Tuesday, May 21, 2013

Couponing Mom

Lapset näytti mulle Netflixiltä muutaman jakson tv-sarjasta "Extreme Couponing". Olin mennyttä naista. Olenhan minä kuponkeja toki käyttänyt, mutta en koskaan mitenkään erityisemmin suunnitellusti. Jos sattui kuponki käsiin niin käytin sen. Aika usein kuponki jäi käsilaukun pohjalle. 


Kuponkeja saa monesta lähteestä. Näitä paperisia tulee yleensä sunnuntain lehden välissä ja niitä voi printata netistä. Nämä ns. manufacturer coupons käyvät melkein kaikissa kaupoissa. Alakuvassa näkyy mun hienosti järjestelty kansio :) Ei tämä nyt vielä ole ihan ammattitasoa, mutta tällä on hyvä harjoitella. Kerran kaupassa kysäisin ilmiselvästi kovin ammttimaiselta kuponginkäyttäjältä neuvoa yhden ostoksen suhteen. Hän kertoi käyneensä kuponkikurssin. Mulla pää vinksahti: oikea kurssit käynnyt kuponkiostelija! 


Toinen lähde on sitten netti. Netistä saa kauppakohtaisia virtuaalikuponkeja. Netistä voi kätevästi myös tarkistaa mitä tarjouksia on kanta-asiakkaille. Kanta-asiakkaaksi voi ryhtyä kuka vaan. Tämä kannattaa ruokakaupoissa asioivien lomalaistenkin muistaa. Kanta-asiakkaille on paljon tarjouksia, jotka saa muovisella luottokortin kokoisella tai vielä pienemmällä läpyskällä. Yleensä täytetään lomake, johon riittää esimerkiksi sähköpostiosoite. Puhelinnumeron ja osoitteen voi jo jättää antamatta eikä sen sähköpostinkaan tarvitse olla kovin virallinen. 


Kuponkiostelijan tavoite on tietysti saada kaikki ilmaiseksi. Mä olen onnistunut vasta hankkimaan ilmaiseksi purukumia, hammastahnaa, saippuaa ja kynsiviiloja. 


Yläkuvan Kashi -murot maksoivat yhteensä $ 2. Normaalihinta meidän kaupassa on nelisen taalaa paketti. Nyt murot olivat tarjouksessa kaksi yhteensä $6. Saksin kaupan virtuaalikupongin, jolla sain alennusta $2 kahdesta paketista. Mukana oli myös paperikuponki, jolla sain toisen mokoman lisää. 


Nämä shampoot maksoivat yhteensä $8. Pullot eivät ole ihan pieniä, mm. Vidal Sassoonit ovat 750 ml. Niistä maksoin $1 / pullo. Ensinnäkin tuotteet olivat tarjouksessa $7 per 2 pulloa. Näistä sain virtuaalikupongilla vielä $2 alennusta. Lisäksi oli kaksi 75 sentin kuponkia, jotka ko. kauppa tuplaa eli pullolle jäi hintaa $1. Osa kaupoista tuplaa kupongit johonkin rajaan saakka, tämä kauppa 99 senttiin asti. Joskus on viikkoja, jolloin kupongit triplataan. Mutta tarkkana pitää olla, sillä usein lähtöhinnat ovat sellaisia että kupongin kanssa kannattaa mennä lähi-Valtsulle (Wal Mart) tai Targetille. Nämä kaksi eivät kuponkeja tuplaile tai triplaile, mutta lähtöhinnat ovat jo sen verran hyvät. 

Kuponkiostelijan pitää tuntea siten myös kauppojen kuponkipolitiikka. Mä pysyttelen nyt aluksi parin ruokakaupan ja mainittujen markettien asiakkaana. Kunhan opin näiden kommervenkit voin siirtyä harjoittelijaksi muihin kauppoihin. 

Jostain olin lukevinani, että kupongeista jää käyttämättä 90%. Aika hillitön määrä, kun ottaa huomioon mitä kaikkea niillä voi saada. Suomalaisittainhan tällainen kuponkien leikkely tuntuu ihan älyttömältä. Siksi kai mulla menikin niin kauan ennen kuin täysin rinnoin heittäydyin kuponkiralliin mukaan. Mutta että saisin kaikki ostokset ilmaiseksi tai parhaassa tapauksessa rahaa vielä matkaan siitä hyvästä että kuljetan tavarat kaupasta pois - siihen on vielä matkaa. 

25 comments:

 1. Paperikupongit unohtuisivat varmaan käyttämättä. Sen sijaan ennen nettiostoksia tarkistan googlaamalla aina löytyisikö nettikuponkeja tai alekoodeja. Aika usein löytyy.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, ilman kansiota ei tulisi mitään. Ensin yritin pitää kupongit pienessä muovisessa pussissa - ihan mahdotonta. Nyt olen järjestellyt ne siististi kansioon, samanlaisiin taskuihin kuin keräilykorttien harrastajat pistävät omiaan.

   Itse myös harrastan nettigooglailua, kun on ostosten aika. Usein löytyy myös joku alelippu mukaan kauppaan.

   Delete
 2. Olenkin kuullut näistä amerikkalaisista kupongeilla ostamisesta jotain aikaisemmin. Nyt valotit asiaa hiukan enemmän. Täälläkin on kaikenlaista korttia kanta-asiakkaille. Mutta kuponkeja todella vähän. Kortin voi liittää pankkikorttiin, jolloin ei tarvitse näyttää varsinaista korttia kassalla maksettaessa. Korteilla kerätään pisteitä, joilla saa sitten rahakuponkeja takaisin, joilla voi maksaa ostoksia kyseisissä liikkeissä.

  Jos asuisin siellä teillä, niin varmaan alkaisin kuponkeilijksi ja kävisin kurssinkin vielä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suomesssa mun mielestä kupongit hävisivät viimeistään joskus 90-luvulla. Siksi tämä olikin niin outoa aluksi.

   Tosi näppärää liittää pankkikorttiin. Meillä nämä yleensä toimivat puhelinnumerolla jos sattuu kortti unohtumaan tai ei jaksa niitä raahata mukana. Korteista on tehty kyllä hyvin pieniä ja siroja ja ne mahtuvat avaimenperään näppärästi.

   Pari ruokakauppaa tarjoaa mahdollisuuden kerätä pisteitä ja tankata pisteillä heidän bensa-asemallaan. Näyttää kauppa käyvän :)

   Delete
 3. Meillä paikallinen Citymarket muistaa kanta-asiakkaita usein kupongilla, jolla saa 10 €:n alennuksen 50 €:n ostoksista. Meidän yksi kauppareissu tulee yleensä maksamaan 120 €, mutta on se kymppikin rahaa! Kun sama kuponki tulee vielä molemmille aikuisille, niin yleensä puoliso käy oman kauppareissunsa ja ostaa kissanruokaa sen toisen kupongin edestä!

  Lapsena nuo kupongit olivat uutta ja hienoa, muistan niitä äidille leikanneeni lehdestä. Suomessa päivittäistarvikkeiden myynti on niin harvojen käsissä, että kilpailua ei juuri ole. Enemmän pyöritään kanta-asiakaskorttien kanssa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kympillä saa kaikenlaista tarpeellista. Nykyisin mulla säästyy melkein joka kauppareisulla vähintään $5-10 ihan näiden kuponkien ansiosta. Työpöydällä on kuitti, jonka loppusumma olisi ollut $98, mutta sain summan hilattua $48, kaupan alennusten lisäksi kuponkeja $32.

   Osuit naulan kantaan kyllä tässä kilpailussa. Nyt allergia-aikaan esim. Claritin ja Zyrtec käyvät kovaa kisaa markkina-asemastaan ja juuri kävin käyttämässä $7 alekupongin Zyrteciin. Kilpailu tekee kyllä ihan hyvää hinnoille :)

   Delete
  2. This comment has been removed by the author.

   Delete
 4. Kiitti tästä postauksesta! Olen kattonut sitä ohjelmaa joltain kanavalta kun oli joskus maksutv käytössä. Ja millään en päässyt perille että mikä se systeemi on millä niitä tavaroita saa ilmaiseksi tai ainakin hyvin, hyvin halvalla. Nyt selkeytyi.

  Jos asuisin siellä niin kyllä kurssin kävisin ja ryhtyisin kuponkimammaksi =)

  Joskus tulee Cittarista Napero-kerhosta jotain alennuslappuja joilla saa vaipoista tai leluista/vaatteista alennusta. Kerran nappasin ne kaverini nähden mukaan ja hän sanoi ettei ilkeä tulla samalla kassalle kun tulee sellainen kuva että olen köyhä jos ostan alennuslapulla! Multa pääsi makeat naurut! 3€ alennusta vaippapaketista on ihan hyvin tai -20% vaatteesta. Sen mitä säästää jossain voi hyvillä mielin tuhlata johonkin muuhun =D

  Leppis

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onpas hassua! Että vain vähävaraisia kiinnostaisi rahan säästäminen :) Itse olen kovin tyytyväinen jos voin jollain pienellä jutulla säästää perheelle muutaman taalan. Pienistä puroista tulee vuoden mittaan ihan mukava säästö. Juuri ostin pari purkkia aurinkorasvaa. Lähtöhinta purkeilla yhteensä $15, mukana $3 alekuponki, hintaa jäi $12. Tästä sain vielä $5 lahjakortin seuraavaa kauppakertaa varten, joten voisi ajatella rasvojen maksaneen sitten $8. Ja aurinkorasvojahan meillä kuluu...

   Delete
  2. Ja äh, 12 - 5 on tietysti 7 :)

   Delete
 5. Tillariinan mainitsemia kanta-asiakaskortteja tyrkytetäänn melkein joka kaupasta. Ikävintä on näin lama-aikana, että suoitellaan ostamista osamaksulla, siis velaksi.Myyjä saa provision jokaisesta uudesta "velallisesta". Siksi niitä sopimuksia suosittelee esim. Gigantti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulle on jankutettu pienestä pitäen, että osarilla ei pidä koskaan ostaa mitään. Tulee kalliiksi. Huonekalukaupat meillä tarjoavat ostoksia niin, että ostat nyt toukokuussa 2013 ja alat maksaa takaisin tammikuussa 2015 tai 2016. Moni varmaan unohtaa, että on mitään ostanutkaan ja lyhennykset tulevat sitten totaaliyllätyksenä. Ja mihin hintaan. Mutta onhan se kiva, kun kotona on mööpelit, pelit ja pensselit...

   Delete
  2. Tää on muuten niin totta! Menin taannoin ostamaan uuden television ja olin katsonut jo mallin valmiiksi ja tehnyt ostopäätöksen. Kyseessä oli kaupan mainostaman tarjoustelkkari.
   Myyjä siinä sitten voivottelemaan että kun ei ole sitä enää jäljellä ja tarjosi huomattavasti kalliimpaa vaihtoehtoa. Sanoin että on turhan kallis minun budjetille niin heti oli tarjolla luottoa joustavissa tasaerissä, maksat vain 24kk.
   Kerroin etten ole kiinnostunut ostamaan luotolla enkä mainostamaansa mallia. Myyjä käänsi selän ja ryhtyi lipomaan seuraavaa asiakasta! =O
   No, minulle sitten television möi (joita kappas, kappas löytyikin varastosta useampi kappale!) nuori kesätyöntekijä ja teinpä sitten heräteostoksena vielä kaupat cd-soittimestakin! Minulle myytiin juuri se mitä halusin, ilman luottositoumuksia.

   Leppis

   Delete
  3. Ohhoh! Onpas tosi tökeröä toimintaa. Mutta onneksi sun kannalta tarinalla on onnellinen loppu ja telkkari löytyi.

   Huomasin kyllä viime Suomen reissulla, että tavarataloissakin myyntityöstä oli tullut agressiivisempaa. Kassalla maksaessa vielä tarjottiin jotain siinä kassalla ollutta tuotetta, että olisiko tarvetta. Tyyliin että kun ostin huulirasvan kysyttiin olisiko tarvetta sukille :)

   Delete
 6. Täälläkin on kuponkitarjouksia. Esim drugstoreketjujen mainoksissa on aina kuponkeja ja isoilla ruokaketjuillakin on kuponkeja.Joskus ne unohtuvat laukkuun ja vika päivämäärä on jo mennyt ohitse;D Lempparikahvilanikin meni mukaan kuponkijuttuun ja pitäisi printata kuponki jolla saisi ilmaisen jälkkärin;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nämä ravintolakupongit ovat sitten asia ihan erikseen. Osta kaksi pääruokaa, niin saat yhden alkupalan ilmaiseksi jne. Tai saat yhden lounaan ilmaiseksi, kun ostat kaksi juomaa (siis kahdelle ruokailijalle). Oikeastaan ainoat kupongit joita on tullut käytettyä on Subwayn kupongit. Heillä onkin usein hyviä tarjouksia.

   Delete
 7. Minä en ole lähtenyt tähän kuponkitouhuun mukaan, koska aina nuo kupongit ovat sellaisiin tuotteisiin joita meillä ei käytetä :(. Joskus on sattunut sopivia kuponkeja kohdalle, vessapapereissa tai siivousaineissa tai vastaavissa tuotteissa. Yleisesti alennukset tulee huomioiduksi, mutta kahden hengen taloudessa sitä pyrkii ostamaan mahdollisimman vähän. Se pienin pakkaus sitä ja pienin tätä, ja kaikkea mahdollisimman vähän.

  no name

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minäkin ajattelin aikaisemmin, että enhän mä noita tuotteita edes käytä. Mutta niin vain on löytynyt kuponkeja mm. jogurtteihin joita syödään päivittäin, Egg Landin muniin, leipomistarpeisiin, pesuaineisiin, kodinhoitotuotteisiin... Paljon on kyllä ihan tarpeetontakin, esim. eineskupongit jäävät käyttämättä. Ja olisi kiva, kun olisi enemmän tarjouksia vihanneksiin ja hedelmiin.

   Mua välillä ärsyttää meidän pakkauskoot! Esim. haluaisin ostaa joskus pullollisen siideriä, mutta ne on aina vähintään neljän pullon pakkauksissa.

   Delete
 8. Olin vaihtarina 90-luvun alussa ja jo silloin huvitti ja ihmetytti isäntäperheeni hillitön kuponkimania. Se tuntui yhtä käsittämättömältä kuin sikäläinen shekeillä maksaminen. Joskus aina olen miettinyt, että vieläköhän moiset ovat "muotia" vai onko sielläkin jo siirrytty korttiaikaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Muakin nauratti shekit alkuunsa ihan hillittömästi. Mutta sitten tuli se aamu, kun ei ollutkaan lapselle laittaa tasarahaa koulukuvaukseen ja piti kirjoittaa shekki. Sen jälkeen olen alkanut suhtautua ihan toisella tavalla, varsin kätevää mm. noutopizzaa tilatessa jne. Jos kerätään kimppalahjaa opelle tms. niin shekki on näppärä. Olen oikeastaan alkanut pitää pikku shekkivihostani :)

   Nykyään kuponkeja ladataan jo iPhoneen ja muihin älypuhelimiin ja sitten on nämä elekrtroniset kupongit, jotka tulee käytettyä kun käyttää asiakaskorttiaan. Luulen, että menee vielä hyvän aikaa ennen kuin kuponkiralli hyytyy. Siitä pitää virkeä kilpailutalous huolen.

   Delete
 9. Täällä varsinkin K-ryhmän kautta saa kuponkeja, tekstarialennuksia/-rahaa, leimakuponkeja jne. Nyt kerään itsekin leimoja (15e ostos= 1 leima) sillä valkoinen Teema on Citymarketissa -50% ja päätin uusia meille syvät ruokalautaset sekä leipälautaset.
  Voisin hyvinkin kuvitella itseni kuponki-ihmiseksi jos Jenkeissä asuisin ;).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näitä muuten hyödynnän itsekin kun K-ryhmässä asioimme. Kenkäpassi oli mielestäni myös oivallinen sillä kun ostaa viidet kengät niin saa kuudennet puoleen hintaan muistaakseni. No, neljä lasta, 2 aikuista ja vuosittain jokaiselle lapselle tarvitsee ostaa vähintään neljät kengät joten onhan se hyvä että edes osan saa puoleen hintaan :)
   Tällä kertaa tosin satsasin sen passin omiin kenkiini; eli lapsille tuli ostettua ballerinaa ja kumisaapasta tässä hiljan ja itse tarvitsin kunnon lenkkitossut. Passilla sain sen -50% joten ostin sitten vähän kalliimmat kengät kuin mitä normaalisti ostaisin.

   Leppis

   Delete
  2. Suzhouren, näiden kuponkien kanssa on toisinaan kyllä tulla ihan hassuksi :) Itse en ole vielä yöunia menettänyt, mutta kuulemma sellaisiakin on. Ja tietysti yksi asian minkä tämä saa aikaiseksi on hinnoittelun tempovuus. Yhtenä päivänä tuotteet ovat ihan eri hintaisia kuin seuraavana. Siis mehutölkki on yhtenä päivänä $2.99 ja sitten seuraavana $3.49, mutta jos ostat kaksi niin saatkin ne johonkin hintaan...

   Leppis, totta, lasten kanssa tulee aika äkkiä tuollainen kenkämäärä täyteen. Meillä on yksi kauppa joka tarjoaa kenkiä aina niin, että osta yhdet ja saat toiset puoleen hintaan. Ihan kunnon juoksukenkiä jne. Lähtöhinnatkin ovat jo halvemmat kuin urheilukaupassa, joten tämän kaupan ovea availemme ahkeraan.

   Delete
 10. Minä muuten olen kuponkien saksia! Ainhan en tietysti edes muista niitä käyttää. Lompsan joudun säänölliseti siivoomaan vanhoista saksituista jutuista!
  Käytähän niitä myöskin tarvittaessa...vähän kylläkin mulle nauretaan, kun en muka niitä tarvis!? Tarviin ja käytän niitä ja kehoitan toisiakin, varsinkin näitä täysin tietämättömiä ihmisiä niiden käytössä.
  Ihan koulutukseen mun ei tarvi mennä...osaan kyllä sen hommelin mun tarpeisiin ja jatkaan sitä yhäti omaksi ilokseni....;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Musta oli ihan uskomatonta, että kuponkien käyttöönkin järjestetään koulutusta. Rouva oli ostanut koulutuksesta myös nahkaselkäisen kansion, jossa kupongit oli hyvässä järjestyksessä. Mulla on vaan sellainen tavallinen mappi käytössä :( Usein näkee kaupoissa ihmisiä, joilla on tämä suuri kansio rattaiden edessä avattuna ja sieltä sitten etsitään sopiva kuponki. Näiden ostajien määrä on lisääntynyt huimasti.

   Sama vika, on niitä käyttämättömiä, ylipäiväisiä kuponkeja lompakossa ja käsilaukussa.

   Delete