siihen ellei vuokralaisia olisi jo löytynyt;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jännä kun sanot näin. Nimittäin itse ajattelin ihan samaa. Mua ei ollenkaan haittaisi asua asunnossa. Siellä oli ensinnäkin ihanan viileää ja ilmastointi ei ollut edes päällä. Basement pitää siitä huolen. Ja sinne pohjakerrokseen saisi saunan ja viinikellarin...

   Delete
 4. Blogistani löytyy sinulle haaste;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, ilomielin otan haasteen vastaan. Katsotaan minkälainen viisikko syntyy.

   Delete