Wednesday, March 13, 2013

Air and Space Museum - etsi kaksi suomalaista

Välipalaksi poikkesimme Smithsonian National Air and Space Museumissa. Sijainti on hyvä, National Mallin tuntumassa. Auton saimme parkkiin museota vastapäätä, 25 sentillä parkkeeraa 8 minuuttia. Sisäänpääsy on ilmainen. 


Tämä on sellainen museo, jossa lapset viihtyvät. Varsinkin poikalapset. Mutta kyllä meille tytöillekin löytyi viihdykettä. Olemme käyneet museossa pari kertaa aikaisemminkin. Oikein kuumana päivänä sisätiloissa on mukava vilvoitella kotva pari. 

Kuumailmapallot ovat aina olleet jotenkin sadunhohtoisia. Vieläkin haltioidun kun näen sellaisen taivaalla purjehtivan.  


Charles Lindbergh, The Lone Eagle, on kaikille tuttu. Mun täytyy tunnustaa, että vasta tässä museossa älysin että hänen vaimonsa Anne Morrow Lindbergh oli myös kovan luokan aviaattori. 


Rouva ei tykännyt olla toisten kyydissä, vaan lenteli mieluiten omia lentojaan.  


Mun mottoni on, että aina löytyy yksi suomalainen. Kuten nyt herra John Morton, Rautalammin Marttisia, joka allekirjoitti Yhdysvaltain itsenäisyysjulistuksen. Tämän museon suomalaiset ovat lentäjä-ässät Eino Ilmari Juutilainen ja Hans Henrik Wind. Lapset olivat innoissaan, kun seinässä luki Finland ja ässät olivat parhaista parhaimpia.  


Muistan kun ensimmäisen kerran kävimme museossa kesällä 2003 ja olin ihan närkästynyt, kun museon yhteydessä food courtilla oli ruokapaikkana McDonalds. Niin se aika vierii. Tällä kertaa ei ollut minkäänlaisia ongelmia johdattaa katrasta nauttimaan hampurilaislounasta. Ei me usein Mäkkärillä poiketa, lähinnä matkoilla, mutta huomaan että kynnys on madaltunut. 


Museossa kannattaa käydä vaikka ihan pikaisesti, mielenkiintoisia asioita löytyy varmasti. Jokin kumma meitä ihmisiä on vetänyt taivaalle, saanut selättämään painovoiman.  Ja japanilaisilla taistelulentäjillä oli sähköisesti lämmitettävät sukat jo toisessa maailmansodassa. 

10 comments:

 1. Teillä oli kyllä hieno retki Washington DC:ssä.Smithsonianin ohi kuljettiin,muttei ehditty katsomaan.Mielenkiintoiselta kuulostaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Me taidettiin silloin ekalla kerralla mennä kuumuutta pakoon :) Vaikka lapset kyllä olivat jo silloin otollisessa iässä. DC on siitä kiva, että niin moni paikka on ilmainen, ei sisäänpääsymaksuja.

   Delete
 2. Kiitokset näistä lomajutuista! Kiva päästä vähän kurkkimaan näitä kohteita, johon en ainakaan usko ihan heti pääseväni henkilökohtaisesti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Harmittaa vain, kun aikaa oli niin rajallisesti Pentagonissa ja Valkoisessa talossa. Olisin mielelläni tutustunut tarkemminkin. Ja kuvia ei tietenkään voi ottaa. Mua olisi erityisesti kiehtonut Valkoisen talon posliinit. Jokaisella presidentillä on ollut omat astiastonsa. Ensimmäiset presidentit suosivat ranskalaista posliinia, nykyään hankitaan kotimaisilta valmistajilta.

   Delete
 3. Olette ehtineet nähdä ja kokea paljon lomallanne! Saa nähdä tuleeko ikinä tehtyä vastaavaa reissua, kun meinaa nuo kaikki lomat suuntautua aina Suomeen. Siellä kun ovat kaikki rakkaat. Olisihan se mukava nähdä tätä Amerikkaakin enemmän, ja nähtäväähän on :).

  no name

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin totta. Suomeen mieli tietysti aina halajaa. Mulla on tässä maassa vielä kokonaan katsastamatta keski- ja pohjoisosat. Kanadassakin olisi kiva käydä. Ja sitten koko muu maailma. Lapsistakin voisi myös olla joskus kiva käydä muualla kuin Suomessa tai USA:ssa. Kohta tietysti ovat jo sen ikäisiä, että voivat mennä omin toimin minne mielii :)

   Delete
 4. Me käytiin silloin joskus Arizonassa Tucsonin Air and Space Museumissa ja se oli kyllä mielenkiintoinen kohde,varsinkin miesväelle ;-)
  Ja sieltäkin löytyi suomalaista ;-)... vanha lentokone,joka oli löytynyt ladosta jostain Pohjanmaalta. Vanha mies,joka oli oppaana siellä innostui aivan valtavasti kun kuuli,että olemme Suomesta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mikä siinä onkin, että pojat näistä koneista aina innostuvat :) Ei sen puoleen, itsekin tutkailin ihan innoissani droneja. Ja voin vain kuvitella kuinka opas on innostunut, kun koneen isäntämaasta tulee vierailijoita! Oppaat ovat usein vapaaehtoisia ja tällaiset "yhteensattumat" ovat opastuksen suola.

   Delete
 5. Oi mikä paikka :) laitoin vihdoin blogiini kiitoksen sinulle laukusta jonka lähetit aikoinaan. Nyt sille on käyttöäkin, kevään laukku olalla kuljen :) Kiitos Johanna vielä kerran!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Sinulle Wilhelmiina. Haikeana pakkailin joulutekstiilejä pois. Ne ovat niin kauniita, että haluaisin pitää esillä pidemmän aikaa. Sukan ajattelin kehystää. Se on kuin taideteos :)

   Onnellista kevättä Sinulle. Uljaita uusia tuulia ja auringon lämpöä ja valoa.

   Delete