Sunday, March 17, 2013

Irish Soda Bread ja laatikon sisältö

Pinkki laatikko saatiin turvallisesti kotiin ja käynnistyi ankara maistelu. Makuasioista ei sovi kiistellä, mutta mulle oli kaikki suklaapohjaiset kuppikakut suuri pettymys. Suklaa maistui jotenkin valjulta, mitäänsanomattomalta. Vaniljan kanssa sujui paremmin.


Ainoa ok suklaisista oli alakuvassa ensimmäisenä ylhäällä oleva Chocolate Ganache leivonnainen. Viereinen Mint Cookies & Creme oli raikas, vähän kuin olisi minttutäytteisiä Domino-keksejä pistellyt poskeensa. 


Yläkuvassa alhaalla vasemmalla näkyy mun yksi suosikkini: Key Lime. Tässä oli mukava limen maku. 


Tytär tykkäsi sydämellä koristellusta Red Velvet kakusta. Kaksi makua nousi ylitse muiden mielestäni: Coconat (ylimmässä kuvassa keskirivin ensimmäinen) ja tämä alakuvan pinkillä kukalla koristeltu Cherry Blossom. Taikinassa oli oikeita kirsikoita. 


Tänään on St. Patrick's Day ja kahvin kanssa on maistunut irlantilainen soodaleipä. Muulloin tätä ei ole kaupassa saatavilla. Leipä on paremminkin kuin pullaa tai pullan ja kakun sekoitus. Kahvitteluun siis ihan paras.  


10 comments:

  1. Nättejä ne ainakin ovat;D Happy St.Patricks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuoksu ja näkö oli kaikissa ihan kohdallaan :)

      Delete
  2. Mullekin on käynyt luvattoman monta kertaa niin, että ostan kuppikakun vastustamattoman ulkonäön perusteella ja sitten petyn sen makuun.

    Minä olen saanut elämäni parhaat (kuppi)kakkuelämykset eräillä maalaismarkkinoilla Meksikonlahden rannalla, jonne ohikulkumatkalla eksyimme. Ne kakut oli sekä kauniita että mielettömän hyvän makuisia. Sitruuna taisi olla se juttu.

    Sen jälkeen vastaavaa ei vaan ole löytynyt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei auta kuin todeta, että moni kakku päältä kaunis. Harmillisen usein näihin pettyy. Takuuvarmin on itselläni ollut porkkanakakku. Sitä kai on aika vaikea pilata. Olisin halunnut kokeilla täälläkin porkkanakakkua ja sitruunaa, mutta niitä ei ollut lauantaisin saatavilla. Menu vaihtelee viikonpäivien ja kuukausien mukaan.

      Delete
  3. Pyhän Patrickin leipä on herkullista...nam...;)

    Nykyisin, siis oikeestaan vuosiin en ole leiponut juuri mitään!
    Vaan humasin että pari taatelipakettia oli jemassa, liekö kuvittelin viime jouluksi kakut tehdä!
    Nyt muuten tein ne, kävin kyllä jauhoja ostamassa muut aineet oli valmiina. Niitähän ei saa heti syödä vaan pitää antaa muhia muutaman viikon jota maustuvat.
    Kääräsin ne pakettiin ja panin jääkaapiin....jos vaikka sitten pääsiäisenä maistaisi tuliko niiistä mitään!?

    Se teidän kiertomatka oli mielenkiintoinen ja tuttuja paikoija vaikka en niissä kaikissa kylläkään ole käynyt....;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mietin siellä Washingtonissa käppäillessäni, että nämä taitavat olla tuttuja paikkoja Maijalle :)

      Googlailin soodaleivän ohjeita. On tämä sen verran hyvää, että voisi vaikka pääsiäiseksi leipoakin. Pääsiäisen aikaan löytyy helposti yhtä suurherkkuani, egg bread tai challah. Sehän on parhaimmillaan kuin suomalainen pulla.

      Delete
  4. Tuosta soodaleivästä tuli mieleen, että se ainakin näyttää samalta kuin täkälainen julekake, jota nimestään huolimatta saa kaupoista koko vuoden ;).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Soodaleivällä taitaa olla niin monta reseptiä kuin on maatakin. Ja maassa sitten vielä omat vaihtelunsa. Hyvää tämä on ja ajaa ihan pullan aseman :)

      Delete
  5. Söpöisiä ovat. Yhdellä New Yorkin matkalla odotin innoissani Magnolia bakeryn cupcakeja, mutta ne olivat vähän mauttomia ja ylettömän makeita. Liike kyllä oli sievä ja leivonnaisten ulkonäkökin soma.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulle on jäänyt osittai mysteeriksi tämä cupcakien suosio. Todella maukasta on hankala löytää. Ehkä suosio perustuu söpöön ulkonäköön ja helppoon nautittavuuteen :)

      Delete